DVD: Viktor & Rolf: Because we're worth it!

Terwijl de boutique in Milaan alom bewondering oogst , zijn Viktor & Rolf op dit moment bij het grote publiek beter bekend als de volgende bewoners van dat blauwe leeuwenpak, dan als twee Brabantse knakkers die de hele internationale modewereld aan hun voeten hebben. Je moet ergens beginnen nietwaar? Deze onderwaardering voor Nederlands toptalent in de breedste zin van het woord schijnt typerend te zijn voor Nederland. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.

Viktor en Rolf logo

Dat is nou juist niet van toepassing op Viktor & Rolf. Extravagante modeshows en al eenzelfde kledij waren een aantal jaren geleden al hun handelsmerk. De documentaire Because We're Worth It! geeft een blik achter de schermen, terwijl V&R de modewereld weer bestormen met hun gehele concept van parfum, brillenlijn, modehuis en natuurlijk ook de aankleding van shows. De camera volgt het tweetal tijdens de zorgvuldige voorbereiding van de verschillende uitingen. Van de keuze van modellen en de gebruikte stof, tot de wijze van presenteren en hoe op hun parfum verwoord gaat worden.

Viktor en Rolf logo
De link met de Postbank reclame wordt langzaamaan duidelijk. V&R zijn buiten enorm creatief, gezegend met een juist commercieel inzicht. De twee werken perfect samen aan alle aspecten rondom hun diverse mode-uitingen, wat soms erg grappig overkomt. Zie de foto, ze lijken al karikaturen van zichzelf. Soms ook goed voor heel wat verbazing, als duidelijk wordt dat het (modellen)wereldje helemaal niet zo mooi is als het lijkt. Helaas gaat de documentaire nooit echt diep in op het conceptdenken van V&R. Wat overblijft, is een oppervlakkige kennismaking met de World Of Fashion, welke overigens mooi is weergegeven en nog mooier omlijst door de graphics. Toch had er meer ingezeten, de extra stukjes betreffende de brillen en de fotoshoot in New York zijn alleen maar meer van hetzelfde.


Label: Submarine/Pias Releasedatum: 23 januari 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!