Miami: Zeges Federer, Henman

Michel (Baraja)
Tim Henman heeft na zes jaar weer eens gewonnen van Lleyton Hewitt. De Brit deed dat in twee sets. Roger Federer, James Blake en Tommy Haas zijn ook door.

Hewitt slaagde er eerst nog in vijf setpoints weg te werken, alvorens een backhandwinner van Henman een einde maakte aan het eerste bedrijf: 7-6 (5). In de tweede set kwam Henman al snel op 4-1 en met een geslaagde volley op 5-3 besliste Tiny Tim de confrontatie. De Brit rekende in de eerste ronde al af met Marat Safin en ontmoet morgennacht de Duitser Simon Greul, die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Dominik Hrbaty.

Roger Federer verloor tegen Arnaud Clement zijn eerste tiebreak van het seizoen, maar won alsnog: 6-2, 6-7 (4) en 6-0. De Fransman kon in de eerste en derde set nooit meekomen met het niveau van Federer, maar bleef bij in de tweede set. In de tiebreak nam Federer een 4-0 voorsprong, alvorens zeven (!) punten achtereen te verliezen. De Zwitser stuit in de derde ronde op Tommy Haas die Luis Horna kansloos liet: 6-0, 6-3.

James Blake gunde de arme Argentijn Carlos Berlocq met een 6-0, 6-0 nog minder games. De Spanjaarden Juan Carlos Ferrero en Feliciano Lopez moeten Miami verlaten. Ferrero legde het af tegen Dmitry Tursunov (3-6, 6-7), terwijl Sébastien Grosjean een maatje te groot was voor Lopez: 6-3, 7-6.