Steeds meer dronken vrouwen vechten in clubs

Icoon AlgemeenBritse nachtclubs huren steeds vaker vrouwen in als uitsmijter om het groeiende vrouwelijke geweld in het Britse uitgaansleven tegen te gaan. De vrouwenemancipatie is ook te merken in kroegen en discotheken, waar het inmiddels niet zeldzaam meer is dat een paar vrouwen met elkaar op de vuist gaan. Vrouwelijke vechtjassen zijn over het algemeen beter door andere vrouwen te kalmeren, omdat het allemaal wat gevoelig ligt.

Een nieuw onderzoek wijst uit dat in bepaalde Britse gebieden gevechten tussen dronken vrouwen nu bijna even vaak voorkomen als tussen mannen. Daarnaast dealen steeds meer vrouwen drugs in clubs, en gaan ze vaker confrontaties aan met messen of andere wapens.

Hoewel een catfight wellicht onschuldig lijkt, kan het er in de buitenwereld venijnig aan toe gaan. Waar mannen elkaar gewoon een flinke mep geven, proberen vrouwen hun opponent ernstige verminkingen toe te brengen, volgens een Britse professor sociologie. Zij baseert haar beweringen op undercoverwerk als uitsmijter in verscheidene clubs verspreid door Engeland.