Klaasen vroeg onderuit op Dutch Open

Michel (Baraja)
Jelle Klaasen is al vroeg uitgeschakeld op de Dutch Open in Veldhoven. De Lakeside-kampioen delfde in de vierde ronde van het megatoernooi het onderspit.

Klaasen won zijn eerste drie partijen, maar moest in de vierde ronde zijn meerdere erkennen in Feiko Holmqvist. Raymond van Barneveld plaatste zich wel voor de kwartfinales. Barney liet in de achtste finale niets heel van Mario Robbe: 3-0. Ook Remon Hurrebrink schaarde zich onder de laatste acht. Hurrebrink won onder andere van Ted Hankey en Niels de Ruiter.

Het toernooi werd trouwens ontsierd door een rel. De organisatie besloot in de achtste finale spelers van de PDC uit de wedstrijd te nemen. Hiermee respecteerde de Nederlandse Dart Bond de reglementen van de WDF, de mondiale dartsfederatie. Dat betekende de uitschakeling van Clarys, Seyler en Van der Rassel. Vincent van der Voort staat door deze maatregel al in de halve finale. Bij de vrouwen is het Nederlandse contingent tot nul gereduceerd. Francis Hoenselaar verloor al heel snel met 3-0 en ook andere vaandeldragers van het Nederlandse vrouwendarten maakten hun faam niet waar.

Uitslagen Achtste Finales:
Mark Barili (SCH) - Jan van der Rassel (NED) 1-3
Vincent van der Voort (NED) - Alain van Bouwel (BEL) 3-2
Robert Wagner (NOR) - Peter Voskamp (NED) 3-1
Mario Robbe (NED) - Raymond van Barneveld (NED) 0-3
Tony Eccles (ENG) - Martin Atkins (ENG) 3-0
Remon Hurrebrink (NED) - Niels de Ruiter (NED) 3-2
Gary Anderson (SCH) - Gary Robson (ENG) 3-1
Albertino Essers (NED) - Mervyn King (ENG) 2-3

Programma Kwartfinales:
Vincent van der Voort – Bye
Robert Wagner – Raymond van Barneveld
Gary Anderson – Mervyn King
Remon Hurrebrink – Tony Eccles