Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 22

Icoon EredivisiePSV handhaaft zich aan de leiding van de Eredivisie. Feyenoord blijft in het spoor van de landskampioen, terwijl AZ terrein prijsgeeft. RBC Roosendaal leed een zeer kostbare nederlaag tegen Willem II in de strijd tegen degradatie.

PSV is bezig aan een uitstekende reeks na de winterstop. De landskampioen rekende in eigen huis ook af met Roda JC: 3-2. Een sensatie leek in de lucht, want Roda kwam binnen vijf minuten op een 0-2 voorsprong. Treffers van Simon Cziommer en Sérgio waren echter niet genoeg voor een punt of meer. PSV maakte al snel de aansluitingstreffer (een penalty van Vennegoor of Hesselink) en was na rust heer en meester. Doelpunten van opnieuw Vennegoor en Ismail Aissati brachten PSV de zege.

Feyenoord is na de 3-2 overwinning op Ajax alleen de nummer twee, omdat AZ in eigen huis twee punten liet liggen tegen Vitesse: 1-1. De thuisploeg begon gewoontegetrouw sterk aan het duel en Grétar Steinsson zette het overwicht snel om in een doelpunt. Naarmate het duel vorderde, kreeg Vitesse steeds meer de overhand. De goal van Gill Swerts bij het scheiden van de markt voor rust was verdiend. Na de pauze kon AZ niet doordrukken, zodat het verschil met koploper PSV nu vijf punten is.

RBC Roosendaal lijkt klinisch gedegradeerd na de 3-1 nederlaag bij Willem II. Dankzij Henk Vos kwam de hekkensluiter op voorsprong. In het tweede bedrijf maakte Moussa Dembele op wonderschone wijze de gelijkmaker. Een omstreden strafschop van Anouar Hadouir betekende de 2-1, waarna een eigen doelpunt van Sydney Lammens de eindstand opleverde. RBC heeft nu negen punten achterstand op Willem II.