Uitslagen Italië Speelronde 23

AC Milan lijkt de titelaspiraties definitief te kunnen opbergen. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam bij Lazio niet tot winst. Juventus en Internazionale deden hun plicht in eigen huis.

Juventus houdt koers voor een nieuwe scudetto. De Oude Dame had veel moeite met Udinese: 1-0. Alessandro Del Piero was na zeventig minuten de matchwinnaar. De routinier scoorde op aangeven van Gianluca Zambrotta. Op dat moment speelde Juve al bijna 35 minuten met een man meer, omdat Sulley Ali Muntari met een rode kaart kon inrukken. Ondanks het numerieke voordeel creëerde Juventus weinig kansen. In de slotfase was Udinese enkele keren dichtbij de gelijkmaker.

Internazionale blijft de nummer twee, op acht punten van Juventus. De tegenstander van Ajax in de Champions League had weinig problemen met Chievo Verona. Julio Ricardo Cruz tekende voor de enige treffer, al aan het begin. Een vrije trap van Luis Figo spatte uiteen op de paal, en de Argentijn benutte de rebound. Inter verzuimde de score naar een hoger niveau te tillen, ondanks een groot overwicht.

Lazio Roma hield knap AC Milan in bedwang: 0-0. Milan begon met Stam en Seedorf in de basis. Stam (spelend tegen zijn oude club) was in de eerste helft vlakbij een treffer, uit een corner. Het duel was in evenwicht gedurende de eerste 45 minuten; veel gebeurde er niet. Di Canio en Rocchi wisten zich af en toe te onderscheiden namens Lazio. De club uit de hoofdstad kwam sterk uit de kleedmakers en corners zorgden voor gevaar. Pas na zo’n uur nam Milan het initiatief. Shevchenko raakte de lat en ook Kaká liet zich gelden. Een doelpunt zat er echter niet meer in voor de nummer drie.

AS Roma is na een aarzelende seizoensstart helemaal opgebloeid. De Giallorossi pakten alweer hun zevende zege op rij, een nieuw clubrecord. Ditmaal was Parma, in het eigen Ennio Tardini, met 0-3 het slachtoffer. Francesco Totti verzorgde bij elk doelpunt de voorbereiding. Bij de eerste twee treffers was Mancini het eindstation, de 0-3 kwam van de voet van Perrotta. Fiorentina behoudt een marge van vijf punten ten opzichte van Roma dankzij een 1-0 zege op Lecce. Luca Toni, wie anders, maakte het enige doelpunt. Fiorentina heeft 39 doelpunten gemaakt, waarvan Toni er 22 voor zijn rekening nam.