Uitslagen Duitsland speeldag 19

In de Duitse Bundesliga is dit weekend de 19e speelronde gespeeld. De top van Duitsland had het over het algemeen erg lastig.

Koploper Bayern München kreeg thuis Bayer Leverkusen op bezoek. Leverkusen speelde zeer behoudend voetbal en gaf weinig weg. Eén geniale ingeving van Michael Ballack werd ze echter fataal. De Duitse spelmaker schoot de bal hard in de kruising, na een goede balcontrole. Bayern München wint opnieuw, en is dit seizoen nog zonder puntverlies in eigen huis.

Nummer twee Werder Bremen moest winnen om aansluiting te houden. Thuis tegen Mainz begon het echter dramatisch. Mohamed Zidan, die onder contract staat bij Werder, maar uitgeleend is aan Mainz, scoorde al na 20 seconden. Een kwartier later maakte Niclas Weiland er 0-2 van. De achterstand werd voor rust nog omgezet in een voorsprong, door doelpunten van Nelson Valdez, Johan Micoud en Ivan Klasnic. Valdez maakte in de tweede helft de beslisser: 4-2.

HSV, de verrassende nummer drie, had ook veel moeite om thuis te winnen van degradatiekandidaat Arminia Bielefeld. Boakye zette de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Na rust bracht HSV orde op zaken. Trochowski en Barbarez maakten het 2-1, en daar zou het ook bij blijven.

Schalke 04 en Borussia Dortmund bleven in de Arena auf Schalke steken op 0-0. Van veel goed voetbal was geen sprake, maar saai was het evenmin. Het duel bleef spannend tot het einde. Wolfsburg won wel van Borussia Mönchengladbach. Klimowich en Mike Hanke scoorden in de Volkswagen Arena. Tommie van der Leegte en Rick Hoogendorp maakten hun debuut in het shirt van die Wölfe.