FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 februari 2006

Twintigduizend kippen omgekomen bij brand

Icoon AlgemeenEen uitslaande brand in een legschuur in het Overijsselse Witharen heeft het leven gekost aan ruim twintigduizend legkippen. De brand brak rond kwart over vijf zondagmiddag uit, zo meldt de politie. Alle kippen zijn levend verbrand.

De bewoners van het bijbehorende huis waren niet thuis op het moment dat de brand uitbrak. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Ook is het nog onduidelijk hoe groot de financiële schade is. De brandweer had de brand vrij snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat al het pluimvee omkwam.

Uitslagen Italië Speelronde 23

AC Milan lijkt de titelaspiraties definitief te kunnen opbergen. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam bij Lazio niet tot winst. Juventus en Internazionale deden hun plicht in eigen huis.

Juventus houdt koers voor een nieuwe scudetto. De Oude Dame had veel moeite met Udinese: 1-0. Alessandro Del Piero was na zeventig minuten de matchwinnaar. De routinier scoorde op aangeven van Gianluca Zambrotta. Op dat moment speelde Juve al bijna 35 minuten met een man meer, omdat Sulley Ali Muntari met een rode kaart kon inrukken. Ondanks het numerieke voordeel creëerde Juventus weinig kansen. In de slotfase was Udinese enkele keren dichtbij de gelijkmaker.

Internazionale blijft de nummer twee, op acht punten van Juventus. De tegenstander van Ajax in de Champions League had weinig problemen met Chievo Verona. Julio Ricardo Cruz tekende voor de enige treffer, al aan het begin. Een vrije trap van Luis Figo spatte uiteen op de paal, en de Argentijn benutte de rebound. Inter verzuimde de score naar een hoger niveau te tillen, ondanks een groot overwicht.

Lazio Roma hield knap AC Milan in bedwang: 0-0. Milan begon met Stam en Seedorf in de basis. Stam (spelend tegen zijn oude club) was in de eerste helft vlakbij een treffer, uit een corner. Het duel was in evenwicht gedurende de eerste 45 minuten; veel gebeurde er niet. Di Canio en Rocchi wisten zich af en toe te onderscheiden namens Lazio. De club uit de hoofdstad kwam sterk uit de kleedmakers en corners zorgden voor gevaar. Pas na zo’n uur nam Milan het initiatief. Shevchenko raakte de lat en ook Kaká liet zich gelden. Een doelpunt zat er echter niet meer in voor de nummer drie.

AS Roma is na een aarzelende seizoensstart helemaal opgebloeid. De Giallorossi pakten alweer hun zevende zege op rij, een nieuw clubrecord. Ditmaal was Parma, in het eigen Ennio Tardini, met 0-3 het slachtoffer. Francesco Totti verzorgde bij elk doelpunt de voorbereiding. Bij de eerste twee treffers was Mancini het eindstation, de 0-3 kwam van de voet van Perrotta. Fiorentina behoudt een marge van vijf punten ten opzichte van Roma dankzij een 1-0 zege op Lecce. Luca Toni, wie anders, maakte het enige doelpunt. Fiorentina heeft 39 doelpunten gemaakt, waarvan Toni er 22 voor zijn rekening nam.


Uitslagen 23e speeldag:
Parma – AS Roma 0-3
Siena – Ascoli 1-1
Internazionale – Chievo 1-0
Cagliari – Empoli 4-1
Fiorentina – Lecce 1-0
Livorno – Messina 2-2
Lazio Roma – AC Milan 0-0
Reggina – Palermo 2-2
Sampdoria – Treviso 1-1
Juventus – Udinese 1-0


Stand na 23 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 2362 48-13
2 Internazionale235446-16
3 AC Milan234848-23
4 Fiorentina 234739-22
5 AS Roma234242-22
6 Livorno2338 26-25
7 Chievo Verona233430-26
8 Lazio Roma233429-26
9 Sampdoria233336-30
10 Palermo232732-37
11 Udinese232623-33
12 Siena232529-38
13 Ascoli232424-30
14 Reggina 232323-38
15 Messina232221-31
16 Cagliari232224-35
17 Parma232126-42
18 Empoli231925-43
19 Treviso231414-31
20 Lecce231315-39


Topscorers:

#Speler:Club:Goals:
1.Luca ToniFiorentina22
2.David TrezeguetJuventus15
3.Francesco TottiAS Roma13
4.Alberto GilardinoAC Milan12
5.Andrei ShevchenkoAC Milan11

Rellen rond Deense consulaat: 1 dode

Icoon AlgemeenDe protesten tegen de (her)gepubliceerde Deense cartoons worden steeds grimmiger. Woedende moslims staken vandaag de Deense ambassade in de Libanese hoofdstad Beiroet in brand.

Duizenden moslims gingen vandaag in Beiroet de straat op. Ze uitten hun woede over de publicatie van spotprenten van de islamitische profeet. Tijdens de demonstratie werden traangasgranaten ingezet door veiligheidstroepen omdat de situatie uit de hand dreigde te lopen. Ordetroepen probeerden de demonstranten te verjagen toen ze door een omheining wilden breken. Hulpverleners meldden dat tijdens de demonstratie tientallen gewonden zijn gevallen.

De menigte trok hierop naar de christelijke wijk Ashrafieh, waar ramen van winkels en woningen in werden gegooid en auto's werden vernield. Ook een kerk werd met stenen bekogeld. Later slaagden de demonstranten er toch in om de Deense ambassade te bereiken en staken deze vervolgens in brand. De Nederlandse ambassade bevindt zich niet ver van de Deense ambassade. Het is nog niet duidelijk of er extra maatregelen zijn genomen tegen het groeiende gevaar.

Gisteren werden al de Deense en Noorse ambassades van de Syrische hoofdstad Damascus in brand gestoken. In Nederland zijn de spotprenten ook gepubliceerd, en wel op de site van Tweede Kamerlid Wilders.


Update 14.40 uur
Het is duidelijk geworden dat niet de Deense ambassade maar het Deense consulaat in brand is gestoken. Om het bluswerk te bemoeilijken hebben woedende demonstranten brandweerauto's onklaar gemaakt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken vindt het nog niet nodig om de veiligheidsmaatregelen rond de Nederlandse ambassade aan te scherpen. "De ambassade is geen doelwit en bovendien gesloten omdat het zondag is", aldus een woordvoerder van het ministerie. "Het personeel zit veilig thuis. Maar we volgen de situatie en ontwikkelingen op de voet. Tot op heden zijn Nederlanders redelijk veilig in de regio. We hopen dat dat zo blijft."

Update 17.32 uur
Een hooggeplaatste bron van de Libanese veiligheidsdiensten heeft gemeld dat er bij de brand één dode is gevallen. Een betoger die door de vlammen was omsingeld kon niet meer ontsnappen en is van 3 hoog uit het gebouw gesprongen. Hij heeft de val niet overleefd.

Update 22.08 uur
De Nederlandse ambassade in Beiroet is ook niet onbeschadigd gebleven tijdens de rellen van vandaag, aldus een woordvoerder van het minsterie van Buitenlandse Zaken. Tijdens de onrusten zijn enkele ruiten van de ambassade ingegooid. Volgens het ministerie hadden de betogers het niet specifiek op het Nederlandse pand voorzien.

Jongen valt op zijn kop in kledingkast

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon WeirdEen 17-jarige Dordrechtenaar is vrijdag op zijn kop in een kledingkast gevallen. Agenten moesten er aan te pas komen om de jongen te bevrijden.

De betreffende kast heeft twee deuren, waarvan er één op slot was. De jongen probeerde via het geopende linkerdeel over een tussenschot heen zijn jas te pakken, die zich in het gesloten rechterdeel van de kast bevond. Dit lukte niet, waardoor de knul op zijn kop in de kast vast kwam te zitten.

Agenten hebben de rechterdeur opengebroken, waarna de jongen bevrijd kon worden. Hij heeft niets over gehouden aan het voorval.

Libanese minister stapt op na rellen Beiroet

Mattt had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe Libanese minister van Binnenlandse Zaken Hassan al-Sabaa is afgetreden. Hij diende zijn ontslag in tijdens een spoedberaad van het Libanese kabinet naar aanleiding van de rellen in hoofdstad Beiroet. Hierbij werd het Deense consulaat in brand gestoken. Ook raakten tientallen mensen gewond en viel er een dode.

De oproerpolitie kon vandaag niet voorkomen dat een groep betogers, woedend vanwege de spotprenten over de profeet Mohammed, brand stichtten in het consulaat. Volgens het internationale recht moeten ambassadegebouwen beschermd worden. Al-Sabaa heeft hier nu zijn verantwoordelijkheid voor genomen.

Uitslagen Spanje Speelronde 22

FC Barcelona heeft na veertien opeenvolgende competitiezeges een nederlaag moeten incasseren. Atlético Madrid was met 3-1 te sterk in Camp Nou. Valencia en Real Madrid wonnen wel en lopen in.

De landskampioen moest het doen zonder Ronaldinho en Samuel Eto’o. Ronaldinho zat een schorsing uit, terwijl Eto’o zaterdag nog actief was op de Afrika Cup. Door de absentie van genoemd topduo trad Barcelona aan in een 4-4-2 systeem, met Messi en Larsson in de voorhoede. De favoriet had aanvankelijk het betere van het spel, maar leek snel op achterstand te komen. Een treffer van Fernando Torres werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Hierna stichtte Barcelona enig gevaar, maar Larsson en Messi kwamen niet tot scoren. Torres had na ruim een half uur minder moeite daarmee: de international profiteerde van een misverstand tussen Gabri en Oleguer. Los Colchoneros kwamen even na rust op 0-2. Martin Petrov maakte een karakteristieke rush en Maxi Rodriguez tikte eenvoudig binnen. Larsson gaf Barcelona weer hoop, maar een knappe actie van Torres bracht de marge weer op twee. Komende week reist de koploper naar nummer twee Valencia.

Valencia komt op negen punten achterstand van FC Barcelona, dankzij een 0-1 overwinning op Deportivo la Coruña. Daarmee neemt de kampioen van 2002 en 2004 revanche voor de midweekse cupuitschakeling tegen Depor. De thuisploeg speelde een zeldzaam matige wedstrijd: bijna niets lukte. Ook bij Valencia – dat het moest doen zonder een aantal topspelers – ging veel fout.

Matchwinnaar was David Villa. De spits zag keeper Molina te ver voor zijn doel staan en waagde het vanaf 45 meter. Wat volgde was een zeer mooi doelpunt. Depor leek snel langszij te komen, maar Victor miste een strafschop. De middenvelder mocht het (wegens het naar voren stappen van Cañizares) nog eens overdoen, maar faalde opnieuw. De gemiste penalty’s betekenden feitelijk de zwanenzang van Depor, dat waarschijnlijk weer naast Champions League voetbal gaat grijpen.

Real Madrid gaat door met winnen. De Koninklijke is bezig aan een metamorfose en ook Espanyol ondervond dat: 4-0. Guti, Zidane (2) en Ronaldo waren de doelpuntenmakers. De galacticos zijn ook een stuk effectiever dan voor de winterstop. De vroege goal van Guti (uit de eerste de beste aanval) toonde dat andermaal aan. De Spanjaard scoorde op aangeven van Beckham. Voor rust zorgden enkele mooie aanvallen voor de beslissing, dankzij treffers van Zidane en Ronaldo, die zijn rentree maakte. Net na de pauze legde Zidane de eindstand vast.

Onderin deed Málaga uitstekende zaken door concurrent Athletic de Bilbao met 2-1 te verslaan. Het was de eerste wedstrijd van Manuel Hierro als trainer van Málaga. De nieuwe nummer laatst is Real Mallorca. Die ploeg ging met 2-1 ten onder bij Real Sociedad.


Uitslagen 22e speeldag:
Deportivo la Coruña – Valencia 0-1
Málaga – Athletic de Bilbao 2-1
Real Madrid – Espanyol 4-0
Villarreal – Cádiz 1-1
Real Zaragoza – Real Betis Sevilla 4-3
Real Sociedad – Real Mallorca 2-1
Getafe – Deportivo Alavés 2-2
Racing Santander – Celta de Vigo 0-1
FC Barcelona – Atlético Madrid 1-3
Sevilla – Osasuna - later


Stand na 22 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1FC Barcelona225253 - 19
2Valencia224333 - 19
3Real Madrid224242 - 23
4Osasuna213927 - 23
5Celta de Vigo223624 - 24
6Sevilla213527 - 20
7Villarreal223528 - 21
8Deportivo la Coruña223330 - 25
9Real Zaragoza223131 - 30
10Getafe222931 - 28
11Atlético Madrid222926 - 23
12Real Sociedad222532 - 43
13Racing Santander222419 - 26
14Espanyol222420 - 33
15Cádiz222217 - 26
16Real Betis Sevilla222220 - 31
17Málaga222026 - 34
18Athletic de Bilbao221925 - 32
19Deportivo Alavés221921 - 34
20Real Mallorca221821 - 39


Topscorers:
Eto’o – FC Barcelona – 18
Villa – Valencia – 14
Ronaldinho – FC Barcelona – 11

3 mensen aangereden op zebrapad, 1 dode

Icoon AlgemeenIn Capelle aan den IJssel (Zuid-Holland) zijn vanavond een man, een vrouw en een jongen op een zebrapad aangereden door een auto. De vrouw is overleden, de jongen raakte ernstig gewond. Laatstgenoemde is net als de man, de echtgenoot van de overleden vrouw, overgebracht naar een ziekenhuis.

Het gebeuren vond rond 18.00 uur plaats op de Merellaan, vlak voor een kerk, die net uitging. Hierdoor waren er al snel honderden mensen aanwezig bij de plaats van het ongeluk. De auto kwam door het gebeuren op zijn kant te liggen. De bestuurder van de wagen is meegenomen naar het politiebureau, het is niet bekend of hij gewond is geraakt. Een traumateam is naar de plaats van het ongeluk gegaan om hulp te verlenen.

Uitslagen Six Nations speeldag 1

Dit weekend is het jaarlijkse Six Nations-toernooi weer van start gegaan. De zes grootste rugbynaties van Europa bestrijden elkaar vijf weken lang met als droom de Grand Slam: vijf overwinningen.

Het toernooi werd op zaterdag afgetrapt op Lansdowne Road in Dublin, waar Italië op bezoek kwam. Hoewel de Italianen in de kelder van de Six Nations vastgeroest lijken te zitten ging de wedstrijd tegen de nummer twee van vorig jaar lange tijd gelijk op. De ruststand van 10-10 hadden de Ieren voornamelijk te wijten aan het feit dat ze zich door de Italianen uit het spel lieten houden. De van tevoren aangegeven speelwijze werd door de Zuid-Europeanen effectief bestreden. Uiteindelijk waren het zelfs de Italianen die aan de leiding kwamen door een penalty van Ramiro Pez. Jerry Flannery scoorde de eerste try van de wedstrijd en nadat Ronan O'Gara converteerde stonden de eilandbewoners voor. Binnen het half uur wisselde de leiding in de wedstrijd opnieuw door een try van Mirco Bergamasco. Pez schoot de conversie binnen. Een penalty van O'Gara bepaalde de ruststand. Na rust waren het opnieuw de Italianen die als eerste scoorden, via een penalty van Paul Griffen, maar de productie van de Azzurri droogde snel op. Tegenover een try van Tommy Bowe en nog drie penalty's van O'Gara konden zij slechts een penalty van Pez stellen voor een eindstand van 26-16.

Titelverdediger Wales liet sterspeler Gavin Henson geblesseerd thuis voor hun wedstrijd in het Twickenham-stadion in het oosten van Londen. Al sinds 1988 had Wales niet in Twickenham gewonnen maar gesteund door het Grand Slam van vorig jaar en de felle kritiek op de selectie van Engelands coach Andy Robinson zou het dit keer toch kunnen gebeuren, ondanks het grote aantal blessures. Een helft lang kon Wales uitzicht houden op de stunt, tijdens een eerste 40 minuten die gekenmerkt werden door slordige passes van de Welshmen en verdedigende fouten van de Engelsen. De openingsscore kwam op naam van Mark Cueto, die voor Engeland een run van ruim twintig meter met een try afsloot. De conversie van Charlie Hodgson was vlekkeloos. Vrijwel meteen daarna mocht Stephen Jones namens Wales een penalty nemen om de Welshmen van de nul te krijgen. Fullback Josh Lewsey moest na twintig minuten de wedstrijd verlaten met een schouderblessure, maar aan het spel van beide teams veranderde het weinig. Na een penalty van Hodgson en een try van Lewis Moody die niet geconverteerd werd stond Wales opeens twaalf punten achter. Voor de theepauze was het echter Martyn Williams die met een door Jones geconverteerde try de ruststand op 15-10 bepaalde. Vanaf dat moment ging het fout bij de Welshmen. Tweemaal Hodgson en eenmaal Jones zorgden voor een gat van acht punten, en de verdediging van Wales bleek na nog een try van Mike Tindall niet meer opgewassen tegen het geweld van de Engelse forwards en de snelheid van de backs. Tries van Lawrence Dallaglio, Matt Dawson en Tom Voyce, alsmede twee conversies van Andy Goode bepaalden de eindstand op 47-13.

De zwakste broeder onder de eilandbewoners zorgde op zondag voor een stunt. Schotland ontving in het Murrayfield-stadion van Edinburgh het altijd sterke Frankrijk. Na een ternauwernood gestopte aanval die een beter lot had verdiend verzuimde Frankrijk de bal weg te werken. Dicht bij de eigen doellijn werd het balbezit opgegeven en kon Sean Lamont zonder veel problemen de eerste try voor de Schotten scoren. Chris Paterson had geen enkele moeite met de conversie van recht voor de palen. Duidelijk van hun à propos gebracht stapelden de fouten bij de Fransen zich op, wat uiteindelijk Paterson de mogelijkheid gaf om de voorsprong tot tien punten uit te breiden. Het duurde nog tot na een tweede penalty van Paterson eer les Bleus zichzelf op het scorebord wisten te brengen. Jean-Baptiste Elissalde zette een penalty om voor drie punten en een ruststand van 13-3. Na rust leken beide teams op dezelfde voet verder te gaan, met een try van opnieuw Lamont en een moeilijke conversie door Paterson. Het bleek het keerpunt in de wedstrijd te zijn. Frankrijk schakelde een tandje bij en verdedigen werd het grote goed aan Schotse kant. Julien Bonnaire voegde vijf punten aan het Franse totaal toe, maar Elissalde miste de conversie. Paterson blunderde vervolgens van recht voor het doel, waarna Elissalde een nieuwe kans niet liet liggen voor drie punten. Terwijl de druk op de Schotten toenam tikte de tijd weg. Hoewel Sebastien Bruno nog wel een try scoorde, en Elissalde zijn tweede conversie van de dag miste, kwam de verrassende 20-16 overwinning van de Schotten echter niet meer in direct gevaar.

Uitslagen Duitsland speeldag 19

In de Duitse Bundesliga is dit weekend de 19e speelronde gespeeld. De top van Duitsland had het over het algemeen erg lastig.

Koploper Bayern München kreeg thuis Bayer Leverkusen op bezoek. Leverkusen speelde zeer behoudend voetbal en gaf weinig weg. Eén geniale ingeving van Michael Ballack werd ze echter fataal. De Duitse spelmaker schoot de bal hard in de kruising, na een goede balcontrole. Bayern München wint opnieuw, en is dit seizoen nog zonder puntverlies in eigen huis.

Nummer twee Werder Bremen moest winnen om aansluiting te houden. Thuis tegen Mainz begon het echter dramatisch. Mohamed Zidan, die onder contract staat bij Werder, maar uitgeleend is aan Mainz, scoorde al na 20 seconden. Een kwartier later maakte Niclas Weiland er 0-2 van. De achterstand werd voor rust nog omgezet in een voorsprong, door doelpunten van Nelson Valdez, Johan Micoud en Ivan Klasnic. Valdez maakte in de tweede helft de beslisser: 4-2.

HSV, de verrassende nummer drie, had ook veel moeite om thuis te winnen van degradatiekandidaat Arminia Bielefeld. Boakye zette de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Na rust bracht HSV orde op zaken. Trochowski en Barbarez maakten het 2-1, en daar zou het ook bij blijven.

Schalke 04 en Borussia Dortmund bleven in de Arena auf Schalke steken op 0-0. Van veel goed voetbal was geen sprake, maar saai was het evenmin. Het duel bleef spannend tot het einde. Wolfsburg won wel van Borussia Mönchengladbach. Klimowich en Mike Hanke scoorden in de Volkswagen Arena. Tommie van der Leegte en Rick Hoogendorp maakten hun debuut in het shirt van die Wölfe.

Uitslagen:

FC Köln - VfB Suttgart 0-0
Bayern München - Bayer Leverkusen 1-0
MSV Duisburg - Kaiserslautern 2-2
Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 1-1
Hamburger SV - Arminia Bielefeld 2-1
Schalke 04 - Borussia Dortmund 0-0
Werder Bremen - FSV Mainz 4-2
Hannover '96 - Nürnberg 1-1
VfL Wolfsburg - Bor. M'gladbach 2-0

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Bayern München195039 - 13
2.Werder Bremen194251 - 23
3.Hamburger SV194131 - 12
4.Schalke 04193522 - 12
5.Hertha BSC192829 - 26
6.VfB Stuttgart192621 - 18
7.Bor. M'Gladbach192525 - 26
8.Bor. Dortmund192526 - 26
9.Hannover 96192328 - 25
10. Bayer Leverkusen192226 - 28
11.Eintracht Frankfurt192226 - 30
12.VfL Wolfsburg192121 - 32
13.Arminia Bielfeld192022 - 28
14.FSV Mainz 05191930 - 32
15.1. FC Nürnberg191821 - 32
16.MSV Duisburg191618 - 33
17.1. FC Köln191326 - 43
18.1. FC Kaiserslautern191325 - 48


Topscorers:

PositieSpelerClubDoelpunten
1.Miroslav KloseWerder Bremen16
2.Halil AltintopKaiserslautern13
3.Ebi SmolarekBorussia Dortmund12
4.Diego KlimowiczWolfsburg11
5.Roy MakaayBayern München10
6.Ivan KlasnicWerder Bremen9
7.Michael BallackBayern München8
=.Thomas BrdaricHannover 968
9.Sergej BarbarezHamburger SV7
=.Tim BorowskiWerder Bremen7

Voetballen met je GSM

Siemens Mobile brengt binnenkort een nieuw voetbalspel uit voor GSM telefoons. Wat bijzonder is aan dit spel is dat het speciaal gemaakt is voor camera-telefoons. Je speelt het spel dan ook gewoon met je voeten; de camera ziet hoe je de bal wegtrapt en gebruikt dit in het spel. Wanneer het spel uitkomt is nog niet helemaal duidelijk, maar dit zal wel ruim voor het WK voetbal in Duitsland zijn.


EU: aanvallen op ambassades niet acceptabel

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TerrorismeDe Europese Unie heeft het geweld tegen Scandinavische ambassades en andere gebouwen in het Midden-Oosten sterk veroordeeld. "Totaal onacceptabel", zei een woordvoerder namens de huidige EU-voorzitter Oostenrijk in een verklaring. De EU wil maatregelen van alle betrokken autoriteiten in het Midden-Oosten om Europese burgers en bezittingen te beschermen.

Jaap de Hoop Scheffer, secretaris-generaal van de NAVO, sprak eveneens zijn afschuw over het geweld uit. "Ik begrijp dat de moslims zich beledigd voelen, maar er is absoluut geen rechtvaardiging voor zulk geweld. Ook kan de vrijheid van meningsuiting in geen geval in twijfel worden getrokken", liet de Nederlander in een verklaring weten. De zogenaamde cartooncrisis leidde dit weekend tot het in brand steken van Scandinavische ambassades in het Syrische Damascus, en het Deense consulaat in Beiroet.

Organisatie van de Islamitische Conferentie
Ook de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC), welke 57 islamitische landen vertegenwoordigt en een permanente delegatie heeft bij de Verenigde Naties, heeft de aanvallen op de Deense en Noorse diplomatieke vertegenwoordigingen veroordeeld. "Overreacties die de grenzen van vreedzaam democratisch protest te buiten gaan, zijn gevaarlijk en schadelijk", liet de organisatie vandaag weten.

'Snijd Denen in stukjes'
Het aan Al Qaida gelieerde Islamitische Leger in Irak riep in een via internet verspreide verklaring op om 'Denen te vangen en in stukken te snijden'. De organisatie eiste eerder de verantwoordelijkheid op voor het ontvoeren en vermoorden van tal van buitenlanders in Irak. Het Islamitische Leger bedreigde verder de landen waar de spotprenten van de profeet Mohammed zijn herdrukt. Naast Denemarken, Noorwegen, Frankrijk en Spanje werd daarbij ook Nederland genoemd.

Update 19.48 uur: Persconferentie Denemarken
Denemarken heeft vanmiddag een klemmend beroep gedaan op Arabische leiders om verdere escalatie van het cartoonconflict te voorkomen. "De Deense regering vraagt alle leiders, politiek en religeus, in de betrokken landen hun bevolking op te roepen rustig te blijven en van geweld af te zien", zei minister Per Stig Möller van Buitenlandse Zaken tijdens een persconferentie. Möller heeft voorgesteld binnenkort het hoofdkwartier van de Organisatie van de Islamitische Conferentie te bezoeken, om daar gezamenlijk naar een oplossing voor de crisis te zoeken.

Ljubicic pakt titel in Zagreb

Ivan Ljubicic heeft het toernooi van Zagreb gewonnen. De Kroaat versloeg Stefan Koubek in de eindstrijd: 6-3, 6-4.

Ljubicic had in elke set aan één break voldoende tegen zijn Oostenrijkse opponent. Koubek was via het kwalificatietoernooi tot de finale doorgedrongen, onder meer na zeges op Karlovic en Henman. Ljubicic was echter een maatje te groot voor de nummer 179 van de wereld. Vooral de service van de Kroaat liep naar behoren: hij maakte in een bepaalde periode liefst vijftien punten aaneen op zijn opslag. Eerder dit seizoen was Ljubicic al de eindwinnaar in Chennai.

Sean Penn op de vuist bij begrafenis broer

Chris PennActeur Sean Penn is vrijdag op de vuist gegaan met een fotograaf tijdens de begrafenis van zijn jongere broer Chris, die op 24 januari dood werd aangetroffen in zijn appartement. Volgens aanwezigen was de ongenode paparazzo te dicht bij de rouwenden. Collega-acteur Mark Ruffalo mengde zich eveneens in het opstootje, en haalde de geheugenkaart uit het fototoestel.

"Het was privé-terrein, een omheinde begraafplaats. Die gozer hoorde hier niet te zijn", verklaarde een getuige. "Het is walgelijk dat Sean zijn broertje niet in alle rust mag begraven." Een woordvoerster van de familie Penn kon en wilde de knokpartij niet bevestigen. "Ik weet niets van een dergelijk incident, en heb geen zin om de rouwende familie hiervoor te storen", liet ze aan de New York Daily News weten.

De doodsoorzaak van de pas 40-jarige Chris Penn is nog altijd onduidelijk. Een autopsie bracht geen duidelijkheid en de resultaten van testen die alcohol- of drugsgebruik moeten aantonen laten nog op zich wachten. De jongste Penn was net als de vijf jaar oudere Sean een acteur. Hij was vooral bekend van zijn rol als 'Nice Guy' Eddie Cabot in de film Reservoir Dogs.

Steeds meer dronken vrouwen vechten in clubs

Icoon AlgemeenBritse nachtclubs huren steeds vaker vrouwen in als uitsmijter om het groeiende vrouwelijke geweld in het Britse uitgaansleven tegen te gaan. De vrouwenemancipatie is ook te merken in kroegen en discotheken, waar het inmiddels niet zeldzaam meer is dat een paar vrouwen met elkaar op de vuist gaan. Vrouwelijke vechtjassen zijn over het algemeen beter door andere vrouwen te kalmeren, omdat het allemaal wat gevoelig ligt.

Een nieuw onderzoek wijst uit dat in bepaalde Britse gebieden gevechten tussen dronken vrouwen nu bijna even vaak voorkomen als tussen mannen. Daarnaast dealen steeds meer vrouwen drugs in clubs, en gaan ze vaker confrontaties aan met messen of andere wapens.

Hoewel een catfight wellicht onschuldig lijkt, kan het er in de buitenwereld venijnig aan toe gaan. Waar mannen elkaar gewoon een flinke mep geven, proberen vrouwen hun opponent ernstige verminkingen toe te brengen, volgens een Britse professor sociologie. Zij baseert haar beweringen op undercoverwerk als uitsmijter in verscheidene clubs verspreid door Engeland.

Proefrit eindigt in aanhouding

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadEen 27-jarige Rotterdammer is zaterdag op het politiebureau in Dordrecht aangehouden op verdenking van verduistering. Hij deed op het politiebureau aangifte van de diefstal van een auto waarmee hij die dag een proefrit maakte. De man had de auto opgehaald bij een bedrijf in Breda en maakte de proefrit naar Dordrecht.

Naar eigen zeggen liet de man de auto onbeheerd en met draaiende motor voor een winkel staan, om even iets te drinken te kopen. Een onbekende man zou in de auto zijn gestapt en er mee weggereden zijn. De agent die de aangifte opnam merkte dat het verhaal op meerdere punten niet kon kloppen. De Rotterdammer is daarop aangehouden op verdenking van verduistering en het doen van valse aangifte. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. De auto met een waarde van 26.000 euro is nog zoek.

Uitslagen Chelsea-Liverpool en Spurs-Charlton

Vandaag werden de overgebleven twee wedstrijden van het Engelse voetbalweekend gespeeld. Tottenham Hotspur kreeg Charlton Athletic op bezoek en Liverpool reisde af naar Londen, om te proberen Chelsea te verslaan.

Op White Hart Lane kwamen de Spurs al snel op een verdiende voorsprong. Jermaine Defoe schoot de bal over doelman Myrhe voor 1-0. Enkele minuten voor de pauze maakte Jenas er 2-0 van. Charlton kwam er niet aan te pas de eerste helft. Luttele seconden na de hervatting maakte Defoe zijn tweede, en besliste de wedstrijd. Thomas maakte nog een aansluitingstreffer, twintig minuten voor tijd. De ploeg van Martin Jol pakt drie belangrijke punten in de jacht op Europees voetbal.

Op Stamford Bridge werd vandaag de topper tussen Chelsea en Liverpool afgerond. Liverpool zinde op wraak na de 1-4 in eigen huis eerder dit seizoen. De Reds begonnen zeer sterk aan het duel, maar konden niet afronden. Tegen de verhouding in maakte Chelsea er dan maar 1-0 van. William Gallas kopte raak, na een corner van Frank Lampard.

In de tweede helft had Liverpool grotendeels weer het beste van het spel, maar de verdediging van de Blues liet niets door. Halverwege de tweede helft verdubbelde Hernan Crespo de stand met een volley over doelman José Reina. Tien minuten voor het eind zette Lampard Eidur Gudjohnsen op weg naar 3-0, maar Reina torpedeerde de Ijslander. De Spaanse sluitpost mocht direct inrukken. Er werd niet meer gescoord in dit duel, dat gezien het spelbeeld naar Liverpool had moeten gaan, maar qua doelgerichtheid naar Chelsea.

Uitslagen:

Tottenham Hotspur - Charlton Athletic 3-1
Chelsea - Liverpool 2-0

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Chelsea256652 - 13
2.Manchester United255149 - 26
3.Liverpool234530 - 15
4.Tottenham Hotspur254434 - 21
5.Arsenal244038 - 19
6.Wigan Athletic253930 - 31
7.Bolton Wanderers233829 - 22
8.West Ham United253836 - 34
9.Blackburn Rovers243731 - 30
10. Manchester City253433 - 28
11.Everton253318 - 32
12.Charlton Athletic233028 - 34
13.Aston Villa253031 - 33
14.Newcastle United242922 - 28
15.Fulham252930 - 36
16.West Bromwich Albion252623 - 32
17.Middlesbrough242530 - 44
18.Birmingham City242021 - 34
19.Portsmouth251817 - 42
20.Sunderland24917 - 45

Topscorers:

PositieSpelerClubDoelpunten
1.Ruud van NistelrooyManchester United18
2.Thierry HenryArsenal15
3.Frank LampardChelsea13
4.Yakubu AiyegbeniMiddlesbrough12
5.Darren BentCharlton Athletic11
6.Marlon HarewoodWest Ham United10
=.Wayne RooneyManchester United10
8.Andy ColeManchester City9
=.Ahmed 'Mido' HossamTottenham Hotspur9
=.Brian McBrideFulham9

Palyama en Audina Nederlands kampioen

De badmintonners Dicky Palyama en Mia Audina zijn zondag in Den Bosch Nederlands kampioen geworden. In het mannentoernooi versloeg de als eerste geplaatste Palyama Rune Massing met 21-13, 21-9. Voor Palyama was het zijn zevende nationale titel.

Eerder op de dag werd Mia Audina voor de tweede maal kampioen bij de vrouwen. Zij versloeg in de finale de als tweede geplaatste Rachel van Cutsen met 21-10, 21-15.

Indringer opgepakt na mishandelen bejaarde vrouw

Icoon MisdaadEen 25-jarige man uit het Brabantse Raamsdonk is zondag opgepakt naar aanleiding van de ernstige mishandeling van een bejaarde vrouw zaterdagnacht. De man wordt na het horen van verschillende getuigen verdacht van het indringen van de woning van de 69-jarige vrouw. Daarbij zou de bejaarde vrouw ernstig mishandeld zijn.

Samen met de twee kinderen die in het huis overnachtten is de vrouw naar de buren gevlucht. Zij zijn overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling. Op het moment dat de politie bij de woning arriveerde was de man al vertrokken. De technische recherche is direct begonnen met een sporenonderzoek. Naar aanleiding van het onderzoek is vandaag de man in Raamsdonksveer gearresteerd. De politie verklaart dat de man en de vrouw elkaar niet kenden.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 22

Icoon EredivisiePSV handhaaft zich aan de leiding van de Eredivisie. Feyenoord blijft in het spoor van de landskampioen, terwijl AZ terrein prijsgeeft. RBC Roosendaal leed een zeer kostbare nederlaag tegen Willem II in de strijd tegen degradatie.

PSV is bezig aan een uitstekende reeks na de winterstop. De landskampioen rekende in eigen huis ook af met Roda JC: 3-2. Een sensatie leek in de lucht, want Roda kwam binnen vijf minuten op een 0-2 voorsprong. Treffers van Simon Cziommer en Sérgio waren echter niet genoeg voor een punt of meer. PSV maakte al snel de aansluitingstreffer (een penalty van Vennegoor of Hesselink) en was na rust heer en meester. Doelpunten van opnieuw Vennegoor en Ismail Aissati brachten PSV de zege.

Feyenoord is na de 3-2 overwinning op Ajax alleen de nummer twee, omdat AZ in eigen huis twee punten liet liggen tegen Vitesse: 1-1. De thuisploeg begon gewoontegetrouw sterk aan het duel en Grétar Steinsson zette het overwicht snel om in een doelpunt. Naarmate het duel vorderde, kreeg Vitesse steeds meer de overhand. De goal van Gill Swerts bij het scheiden van de markt voor rust was verdiend. Na de pauze kon AZ niet doordrukken, zodat het verschil met koploper PSV nu vijf punten is.

RBC Roosendaal lijkt klinisch gedegradeerd na de 3-1 nederlaag bij Willem II. Dankzij Henk Vos kwam de hekkensluiter op voorsprong. In het tweede bedrijf maakte Moussa Dembele op wonderschone wijze de gelijkmaker. Een omstreden strafschop van Anouar Hadouir betekende de 2-1, waarna een eigen doelpunt van Sydney Lammens de eindstand opleverde. RBC heeft nu negen punten achterstand op Willem II.


Uitslagen Speelronde 22:

Vrijdag 3 februari
Willem II - RBC Roosendaal 3-1

Zaterdag 4 februari
NAC Breda - Sparta Rotterdam 0-0
FC Groningen - Heracles Almelo 0-0
PSV - Roda JC 3-2
AZ - Vitesse 1-1

Zondag 5 februari
RKC Waalwijk - NEC 1-3
Feyenoord - Ajax 3-2
SC Heerenveen - ADO Den Haag 3-0
FC Twente - FC Utrecht 3-0

De stand na de 22e speelronde kun je hier vinden.


Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Honderden miljoenen weg uit Palestijnse schatkist

ReinB en Tarak hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe Palestijnse Autoriteit is minstens 700 miljoen dollar (611 miljoen euro) kwijt. Het geld is óf over de balk gegooid of gestolen door functionarissen. Een intern onderzoek heeft dit vandaag uitgewezen.

"Er zijn vijftig zaken van financiële en bestuurlijke corruptie. De hoeveelheid geld die is verkwist of gestolen, bedraagt meer dan 700 miljoen dollar", wist de Palestijnse advocaat-generaal Ahmed Al-Meghani te melden aan de Israëlische krant Haaretz. Hij is echter bang dat het totale ontvreemde bedrag kan oplopen tot miljarden dollars.

De Palestijnse Autoriteit besteedde bijvoorbeeld 3,5 miljoen euro ontwikkelingsgeld aan een buizenfabriek die niet bleek te bestaan. De Italiaanse regering investeerde in deze spookonderneming 1,8 miljoen euro. Waar het geld naartoe is gegaan weet niemand. De afgelopen jaren heeft de Palestijnse Autoriteit meer dan 5 miljard dollar ontwikkelingsgeld ontvangen. Toch is de Autoriteit bijna blut.

Tot op dit moment zijn 25 mensen gearresteerd. Voor tien personen is een opsporingsbevel uitgegeven. Het gaat niet alleen om ambtenaren, maar ook om medewerkers van olie-, tabaks, en omroepbedrijven, aldus Al-Meghani.

Uitslag SC Heerenveen - ADO Den Haag

Er werd vanmiddag nog een wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

SC Heerenveen - ADO Den Haag 3-0
2' Nilsson 1-0
34' Nilsson 2-0
78' Nilsson 3-0

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 20.500.
Geel : Seip (Heerenveen), Rankovic, Rzasa, Den Ouden (ADO).

Opstellingen:

SC Heerenveen: Vandenbussche, Seip, Hansson, Breuer, J. Drost (Derveld/73), Boxvelt, Kissi, Pranjic, Yildirim, Bruggink (De Vries/73), Nilsson (Prager/80).

ADO Zwinkels, Bakkati, Kum, Saavedra, El Akchaoui, Rankovic, De Graaf (Stroeve/62), Rzasa (Jungschlager/80), Den Ouden, Elia (Roiha/61), Kolkka.

De stand na dit weekend kan je hier vinden.

Priester voor kerk doodgeschoten in Turkije

Icoon MisdaadIn de Turkse havenstad Trabzon is een rooms-katholieke priester voor zijn kerk doodgeschoten. De moord zou zijn gepleegd door een jongen van ongeveer 17 jaar oud. De politie is een zoektocht naar de dader gestart.

Het slachtoffer, Andrea Santaro, werd in zijn hart getroffen en overleed ter plaatse. De 60-jarige Santaro zag het levenslicht in Italië en woonde zo'n vijf jaar in Turkije. De reden van de moord is vooralsnog onbekend.

Auto met acht inzittenden tegen boom

aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieIn het Friese Burgum is in de afgelopen nacht een personenauto met maar liefst acht inzittenden in een slip geraakt en tegen een boom geknald. De 20-jarige bestuurder raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Nog drie anderen liepen lichtere verwondingen op, waaronder een jongen die in de kofferbak van de auto lag.

De leeftijden van de passagiers lopen uiteen van 16 tot 22 jaar. De politie vermoedt dat de zware belading van het voertuig van invloed geweest kan zijn op het eenzijdige ongeluk, dat rond half twee vannacht plaatsvond. Toen de agenten ter plaatse arriveerden, bleken er nog drie personen in de Mazda 323 te zitten, waaronder de ernstig gewonde bestuurder en de 22-jarige kofferbakpassagier met een beenbreuk. De brandweer zorgde ervoor dat de slachtoffers snel uit de auto bevrijd werden door het dak van de Mazda te knippen. Het wrak moest door een takeldienst worden afgevoerd.

Twee gewonden bij steekpartij in Den Haag

TimmyAsd had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieBij een massale vechtpartij in de Korte Lombardstraat in Den Haag zijn vanmiddag twee mensen gewond geraakt toen ze werden neergestoken. Ze zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe erg hun verwondingen zijn, is niet bekend.

De politie heeft in totaal tien mensen aangehouden vanwege het gebeuren. Zij worden momenteel gehoord.

[WRC] Grönholm wint na spannende laatste dag

Marcus Grönholm en Timo Rautiainen hebben vandaag de tweede ronde van het WRC 2006 gewonnen, de rally van Zweden. Het was voor de Fin zijn vierde overwinning in deze rally en een mooi verjaardagscadeautje aangezien hij vandaag 38 is geworden.

Het leek er na dag twee niet meer op dat de laatste dag spannend zou gaan worden, maar niks was minder waar. Grönholm kreeg op SS16 problemen met zijn hydrauliek en verloor hierdoor veel tijd. Daarna was er echter meteen de mogelijkheid tot service en de monteurs van het Ford team wisten alles weer te repareren. De Fin reed daarna een paar geweldige laatste proeven waardoor Loeb zijn eerste plek niet af kon nemen.

Grönholm: “Het team heeft fantastisch werk geleverd met het repareren van de auto. De start van het seizoen had ik me niet beter voor kunnen stellen.” Loeb vond het jammer dat hij maar de tweede plaats had kunnen pakken maar complimenteerde Grönholm ook met zijn rijstijl in deze rally: “Ik zou hier natuurlijk liever gewonnen hebben, maar we konden gewoon niet tegen Marcus op. We hebben allerlei soorten combinaties banden en noppen uitgeprobeerd maar we kregen niet dezelfde prestaties op de klok als zijn Ford.”

Het gevecht om de eerste en de tweede plaats was vandaag nog spannend maar dat voor plaats drie en vier was nog spannender. De teamgenoten Galli en Carlsson zaten de hele dag op minder dan vijf seconden van elkaar te strijden om de laatste podiumplek. Gigi Galli moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde positie toen hij de derde versnelling in zijn Mitsubishi verloor tijdens de laatste stage.

Het WRC circus neemt nu een maandje rust en zal op vrijdag drie maart weer starten voor de rally van Mexico


Marcus Grönholm in actie

Uitslag rally van Zweden

Nr.NaamMerkTijdVerschil
1M. Gronholm (FIN)Ford Focus RS WRC 063:09:01.9
2S. Loeb (FRA)Citroën Xsara WRC3:09:32.800:30.9
3D. Carlsson (SWE)Mitsubishi Lancer WR053:11:58.702:56.8
4G. Galli (ITA)Mitsubishi Lancer WR053:12:05.703:03.8
5T. Radstrom (SWE)Subaru S10 WRC3:14:55.205:53.3
6K. Katajamaki (FIN)Stobart VK Ford 3:16:36.707:34.8
7X. Pons (ESP)Citroën Xsara WRC3:17:37.508:35.6
8H. Solberg (NOR)Peugeot 307 WRC3:18:03.409:01.5
9J. Joge (SWE)Peugeot 206 WRC3:18:19.109:17.2
10C. Atkinson (AUS)Subaru Impreza WRC 20063:20:35.411:33.5

Algemeen klassement na twee rally's

Nr.NaamPunten
1M.Gronholm20
2S.Loeb16
3D.Carlsson6
-T.Gardemeister6
5M.Stohl5
-G.Galli5
7S.Sarrazin4
-T.Radstrom4
9C.Atkinson3
-K.Katajamaki3

Uitslagen Eredivisie 05/02/2006

Er werden vanmiddag twee wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

RKC Waalwijk - NEC1-3
12' Fuchs 1-0
42' Denneboom 1-1
76' Boutahar 1-2
87' Niedzielan 1-3

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 5.500.
Geel : Keller (RKC), Niedzielan (NEC).
Rood: 61. v. Haaren (RKC).
Bijzonderheden: In de 63e minuut mist Jones van NEC een penalty.

Opstellingen:

RKC: R. v. Dijk, Mulder, Keller, Teixeira, v. Haaren, Krohn-Dehli, Bakens (D. v. Dijk/80), Fuchs, De Ceulaer, Janssen, Lurling (Zuiverloon/71).

NEC: Babos, Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, Barreto, v.d. Doelen, Boutahar (Tininho/79), Jones, Denneboom (Worm/85), Niedzielan.
-----------------------------------------------------------------
FC Twente - FC Utrecht3-0
69' Bakircioglü 1-0
80' Touma 2-0
86' N'Kufo 3-0

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 13.100.
Geel : Rahim, Heubach (Twente), Tiendalli (Utrecht).

Opstellingen:

Twente: Boschker, Rahim, Niemeyer, Zomer, Heubach, Brama, Bakircioglü, Vidarsson (Sibum/62), Gerritsen, N'Kufo (Afonso/90), Gakhokidze (Touma/77).

Utrecht: Terol, Tiendalli, Keller (v. Steensel/84), Broerse, Braafheid, De Jong (Shew-Atjon/80), Caluwé, Kruijs, Ramzi, Nelisse, Fortuné (Rossini/80).

Om half vijf begint nog de wedstrijd tussen SC Heerenveen en ADO Den Haag.

Vrouw in hoofd geschoten in Kalvertoren Amsterdam

scannerrob, SpuitElf en HPoi hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadEen vrouw is vanmiddag rond 15:25 uur in haar hoofd geschoten in de Hema in winkelcentrum de Kalvertoren in Amsterdam, zo meldt de Amsterdamse zender AT5. De vrouw is buiten levensgevaar. De complete Kalvertoren, gelegen in de Kalverstraat, is ontruimd. Ook is een deel van de Kalverstraat afgezet.

De politie vermoedt dat de reden van de schietpartij ligt in de relationele sfeer. Er is een 19-jarige mannelijke verdachte aangehouden. Volgens ooggetuigen zou de man vijf schoten hebben gelost. Zijn wapen is in beslag genomen. De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis. Enkele getuigen meldden dat het slachtoffer een medewerker van de Hema is.

Grote drugsvangst in haven Rotterdam

Icoon PolitieIn de haven van Rotterdam blijkt eind vorige maand 1780 kilo cocaïne ontdekt te zijn. De drugs lagen in een boiler in een zeeschip dat afkomstig was van Curaçao. In verband met de zaak zijn gisteren zes verdachten uit Amsterdam, Breda en Zaanstad aangehouden.

Een drugshond ontdekte de cocaïne, die verstopt lag in een geheim compartiment van de boiler. Justitie verwijderde de drugs, maar gaf verder geen ruchtbaarheid aan de zaak. Vrijdag kwamen de verdachten naar de haven om de boiler op te halen. Zij werden tot Amsterdam gevolgd en daarna gearresteerd.

De drugs vertegenwoordigen een waarde van 72 miljoen euro. Het betreft de op twee na grootste vangst die ooit in de Rotterdamse haven is gedaan.

Inbreker gepakt door ster in ruit

Icoon Domme criminelen Een vermoedelijke inbreker is zaterdagnacht tegen de lamp gelopen door een ster in zijn voorruit. Agenten in Groningen wilden de man waarschuwen, maar troffen na een korte achtervolging een kluis aan in zijn auto.

De 32-jarige man uit Woerden ging er hard vandoor toen hij de politieagenten zag naderen. Dit resulteerde in een korte achtervolging waarna de Woerdenaar zichzelf klem reed. Hij probeerde nog te voet te ontsnappen, maar dat mislukte. De politie trof vervolgens een kluis aan in zijn auto. Waar deze vandaan komt, wordt nog onderzocht. De inhoud van de kluis is onbekend.

Valse bommelding casino Gilze

Icoon Politie Een casino en een Van der Valk-hotel in Gilze (Noord-Brabant) moesten afgelopen nacht ontruimd worden na een bommelding. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Jack's Casino kreeg rond middernacht een telefoontje binnen over een bom en schakelde meteen de politie in. Het casino werd ontruimd en honderden hotelgasten van het aangrenzende hotel moesten hun kamers verlaten. Beide gebouwen werden doorzocht, maar de politie trof geen verdachte zaken aan. Een uur na de melding kon iedereen terugkeren.

De politie kon vanmiddag nog geen informatie geven over de beller of zijn motief. Volgens de woordvoerder gaf de met een buitenlands accent sprekende beller geen details over de mogelijke bom.

Voetbal: Uitslag Feyenoord - Ajax

Icoon EredivisieFeyenoord heeft Ajax vanmiddag in de eigen Kuip verslagen. In een enerverende wedstrijd zetten de Rotterdammers Ajax betrekkelijk eenvoudig opzij met 3-2.

Ajax had de eerste twintig minuten van het duel nog het beste van het spel. Tegen de verhoudingen in was het echter Feyenoorder Hofs (overigens na buitenspel van Kalou) die de 1-0 binnenschoot. Een minuut later maakte Ajax in de persoon van Rosenberg alweer gelijk: 1-1.

Vlak voor rust kwam Feyenoord, dat steeds meer de overhand kreeg, via een snelle counter op een verdiende 2-1 voorsprong. In de tweede helft werd het na een minuut zelfs 3-1 door Kuyt. Kuyt is daardoor nu de enige speler die in vijf klassiekers op rij heeft gescoord.

Ajax kon in het verloop van de tweede helft weinig meer klaarspelen. Feyenoord verzuimde nog enkele kansen te benutten. In de slotfase leek het nog even spannend te worden nadat Huntelaar de 3-2 maakte. Verder dan dat kwam het echter niet.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Kostelic wint in Ofterschwang

Janica Kostelic heeft in Ofterschwang een WB-slalom gewonnen. De Kroatische profiteerde van het uitvallen van Anja Pärson, de winnares van de eerste run.

Kostelic stond na de eerste omloop pas derde, achter Pärson en de Oostenrijkse Kathrin Zettel. In de tweede run sprak Kostelic al haar slalomkwaliteiten aan en zette ze iedereen op grote achterstand. Pärson moest alle risico's nemen en miste daardoor een poortje. Op ruim een seconde van Kostelic eindigde Zettel als nummer twee. Marlies Schild werd derde. Nicole Hosp, afgelopen week winnares in Cortina op de reuzenslalom, schakelde zichzelf uit met een val tijdens de tweede run.

CNN krijgt nieuwe huisstijl

Icoon MediaTelevisiezender CNN ziet er vanaf vrijdag helemaal anders uit. "Het vernieuwde ontwerp is een radicale breuk met het rommelige beeld en de grafische overdaad die momenteel nog de nieuws- en zakenprogramma's domineren", aldus een woordvoerder van de internationale nieuwszender. Het is voor het eerst sinds vijf jaar dat CNN de vormgeving zo grondig aanpast. De hele operatie kost ongeveer 1,5 miljoen dollar.

Kernpunt is dat het beeld rustiger wordt. De huidige 'nieuwstikker' (die onder in beeld bewegende nieuwsflitsen toont) wordt vervangen door een informatiebalk. Die laat telkens een complete stilstaande zin zien, zodat de kijker zich meer kan concentreren op het belangrijkste gedeelte van het televisiescherm.

"Dit nieuwe ontwerp is meer een evolutie dan een revolutie", zegt R. Golden, senior vice-president van CNN International. "Onze prioriteit is om er zeker van te zijn dat onze kijkers over de gehele wereld, van wie velen Engels niet als moedertaal hebben, het nieuws dat wij brengen kunnen begrijpen. Het 'opgeruimde' scherm, met korte en bondige illustraties, zal ervoor zorgen dat ons beeldmateriaal en onze journalisten meer ruimte krijgen."

Het logo van de nieuwszender wordt ook enigszins aangepast en de decors in onder meer Londen, Atlanta en Hong Kong krijgen eveneens een nieuw uiterlijk.

Uitslag Feyenoord- Ajax

Voor de 49e maal werd vanmiddag de klassieker Feyenoord-Ajax gespeeld. De twee ploegen staan qua aantal gewonnen onderlinge duels weer gelijk, want Feyenoord wist de wedstrijd met 3-2 naar zich toe te trekken.

Feyenoord - Ajax 3-2
21' Hofs 1-0
23' Rosenberg 1-1
45+1'Castelen 2-1
48' Kuijt 3-1
90' Huntelaar 3-2

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 45.000.
Geel : Hofs, Greens (Feyenoord), Lindenbergh, Grygera (Ajax).

Opstellingen:

Feyenoord: Lodewijks, Greene (Collen/79), Vlaar, Bahia, Bosschaart, Hofs (Boussabon/90+2), Paauwe, De Guzman. Castelen, Kuijt, Kalou (v. Hooijdonk/85).

Ajax: Stekelenburg, Grygera, Maduro, Vermaelen, Emanuelson, Galasek, Sneijder (Sarpong/62), Lindebergh, Rosales, Huntelaar, Rosenberg (Babel/80).

Wat gebeurde er volgende week

Elke week zullen de lieftallige drq en ondergetekende jullie voorzien van de meest opmerkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. In een aantal handige categorieën vind je genoeg informatie om op verjaardagen je ooms en nichtjes de loef af te steken met facts en figures.

Politiek
Op 5 februari 2003 presenteerd de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, "bewijzen" dat Irak over massavernietigingswapens zou beschikken. Deze "bewijzen" zouden leiden tot de tweede Golf-oorlog.
Op 11 februari 1929 sluiten Mussolini en Paus Pius XI Verdrag van Lateranen waarbij het Vaticaan als autonome staat wordt erkend.
Op 11 februari 1961 begint het proces tegen Adolf Eichmann in Jeruzalem. Eichmann was als luitenant-kolonel van de SS verantwoordelijk voor het transport van miljoenen joden naar concentratiekampen die leidden tot de Holocaust.
Op 11 februari 1990 Nelson Mandela na 27 jaar gevangenschap vrij.

Sport
Op 6 februari 1941 wint Auke Adema uit Franeker de Elfstedentocht in een tijd van 9 uur en 19 minuten. Aan de wedstrijd deden 574 schaatsers mee, waarvan 494 de finish haalden.
Op 7 februari 1912 wint Coen de Koning de Elfstedentocht in 11 uur en 40 minuten.
Op 10 februari 1996 verslaat de schaakcomputer Deep Blue, Gary Kasparov voor de eerste keer.

Algemeen
Op 7 februari 1901 trouwt Koningin Wilhelmina met Prins Hendrik. De Gouden Koets wordt daarbij voor de eerste keer gebruikt.
Op 8 februari 1924 wordt in Carson City in de Amerikaanse staat Nevada voor het eerst een doodvonnis voltrokken met behulp van een gaskamer. Deze methode om mensen te doden wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog ook gebruikt om miljoenen Joden en andere slachtoffers te vermoorden.

Oorlog
Op 7 februari 1904 valt Japan, Rusland aan. Dit luidt het begin in van de Russisch-Japanse Oorlog
Op 10 februari 1258 verwoesten de Mongolen Bagdad en nemen de stad in waarbij 800.000 burgers worden gedood.

Media
Op 10 februari 1941 verschijnt de eerste uitgave van Het Parool.

Wetenschap
Op 6 februari 1944 werd de eerste geslaagde reageerbuisbevruchting uitgevoerd door John Rock en Miriam Menkin.
Op 9 februari 1968 opent Prinses Beatrix samen met haar echtgenoot de Rotterdamse metro. Dit is het eerste metrostelsel in Nederland.

Nieuwe patch + Epic Mega Pack voor UT2004

Epic heeft een nieuwe patch uitgebracht voor Unreal Tournament 2004 voor Apples OSX. Deze patch met versienummer 3369.2 is alleen beschikbaar voor OSX omdat er wat zaken gefixed worden die specifiek voor de OSX versie zijn. Deze versie bevat onder andere Universal Binaries, wat inhoudt dat UT2004 op de nieuwe Apple computers met een Intel processor op volle snelheid kan draaien. Zonder deze Universal Binaries zou de game op de nieuwe Apple computers in een emulator draaien; de "oude" UT2004 was geschreven voor de IBM PowerPC. Het draaien in een emulator was niet echt best voor de performance.



Tweede grote nieuwtje is het feit dat alle content van de Epic Mega Pack nu ook beschikbaar is voor OSX. In het Epic Mega Pack zitten vijf assault levels, twee deathmatch levels en twee capture the flag levels. Ook zit alle content uit het eerder uitgebrachte "Editor's Choice Edition" bonus pack in deze patch.

Enkele download mirrors zijn:
treefort.icculus.org
3DGamers
MacGameFiles.com
fz.se
3D Downloads
The AusMac Archive (FTP)
The AusMac Archive (HTTP)

Politie haalt dronken fietser van A6

Icoon PolitieDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een dronken 20-jarige fietser van de snelweg A6 bij Almere geplukt. De Almeerder was van een feestje op weg naar huis en besloot de kortste weg te nemen, zo vertelde hij de agenten.

De dronken bestuurder reed zonder licht over de snelweg. Op het politiebureau onderging hij een ademanalyse. Daaruit bleek een alcoholpromillage van 1,9. Ter ontnuchtering mocht hij een nachtje doorbrengen in de cel. De volgende morgen is hij verhoord.

Midland recruteert in ruimtevaart

Midland F1 zoekt actief naar personeel onder Russische lucht- en ruimtevaartexperts. Met gespecialiseerd personeel uit deze vakgebieden hoopt het team een voorsprong op andere teams te krijgen bij het ontwikkelen van haar wagen.

Het aantrekken van aerodynamicaspecialisten en ingenieurs uit de lucht- en ruimtevaart heeft niet alleen tot doel een beter auto te creëren, maar zorgt er ook voor dat het team Russischer wordt, een van de doelstellingen van teameigenaar Alex Shnaider. De multimiljardair is van origine een Rus, maar is ondertussen genaturaliseerd Canadees.

Momenteel heeft het team één Russische coureur, de testrijder Roman Rusinov. De bedoeling is om in de toekomst een Rus ooit op de startgrid te krijgen, wat een primeur zou betekenen.

DVD: Viktor & Rolf: Because we're worth it!

Terwijl de boutique in Milaan alom bewondering oogst , zijn Viktor & Rolf op dit moment bij het grote publiek beter bekend als de volgende bewoners van dat blauwe leeuwenpak, dan als twee Brabantse knakkers die de hele internationale modewereld aan hun voeten hebben. Je moet ergens beginnen nietwaar? Deze onderwaardering voor Nederlands toptalent in de breedste zin van het woord schijnt typerend te zijn voor Nederland. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.

Victor en Rolf logo

Jongeren houden fluitprotest tegen cafébeleid

Icoon MuziekZo'n driehonderd jongeren hebben afgelopen nacht een protestactie gehouden tegen het cafébeleid van de gemeente Venlo. De jongeren hielden tussen vier uur en half vijf een fluitconcert op de Markt voor het stadhuis.

Kroegen in Venlo moeten sinds 1 januari om vier uur 's nachts dicht, maar mogen vanaf half drie geen nieuwe bezoekers meer binnenlaten. Volgens de actievoerders gaat dat ten koste van het uitgaansplezier. Ook stellen de jongeren dat de sfeer in de binnenstad is verslechterd sinds het ingaan van de maatregel. Meer vechtpartijen zou daarvan het gevolg zijn.

Glaswagen rijdt meerdere auto's total loss

Icoon ShockingEen glaswagen van de gemeentelijke milieudienst in Groningen heeft vrijdagmiddag voor een chaos gezorgd. Na het legen van een glascontainer reed de wagen weg met een uitgestoken rechtersteunbeer. De een na de andere geparkeerde auto liep vervolgens ernstige beschadigingen op. Zo liep een Audi A4 lelijke krassen op, werd een Peugeot 206 tegen een lantaarnpaal gedrukt en knapten van een Kia de velgen eraf.

Een 26-jarige man raakte bekneld tussen een wegschuivende auto en een lantaarnpaal, en moest met een gebroken been en hersenletsel in ernstige toestand worden opgenomen in een ziekenhuis. Zeven auto's zouden rijp voor de sloop zijn, en een lantaarnpaal werd geknakt. Volgens een voorlichter van de gemeentelijke milieudienst is het onduidelijk of de steunbeer uit is blijven staan door een menselijke fout of door een technisch mankement. "De chauffeur is zich hartstikke dood geschrokken. Die voelt zich ontzettend beroerd. Ook omdat het zich niet beperkt tot materiële schade", verklaarde de woordvoerder.

Dievegge in bikini overvalt slijter

Icoon OpmerkelijkEen vrouw slechts gekleed in een bikinitopje en een afgeknipte spijkerbroek heeft zaterdag in het Australische Brisbane een drankzaak overvallen. De roofster bedreigde een werknemer van de slijterij met een injectienaald, en bood voor ze het kasgeld opeiste eerst haar excuses voor de daad aan.

Volgens de winkelbediende had de dievegge een regenboogkleurig topje aan. Ze was slank, ongeveer 1,75 meter lang en droeg haar onverzorgde haar in een paardenstaart. Na de overval ging ze er vandoor. De politie van Brisbane heeft een opsporingsbericht doen uitgaan.

'Geef zelfverminkers schone messen'

MedischZelfverminkers, mensen die zichzelf verwonden (automutilatie), moeten door verplegers schone messen en verband uitgereikt krijgen. Dit op het eerste gezicht nogal merkwaardige advies is afkomstig van de Britse vereniging van verpleegkundigen (RCN).

Nu moeten verpleegkundigen nog alles in het werk stellen om zelfverminkers te behoeden zichzelf te verwonden. Maar vaak weet zo'n verminker toch aan een glasscherf of iets anders scherps te komen, om zich te snijden. Beter is het dan volgens RCN om deze patiënten schone messen en verband te geven. Dat voorkomt dat er infecties ontstaan. Ook zouden de verplegers adviezen moeten geven in welke lichaamsdelen men zich 'het beste' kan snijden.

Raad de BH-maat

Als jongen zijnde kijk je graag naar de borsten van mooie dames en af en toe wil je ook graag weten welke maat borsten dat een bepaalde dame heeft dus je gaat een beetje staan raden, maar meestal zul je er niet achter komen.

Er zijn jongens die meer geluk hebben. Deze mogen een BH-maat raadspelletje gaan doen en dan kijken van hoeveel vrouwen ze het goed kunnen raden. Gelukkig is alles opgenomen en kunnen wij mooi naar het 'Raad de BH-maat' kijken, waar mooie dames in meespelen.

Man molt pingelegenheid na inslikken pasje

Icoon PolitieEen 45-jarige Duitser kon er vrijdagavond niet tegen dat een Oostenrijkse pinautomaat zijn pasje inslikte omdat deze geblokkeerd was. De woedende man ging met zijn blote handen en een mes tekeer, en molde het halletje waar de machine stond.

De politie werd gealarmeerd door een ooggetuige die meldde dat er in het bankfiliaal een man door het dolle heen was. Toen agenten de Duitser bevolen naar buiten te komen, verscheen hij met het mes in zijn hand. Aan de opdracht om het wapen weg te gooien voldeed hij niet. "Hier geef ik de bevelen", verklaarde hij. Pas toen een tweede politiewagen arriveerde, gaf de man zich over.

De schade aan de ruimte waar de pinautomaat zich bevond, is aanzienlijk. De bewakingscamera raakte beschadigd, de chipknip-automaat was losgetrokken, de noodtelefoon deed het helemaal niet meer en een machine waar bankafschriften uit gehaald kunnen worden was opengebroken.

Kanker bedreigt Tasmaanse Duivels

ZureMelk had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon WetenschapTienduizenden Tasmaanse Duivels die zijn overleden aan een mysterieuze ziekte, blijken het slachtoffer te zijn geworden van een soort kanker. Wetenschappers schatten dat de populatie op het eiland Tasmanië, de enige plek waar de Duivels in het wild voorkomen, in vijftien jaar van 140.000 naar 80.000 is gekrompen.

De ziekte leidt tot grote tumoren in het gezicht van de beesten, waardoor ze binnen een jaar een hongersdood sterven. De besmettelijke kanker wordt verspreid wanneer de Duivels elkaar in het gezicht bijten. Tijdens de eeuwige ruzies die de dieren hebben, gebeurt dit zeer vaak.

Bij honden is het in het verleden een soortgelijk type kanker ontdekt, maar hun immuunsysteem bleek hiertegen bestand te zijn.

Hier vind je een foto van een Tasmaanse Duivel met de betreffende tumor.

Fietser (16) doodgereden in het Westland

singlemetkids had ons via de nieuws-submit te melden:

PolitieIn Maasdijk (Gemeente Westland) is vannacht een 16-jarige jongen doodgereden. De automobilist reed na het ongeval door.

Het slachtoffer was met twee vrienden op weg naar huis. Ze fietsten waarschijnlijk met z'n drieën naast elkaar. De verongelukte jongen reed in ieder geval het meest links. Hij werd door een passerende auto geschept en was op slag dood. De automobilist is nog spoorloos.

Update 11:02
De automobilist heeft zich vannacht gemeld bij de politie. Het gaat om een 22-jarige Naaldwijker. De man was onder invloed van alcohol en werd aangehouden.

29.000 hockey-blessures per jaar

In Nederland zijn er jaarlijks 29.000 hockeyers die vanwege een blessure een medische behandeling nodig hebben. Daarvan moeten ongeveer 8800 spelers opgenomen worden op de afdeling spoedeisende hulp.

Bovendien raken 2400 hockeyers ieder jaar gewond aan het hoofd. Volgens de nationale hockeybond KNHB ontstaan deze blessures voornamelijk door het spelen van ongecontroleerde ballen in de richting van de cirkel.

Deze cijfers werden door bondsvoorzitter Andre Bolhuis bekend gemaakt tijdens het Nationale Hockeycongres in Utrecht. Hij voegde eraan toe dat jeugdige hockeyers het een stuk beter doen dan de senioren. Er zijn nauwelijks spelers tot twaalf jaar die zich met een kwetsuur in het ziekenhuis melden.

Om het hockey veiliger te maken wil de KNHB dat de spelregels wereldwijd strenger worden nageleefd. Daarnaast wil de hockeybond cursussen geven over hockeytechnieken, waardoor de kans op letsel in het spel afneemt. Tenslotte wordt ook de zogenaamde 'lage Argentijnse forehand' verboden.

[WRC] Grönholm leidt ook op dag twee

Op dag twee van de Rally van Zweden wist de Fin Marcus Grönholm zijn leiding in het klassement uit te breiden. De Fransman Sébastien Loeb kon het tempo volgen maar heeft nog steeds een achterstand van 25 seconden. De Noor Petter Solberg wist de schade van gisteren te beperken, hij eindigde vandaag op een vijftiende plaats op meer dan elf minuten van de leider.

De Rally van Zweden kende een tweede dag waarop niet zoveel gebeurde. Grönholm was oppermachtig en won daarbij de eerste vijf van de zeven proeven die vandaag gereden zouden worden. Tijdens de eerste proef pakte de Fin al direct vijf seconden op Loeb die vierde werd achter de Fin Mikka Hirvonen en Solberg. Na Special Stage zeven, zoals de eerste proef van gisteren heette, reageerde Grönholm op zijn strijd met de Fransman: "Het gevecht tussen Loeb en mij motiveert me, maar ik had liever een groter verschil in tijd gehad. Het zal nog een groot gevecht worden en we zullen zien of ik nog sneller kan gaan." Het verschil tussen Loeb en Grönholm werd groter nadat de Fin ook de tweede proef wist te pakken met Loeb op twee seconden afstand.

De snelheid waar Grönholm op gehoopt had kwam, ook op de derde proef ging de Fin met de winst ervandoor. Na proef drie stond Loeb alweer op een achterstand van 21 seconden in het algemeen klassement. Voor het Subaru team was 2006 een moeilijk begin van het seizoen en dat het nog niet helemaal lekker zit bij Subaru horen we van de Australiër Chris Atkinson: " We testen op dit moment met zachtere vering, dit gaf ons alleen maar overstuur dus konden we niets al te hard gaan op de proeven." Ook Solberg was nog niet helemaal tevreden met de set-up van zijn wagen en liet nog een aantal zaken veranderen. Grönholm had daar geen last van, hij en de Fransman wisten de plaatsen één en twee te bemachtigen. Grönholm greep ook de winst op de vierde proef, al was het verschil met Loeb maar drie tienden. Na deze vier zeges wist de Fin ook nog de vijfde proef van vandaag op zijn naam te schrijven.

Op de een na laatste proef van dag twee, vond de Oostenrijker Martin Stohl zijn Waterloo. Stohl reed zijn Peugeot 307 in een sloot en kon daarmee de rally afsluiten. Stohl's teamgenoot, de Noor Henning Solberg, sloog één maal over de kop maar kon zijn weg wel vervolgen. Loeb wist in de laatste proef nog een aantal seconden van zijn achterstand af te halen maar dit bleek toch niet genoeg om de leider in het klassement te worden. Grönholm leidt op dit moment nog steeds het klassement met 25 seconden voorsprong op de Fransman.

Stand na dag twee:

#Coureur:Voertuig:Tijd:Verschil:
1.M. Grönholm (FIN)Ford Focus RS WRC 062:21:51
2.S.Loeb (FRA)Citroën Xsara WRC2:22:1700:25
3.D. Carlsson (SWE)Mitsubishi Lancer WR052:24:2402:32
4.G. Galli (ITA)Mitsubishi Lancer WR052:24:2402:33
5.M. Ekström (SWE)Skoda Fabia WRC2:25:2003:28
6.J. Tuohino (FIN)Citroën Xsara2:25:2003:28
7.K. Sohlberg (FIN)Subaru Impreza WRC2:25:3403:42
8.T. Rådström (SWE)Subaru S10 WRC2:26:1804:26
9.H. Solberg (NOR)Peugeot 307 WRC2:27:0605:14
15.P. Solberg (NOR)Subaru Impreza WRC 20062:33:0211:10

Glazenwasser

Zoals allicht al bekend is wordt er eigenlijk maar weinig voor de vrouwen gedaan die op de weblog langs komen. Maar hopelijk kan dit blogje met een mannelijke glazenwasser dit een beetje goed maken.

Veel dames hangen vaak bij de kapper uit en ook daar moeten de ramen af en toe gewassen worden. Stukje voor stukje laat hij meer zien van zijn lichaam en dames kunnen het natuurlijk niet laten om te kijken. Maar dan het laatste stukje nog...

Chávez noemt Bush erger dan Hitler

ChávezDe president van het Zuid-Amerikaanse Venezuela heeft president George Bush een persoon genoemd die erger is dan de Duitse nazi-leider Adolf Hitler. In een toespraak had Hugo Chávez het over een ''oneindige imperialistische, genocidale, fascistische houding'' van de Amerikaanse president. ''Ik denk dat Hitler een babytje is vergeleken bij Bush'', aldus de Venezolaan.

Chávez deed zijn uitlatingen gisteren ten overstaan van duizenden aanhangers. Daarbij zei hij ook dat hij meer wapens gaat kopen om Venezuela te verdedigen tegen iedere poging van Washington om de Venezolaanse regering ten val te brengen. De relatie tussen beide landen is altijd al slecht geweest, maar de laatste dagen dendert het helemaal hard achteruit.

Dode bij massale vechtpartij in gevangenis

Icoon MisdaadBij een massale vechtpartij waaraan tweeduizend mensen meededen in een gevangenis in de buurt van Los Angeles, is een dode gevallen. In het Amerikaanse cellencomplex raakten meer dan honderd mensen gewond. Alle slachtoffers zijn gedetineerden, van de bewakers raakte niemand gewond. In totaal duurde het gevecht ongeveer een uur.

In de gevangenis waren spanningen tussen Latijns-Amerikaanse en zwarte gevangenen. "De oorzaak waren waarschijnlijk racistische motieven en een uit de hand gelopen ruzie tussen zwarte en Latijns-Amerikaanse bendes", aldus een woordvoerder van de plaatselijke sherrif.

Een paar dagen geleden kwam een gedetineerde bij een steekpartij om het leven. Nadat de rust in de gevangenis was weergekeerd werden de zwarte en Latijns-Amerikaanse gevangenen uit elkaar gehaald en in verschillende vleugels van het complex opgesloten.

Verdonk: 'Taida liegt en bedriegt'

Rita VerdonkDe Winterwijkse scholiere Taida Pasic is onder valse voorwendselen naar Nederland gekomen. Dat beweert een woordvoerder van minister Rita Verdonk. De achttienjarige asielzoekster zou vorig jaar met haar familie naar Kosovo zijn teruggekeerd, met een premie van 7000 euro om er de school af te maken en een nieuw leven op te bouwen. Vervolgens is het meisje met een Frans toeristenvisum naar Nederland teruggekomen, zo beweert Verdonk.

De minister verklaarde via een woordvoerder aan De Telegraaf dat ze er schoon genoeg van heeft dat Taida 'klinkklare onzin zit te verkopen en IND-medewerkers zwartmaakt'. Er zou zelfs met het meisje zijn gekeken of ze in Kosovo naar een school zou kunnen met een vergelijkbare Nederlandse vwo-opleiding, wat het geval bleek. Volgens Verdonk zou Taida haar uitzetting hebben gefrustreerd, door haar paspoort te vernietigen. Harry Meulenkamp, de Nederlandse pleegvader van Taida, is woedend over de aantijgingen. Hij meent dat het ministerie het eigen straatje schoon probeert te vegen.

Afgelopen vrijdag verloor de minister een rechtszaak om de uitzetting van het Kosovaarse meisje. "De rechtbank is van oordeel dat de beslissing van de minister om het meisje niet toe te staan haar vwo af te maken niet zorgvuldig is genomen, omdat op een aantal door het meisje aangevoerde argumenten niet of onvoldoende is gereageerd", zo werd in de uitspraak gesteld. Taida was twee weken eerder door de vreemdelingenpolitie van school gehaald en in een Rotterdams uitzettingscentrum achter slot en grendel geplaatst, nadat een aanvraag voor een voorlopige verblijfsvergunning was afgewezen.


Klasgenoten van Taida voerden actie voor de scholiere

Sluiter strandt in halve finale

Raemon Sluiter is er niet in geslaagd de finale te bereiken van het challengertoernooi in het Franse Andrezieux. De 27-jarige Rotterdammer ging in de halve finale met 7-5 en 6-1 onderuit tegen Gilles Simon.

De Fransman neemt het zondag op tegen de Belg Gilles Elseneer, die zag zijn Zwitserse tegenstander Stephane Bohli opgeven.

Sluiter kan zich vanaf nu voorbereiden op de Davis Cup-ontmoeting met Rusland, dat vindt van 10 tot en met 12 februari plaats in de Amsterdamse RAI.

Handjevol nieuwe screens Battlefield 2: Modern Combat 360

Van de Xbox 360 versie van Battlefield 2: Modern Combat zijn weer een aantal screenshots verschenen. In Battlefield 2: Modern Combat speel jij een soldaat gewapend met het modernste wapentuig en mag je zowel in multiplayer als in singleplayer de vijand te lijf gaan hiermee. Spelers kunnen daarnaast in BF2:MC ook gebruik maken van een dertigtal voertuigen, uiteenlopend van helicopters tot tanks, om de vijand te verslaan.

Battlefield 2: Modern Combat zal net zoals Battlefield 2 hoofdzakelijk draaien om de multiplayer; de speler krijgt legio online features tot zijn beschikking waaronder clan support, online rankings en centraal bijgehouden statistieken over hoe goed de speler het doet. Spelers kunnen verder met 23 anderen ten strijde trekken in de naam van 4 verschillende legers op 16 verschillende multiplayer maps. (Waaronder de BF1942 klassieker Wake Island)

De Xbox 360 versie van Battlefield 2: Modern Combat staat voorlopig voor half maart.






Met dank aan devv05 voor het melden van dit nieuws in het Xbox 360 topic in GAM

DICE en EA cancellen current-gen versie nieuwe game

In oktober 2005 tekende Digital Illusions CE (DICE, bekend van de Battlefield serie) een overeenkomst met EA's UK ontwikkelingsstudio voor de ontwikkeling van onder andere de Xbox en PS2 versies van de nieuwe (voorlopig nog naamloze) game van DICE. De titel, die oorspronkelijk in 2006/2007 zou moeten komen is gecanceld voor de current-gen consoles met het oog op de sterk terugvallende sales ervoor. Ten opzichte van 2004 zijn de console sales in 2005 namelijk sterk gedaald, dit vanwege de lancering van de Xbox 360 eind vorig jaar en de PlayStation 3 ergens dit jaar.

EA UK zal echter niet zonder werk zitten, de PSP versie van de game zal nog steeds gewoon uitkomen samen met de Xbox 360/PlayStation 3 versies die momenteel in ontwikkeling zijn bij Digital Illusions Stockholm. De game kunnen we echter inmiddels niet meer dit jaar verwachten: DICE heeft besloten de release te verschuiven naar 2007.



Dementieva laat Hingis geen kans

Elena Dementieva heeft het WTA-toernooi van Tokio gewonnen. De Russin denderde langs Martina Hingis in een eenzijdige finale: 6-2, 6-0.

Dementieva’s harde slagen vanuit het achterveld waren teveel voor Hingis. Swiss Miss maakte ook veel meer fouten dan tijdens haar partij van zaterdag tegen Maria Sharapova. Dementieva won ook al de vorige confrontatie tussen de twee, in oktober 2002. Dat was Hingis’ laatste duel voordat ze wegens enkelproblemen haar afscheid aankondigde.

”Martina was altijd mijn voorbeeld, dan verwacht je niet haar op deze manier te verslaan”, zei Dementieva na afloop. De Russin had in 2005 geen titel gewonnen en stijgt door haar zege nu naar de achtste plaats op de wereldranglijst. Hingis komt met stip de top honderd binnen.

'God' moet rijbewijs inleveren

Icoon OpmerkelijkHet ministerie van Verkeer in het Amerikaanse Pennsylvania wil dat de veertigjarige Paul Sewell zichzelf niet langer 'God' noemt. De man zet ook zo zijn handtekening. Als hij z'n eigen naam niet gaat gebruiken, moet hij zijn rijbewijs inleveren. Het ministerie vindt dat Sewell zich correct moet kunnen indentificeren.

Sewell gebruikt de bijnaam omdat hij als premiejager mensen achterhaalt die hun borgverplichting niet zijn nagekomen. Volgens hem noemen die hem "Oh God" als hij ze in de kraag grijpt. De Amerikaan heeft dan ook bezwaar gemaakt tegen de intrekking van zijn rijbewijs. "Ik heb dat rijbewijs al sinds ik 16 ben, en nu ben ik 40", zo zegt Sewell.

Ook het bezwaar heeft hij met 'God' ondertekend.

Klaasen vroeg onderuit op Dutch Open

Jelle Klaasen is al vroeg uitgeschakeld op de Dutch Open in Veldhoven. De Lakeside-kampioen delfde in de vierde ronde van het megatoernooi het onderspit.

Klaasen won zijn eerste drie partijen, maar moest in de vierde ronde zijn meerdere erkennen in Feiko Holmqvist. Raymond van Barneveld plaatste zich wel voor de kwartfinales. Barney liet in de achtste finale niets heel van Mario Robbe: 3-0. Ook Remon Hurrebrink schaarde zich onder de laatste acht. Hurrebrink won onder andere van Ted Hankey en Niels de Ruiter.

Het toernooi werd trouwens ontsierd door een rel. De organisatie besloot in de achtste finale spelers van de PDC uit de wedstrijd te nemen. Hiermee respecteerde de Nederlandse Dart Bond de reglementen van de WDF, de mondiale dartsfederatie. Dat betekende de uitschakeling van Clarys, Seyler en Van der Rassel. Vincent van der Voort staat door deze maatregel al in de halve finale. Bij de vrouwen is het Nederlandse contingent tot nul gereduceerd. Francis Hoenselaar verloor al heel snel met 3-0 en ook andere vaandeldragers van het Nederlandse vrouwendarten maakten hun faam niet waar.

Uitslagen Achtste Finales:
Mark Barili (SCH) - Jan van der Rassel (NED) 1-3
Vincent van der Voort (NED) - Alain van Bouwel (BEL) 3-2
Robert Wagner (NOR) - Peter Voskamp (NED) 3-1
Mario Robbe (NED) - Raymond van Barneveld (NED) 0-3
Tony Eccles (ENG) - Martin Atkins (ENG) 3-0
Remon Hurrebrink (NED) - Niels de Ruiter (NED) 3-2
Gary Anderson (SCH) - Gary Robson (ENG) 3-1
Albertino Essers (NED) - Mervyn King (ENG) 2-3

Programma Kwartfinales:
Vincent van der Voort – Bye
Robert Wagner – Raymond van Barneveld
Gary Anderson – Mervyn King
Remon Hurrebrink – Tony Eccles

Voorbeschouwing SuperBowl

Wie zullen er zondagnacht naar huis gaan met de Vince Lombardi Trophy? De Pittsburgh Steelers onder leiding van Ben Roethlisberger of de Seattle Seahawks onder aanvoering van Matt Hasselbeck, wie het ook wordt het belooft een spectaculaire wedstrijd te worden.

Het is voor de Seahawks de eerste keer dat ze in de SuperBowl staan terwijl de Steelers al vijf keer eerder een poging deden. Van deze vijf keer wonnen ze er vier, SuperBowl IX, X, XIII en XIV waren een prooi voor de Steelers.

De Steelers worden gecoached door Bill Cowher die al veertien jaar de hoofdcoach is: geen enkele coach zit op dit moment langer op die plek in de NFL. Hij volgde in 1991 Chuck Noll op die al sinds 1969 hoofdcoach was. Onder leiding van Noll wonnen de Steelers hun eerdere vier SuperBowls. Sinds Cowher aangenomen werd zijn er 93 hoofdcoaches geweest in de NFL, gemiddeld drie per team.

De Jacksonville Jaguars zijn het enige team dat dit seizoen beide SuperBowl teams wist te verslaan. Ze wisten in Pittsburgh te winnen met 17-23 en thuis wonnen ze in hun eerste wedstrijd van het seizoen met 26-14 van de Seahawks. Volgens receiver Jimmy Smith is de verdediging van de Steelers het beste te pakken door ze fysiek goed aan te pakken. De verdediging van de Seahawks is het zwakst bij de safeties en daar zal gebruik van gemaakt moeten worden.

Tegen de Steelers’ aanval moet je continue druk zetten, als je dat niet doet maken ze gebruik van ieder gaatje dat ze zien volgens safety Deon Grant van de Jaguars. Volgens hem moeten de Steelers zo snel mogelijk Shaun Alexander uitschakelen voor de runs en Darrell Jackson voor de passes. Als die twee spelers goed gedekt worden zullen ze misschien wel iets voor elkaar krijgen maar de angel is er dan wel uit.

De uitslagen van beide teams tot de SuperBowl :

Steelers :

WeekDatumTegenstanderSCORE
1 11 sept 2005Tennessee W 34-7
2 18 sept 2005at Houston W 27-7
3 25 sept 2005New England L 20-23
4BYE
5 10 okt 2005at San Diego W 24-22
6 16 okt 2005Jacksonville L (OT) 17-23
7 23 okt 2005at Cincinnati W 27-13
8 31 okt 2005Baltimore W 20-19
9 6 nov 2005at Green Bay W 20-10
10 13 nov 2005Cleveland W 34-21
11 20 nov 2005at Baltimore L (OT) 13-16
12 28 nov 2005at Indianapolis L 7-26
13 4 dec 2005Cincinnati L 31-38
14 11 dec 2005Chicago W 21-9
15 18 dec 2005at Minnesota W 18-3
16 24 dec 2005at Cleveland W 41-0
17 1 jan 2006Detroit W 35-21
Postseason uitslagen
WeekDatumTegenstanderSCORE
Wildcard8 jan 2005at Cincinnati W 31-17
Division15 jan 2005at Indianapolis W 21-18
Conference22 jan 2005at Denver W 34-17

Seahawks :

WeekDatumTegenstanderSCORE
1 11 sept 2005at Jacksonville L 14-26
2 18 sept 2005Atlanta W 21-18
3 25 sept 2005Arizona W 37-12
4 2 okt 2005at Washington L (OT) 17-20
5 9 okt 2005at St. Louis W 37-31
6 16 okt 2005Houston W 42-10
7 23 okt 2005Dallas W 13-10
8BYE
9 6 nov 2005at Arizona W 33-19
10 13 nov 2005St. Louis W 31-16
11 20 nov 2005at San Francisco W 27-25
12 27 nov 2005NY Giants W (OT) 24-21
13 5 dec 2005at Philadelphia W 42-0
14 11 dec 2005San Francisco W 41-3
15 18 dec 2005at Tennessee W 28-24
16 24 dec 2005Indianapolis W 28-13
17 1 jan 2006at Green Bay L 17-23
Postseason uitslagen
WeekDatumTegenstanderSCORE
Divisie16 jan 2006Washington W 20-10
Conference22 jan 2006Carolina W 34-14

DVD: Joep (Onderdelinden)

Joep Onderdelinden is bij het grote publiek vooral bekend geworden met zijn rol als Siemen de Postbode bij het VPRO-programma Zaai. In andere komedieserie's speelde hij ook al kleinere rollen, maar zijn echte passie ligt toch echt op het toneel, in het cabaret. Afgelopen jaar deed hij bijna alle theaters aan met zijn show 'Strak' en daarvoor toerde hij twee jaar lang met zijn eerste soloprogramma Joep. Recent nog op SBS6 uitgezonden en nu door CNR uitgebracht op DVD.


De Toren van Oneindige Hoogte: Unteto

In verband met de downtime iets later dan verwacht, maar hier is het volgende deel.

Met een ruk trok Thon de riem van zijn leren vest strak en gespte hem vast. Zijn zwaard had hij in een hoek van de kamer gevonden en hij stak het in de houder op zijn rug. Bij de deur wierp hij nog een laatste blik op het bed waar de lakens zachtjes op en neer bewogen door de ademhaling van de slapende Suzy. Het liefst was hij nog uren bij haar gebleven, maar hij had geen idee meer hoe lang hij precies in het spel was. Het kon goed mogelijk zijn dat zijn speeltijd bijna om was, en dan was het verstandiger uit te zoeken waar hij zich precies bevond. Hij kon hier altijd nog terugkomen. Zijn hand vond de deurknop.

'Of je blijft nog even.'
Thon draaide zich razendsnel om, zijn zwaard al in zijn handen voordat hij de hele draai gemaakt had. Het bed was weg, Suzy was weg en in het midden van de kamer was een grote troon verschenen van waaruit een man hem rustig bekeek. Zijn hoofd rustte op zijn hand, elleboog ondersteund door de leuning. Zijn ene been relaxed op het andere. Het zwart leren pak dat hij aanhad straalde gevaar uit. Thon had de man al eerder gezien.
'Stop dat zwaard maar weg', zei de man, 'de hyperflash die je bij onze vorige ontmoeting op mij los liet richtte al weinig schade aan. Met die tandenstoker valt helemaal niets te beginnen.'
Thon hing het zwaard weer op zijn rug, 'wat is hier aan de hand?'
'Alles op zijn tijd', zei de man, 'allereerst mijn complimenten. Voor zover ik weet ben je op dit moment de sterkste speler ooit.'
'Dat dacht ik ook', zei Thon, 'maar ik geloof dat dat niet helemaal meer klopt.'
'Ik had het over spelers. Mijn naam is Unteto trouwens.'
Thon's hersenen draaiden overuren. Als Unteto geen speler was, dan kon dat twee dingen betekenen. Of hij was een karakter in het spel, of hij werkte in het spel. Het leek Thon zeer onwaarschijnlijk dat Unteto een karakter was. Zoveel macht zouden de bedenkers van het spel een karakter nooit geven. Misschien was hij dan een beheerder, maar Thon wist zeker dat die zich niet mochten bemoeien met de spelers en al helemaal niet bij gevechten betrokken mochten raken.

'Niet zoveel nadenken', zei Unteto, 'het zal snel allemaal duidelijk worden. Hoe beviel Suzy eigenlijk?'
Thon glimlachte, 'uitstekend. Precies wat het spel nodig had.'
Unteto knikte instemmend, 'exact mijn idee. Jaren heb ik geroepen dat als we seks in het spel zouden brengen we waarschijnlijk de hele wereld online zouden krijgen. Jammer dat ze nooit geluisterd hebben.'
'Dus toch een medewerker van het spel,' dacht Thon.
'Jij had in ieder geval de primeur,' ging Unteto verder, 'zelfs ik heb het nog niet uitgeprobeerd. En verder?'
'Verder?' vroeg Thon.
'Ja? Hoe bevalt het spel verder.'
'Nou ja. Ik breng hier meer tijd door dan in de echte wereld. Dus dat wil wel wat zeggen.'
'Precies', zei Unteto, 'dat is ook de reden dat je hier bent. Dat, en het feit dat ik je al volg vanaf het moment dat je Asgrad om zeep hielp.'
Glimlachte Thon nog bij Suzy, bij de naam Asgrad liep zijn grijns bijna van oor tot oor.

Bij zijn eerste stappen in het spel werd hij als nieuweling opgenomen in de groep van Asgrad. Heel belangrijk, want nieuwe spelers die niet de bescherming hadden van een grotere groep liepen de kans veelvuldig gedood te worden door sterkere spelers en dan kreeg je nooit de kans om op een hoger level te komen. Onder de bescherming van Asgrad werd Thon's karakter gestaag sterker, maar het werken binnen een groep viel hem zwaar. Om de haverklap had hij ruzie en de missies die de groep samen moest doen, vond hij ten koste gaan van de opbouw van zijn karakter. Hij wilde uit de groep, maar zonder bescherming was het spel te gevaarlijk. Behalve als hij zelf sterker zou zijn natuurlijk. Het plan was snel bedacht. Thon begon een klein gedeelte van de credits die hij verdiende met de verschillende gevechten achter te houden. Eigenlijk moest alles naar de groep, maar hij hield slechts kleine beetjes achter zodat het niet opviel. De tyrilium bom die hij uiteindelijk kocht van de gespaarde credits doodde twaalf leden van de groep, waaronder Asgrad, en pompte in één klap, omdat het spel de dood van de twaalf man beschouwde als winst in een gevecht, zijn level zover omhoog dat hij alleen in het spel verder kon. Er waren niet veel groepen die daarna nog iets met Thon te maken wilde hebben. Het interesseerde hem weinig.

'Prachtig', zei Unteto, 'nooit is in het spel een groep zo vreselijk verraden als toen. De reden ook dat ik je hierheen gehaald heb. Weet je, Suzy was slechts het topje van de ijsberg. Ik kan je een macht geven binnen het spel die je nooit voor mogelijk hebt gehouden. Een macht die zelfs reikt tot in de echte wereld.'
'En wat zou ik daarvoor moeten doen?' vroeg Thon.
'Ik zoek nog een assistent. Een soort rechterhand als het ware. Binnen het spel lopen sommige zaken niet zoals het hoort en iemand moet het oplossen.'
'Ik zou in dienst komen van het spel?'
'Nog niet meteen, maar die kans is wel groot. Als je besluit mee te doen tenminste.'
Thon dacht even diep na. Hij was altijd alleen bezig geweest, waarom nu ineens voor iemand gaan werken? Maar toch. Een kans op werk binnen het spel kon hij niet laten liggen.
'Wat wil je dat ik doe?' vroeg hij aan Unteto.

Voorgaande delen: |1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|14|

Blizzard koopt 1500 nieuwe servers

Volgens Rahul Sood van VoodooPC heeft Blizzard 1500 nieuwe servers besteld, gebaseerd op AMD's 64bit Opteron processor. Deze servers zijn bedoeld voor het draaien van World of Warcraft. Onduidelijk is of de servers zullen dienen als vervanging van de huidige of gewoon als extra servers. Zeker met het oog op de naderende expansion The Burning Crusade is het natuurlijk niet ondenkbaar dat Blizzard toch wel wat extra capaciteit nodig zal hebben.

John Carmack: High-end PC's qua graphics in het voordeel

John Carmack, mede oprichter van FPS-developer ID software en bekend van onder andere de Doom en Quake series heeft een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan tegenover PC Gamer UK. In het interview dat PC Gamer UK met Carmack had lichtte hij een tipje van de sluier op wat betreft de grafische kracht van Microsofts Xbox 360 en Sony's nog te verschijnen PlayStation 3.

Wat programmeren op consoles betreft meldde Carmack dat hij de voorkeur geeft aan het ontwikkelen voor de Xbox, hij beweert dat op de Xbox goede resultaten te behalen zijn met relatief weinig moeite. Wat de PS2 betreft heeft Carmack het niet op met het "rommeltje" aan processors heeft, waar hij aan toevoegde dat het met beide next-gen consoles nog véél, véél erger is omdat deze nog complexere multi-processor systemen bevatten. Carmack ging zelfs zo ver als te zeggen dat wanneer je recht toe, recht aan programmeert een moderne high-end PC ruimschoots in het voordeel is ten opzichte van beide next-gen consoles.

Carmacks analyse van de grafische subsystemen van de next-gen consoles is al veel positiever: Hij beschrijft de grafische kracht van de 360 en PS3 zijnde "erg goed" maar desondanks geeft hij het prestatievoordeel aan high-end PC hardware.

Net als in een eerder interview liet hij weten dat de PlayStation 3 qua brute kracht in het voordeel is maar dat de Xbox 360 een veel gemakkelijker development platform biedt.



Arabische landen willen beter imago islam

Beuzebelder had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen aantal Arabische landen verenigd in de Arabische Liga is van plan een mediacampagne te starten om 'het slechte imago van de islam' in het Westen te verbeteren. Dat werd vandaag duidelijk tijdens een bijeenkomst van de ministers van Informatie van de betreffende landen in de Egyptische hoofdstad Caïro.

Voor het doel is ongeveer 18,7 miljoen euro beschikbaar gesteld. Op de conferentie ging het tevens over het rumoer rond de spotprenten van de profeet Mohammed, die inmiddels in verschillende Westerse kranten zijn gepubliceerd. De Arabische bewindslieden zijn van mening dat de Verenigde Naties een verbod moeten uitvaardigen op het beledigen van religieuze overtuigingen, zo stelden ze zaterdag in een verklaring.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.