FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 17 juni 2005

Cory Gibbs maand langs de kant

Feyenoord zal aan de voorbereiding beginnen zonder verdediger Cory Gibbs. De Amerikaan zal in de Verenigde Staten een operatie ondergaan.

Gibbs kampt al enige tijd met knieklachten en in overleg met de medische staf van Feyenoord is er besloten om binnenkort in de VS een meniscusoperatie te laten uitvoeren. Het herstel zal minimaal een maand in beslag nemen, waardoor de verdediger het eerste deel van de voorbereiding van de Rotterdamse club zal missen.

Hectische verjaardag voor Merckx

De legendarische Eddy Merckx werd vandaag 60 lentes jong en dat heeft hij geweten ...

"Het werd een hectische verjaardag" aldus Eddy's vrouw "vanmorgen om 7h al begon de dag met een bezoek van de Franstalige RTBF-radio. De hele wereld trekt aan zijn mouw"

"Na de RTBF kwam er een ploeg van de Vlaamse Radio 2. Daarna was er een drink voor ons personeel, (Eddy runt een fietsenfabriek) na de middag kwam een Duitse Tv-ploeg over de vloeg en 's avonds kwam Eddy live in het nieuws van VTM en de RTBF televisie."

"We hebben al dozen vol met verjaardagskaarten en e-mails gekregen. Het is moordend druk."

Voor een eerbetoon en overzicht van de carriere van Merckx, lees de column van onze huiscolumnist.

Uitslagen Dag 7 WK-20

In Poule B en C van het WK onder de twintig jaar zijn vanavond de beslissingen gevallen. Hieronder vind je de uitslagen en de standen.

Groep B

Turkije - Oekraïne 2-2
05' Oleksander Aliev 0-1
08' Sezer Ozturk 1-1 (pen)
19' Oleksander Aliev 1-2
53' Sezer Ozturk 2-2

China - Panama 4-1
06' Haibin Zhou 1-0
37' Jose Venegas 1-1
40' Lin Gao 2-1
51' Junmin Hao 3-1
78' Lin Lu 4-1

Stand Poule B:

1China*330099-4
2Oekraïne*311147-6
3Turkije**311144-4
4Panama300302-8

Groep C

Spanje - Honduras 3-0
05' Jona 1-0
38' Silva 2-0
67' Victor 3-0
Bijz: Veldspeler Jona stopte penalty.

Marokko - Chili 1-0
45' Tarik Bendamou 1-0

Stand Poule C:

1Spanje*3300913-1
2Marokko*320167-3
3Chili**310237-8
4Honduras300300-15

* Door naar 1/8e finale.
** In afwachting van standen andere poules.

Finse damesvoetballers gaan naakt na zege

Blikvanger had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsHet bereiken van de halve finale bij de Europese kampioenschappen damesvoetbal was voor het nationale team van Finland reden om volledig uit het dak te gaan. Een onverwachte winst op Denemarken afgelopen zaterdag leidde ertoe dat tien dames van de selectie bij terugkeer in het hotel uit de kleren gingen en het zwembad indoken.

"Tien speelsters renden naakt rond een fontein, en één legde alles op video vast", verklaarde verdedigster Eveliina Saranpaa in de Finse krant Helsingin Sanomat. Aanvoerster Sanna Valkonen ontkent het gebeuren. "De meisjes liepen op te scheppen. Er is niets voorgevallen, en er is ook geen video", liet ze weten aan de media. Een Fins televisiestation claimt echter de video in handen te hebben.

Of het aan de opwinding rond het wilde feestje lag is niet bekend, maar de halve finale werd tevens het eindstation voor de Finse voetbalsters. Woensdag werd de ploeg met 4-1 verslagen door Duitsland. De andere finalist op het EK, dat in Engeland wordt gehouden, is Noorwegen, dat met 3-2 won van buurland Zweden.

Finse vrouwen vieren een feestje
De Finse dames, hier met kleren, vieren een doelpunt tegen Duitsland

Indiase moeder moet verkrachter huwen

De 28-jarige Imrana Bibi uit India moet van de dorpsoudsten trouwen met haar schoonvader, die haar eerder deze maand verkrachtte. De wijzen van het dorp Charthawal geloven namelijk dat het 10 jaar oude huwelijk van Imrana nietig is geworden door de verkrachting, omdat ze voor haar huidige man nu haram (onrein) is geworden. Ze hebben daarbij de steun van de lokale moslimgeestelijken.

Op een speciale dorpsraad kreeg Imrana, moeder van vijf kinderen, gisteren het bevel haar man te verlaten. Ze moet zeven maanden en tien dagen bij haar familie doorbrengen om weer zuiver te worden. Daarna moet ze haar schoonvader huwen.

De bewuste schoonvader, Ali Mohammed, blijkt overigens nadat bovenstaand nieuws bekend is geworden, te zijn gearresteerd. Imrana Bibi heeft inmiddels tegenover een krant verklaard nooit van haar leven met haar schoonvader te zullen trouwen: ''Wanneer mijn echtgenoot niet naar me terugkomt ga ik nog liever alleenstaand door het leven. Ik zal nóóit trouwen met degene die me verkrachtte. Ik zal dan bij mijn broers en familie van mijn moederszijde gaan wonen, maar ik zal niet naar Charthawal teruggaan.''

Aanvaller stopt penalty op WK

Op het WK onder 20 stond de Spanjaard Jona in het duel tegen Honduras volop in de aandacht vanwege een opmerkelijke prestatie. De aanvaller van Espanyol scoorde voor Spanje niet alleen de openingstreffer, maar stopte ook nog eens een strafschop.

Een kwartier voor het eindsignaal wisselden de Spanjaarden doelman Manu voor de reservekeeper Roberto. Slechts enkele minuten later veroorzaakte Roberto een strafschop, waarop hij met rood het veld diende te verlaten. Aanvaller Jona trok hierop de handschoenen aan en stopte de strafschop. In de resterende minuten hield de spits het Spaanse doel bovendien keurig schoon.

Andy van der Meyde mag vertrekken bij Inter

Inter Milan heeft aan Andy van der Meyde duidelijk gemaakt dat hij mag vetrekken bij de Italiaanse club.

Zijn huidige werkgever zal geen hoge prijs voor de speler vragen, maar hij mag zeker niet transfervrij vertrekken. Van der Meyde heeft daarop aangegeven dat hij op zoek gaat naar een competitie, waar zijn specifieke kwaliteiten wel tot zijn recht komen.

Volgens zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker is er voldoende belangstelling voor de voormalige Ajacied: ''We gaan ons nu rustig oriënteren en praten me de clubs die eerder interesse in Andy hebben getoond'. Of Ajax tot de belangstellende clubs behoort is niet bekend.

Sfeer op Amsterdamse scholen verruwt

Het college van B&W van Amsterdam heeft een zogenaamde quickscan uitgevoerd naar de interculturele verhoudingen en problemen op de scholen voor voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs in de hoofdstad. Daaruit blijkt dat er op de meerderheid van de scholen sprake is van een verruwing in de omgangsvormen tussen leerlingen onderling, tussen leerlingen/ouders en leerkrachten/schoolleiding. Ook is sprake van een toename van conflicten tussen groepen leerlingen. De verruwing van omgangsvormen doet zich het meest voor op scholen voor praktijkonderwijs en (v)mbo. Echter niet op alle scholen in dezelfde mate.

Het onderzoek naar etnische spanningen en problemen werd uitgevoerd op 24 scholen. Uit een eerder onderzoek onder 25 basisscholen werden gelijksoortige conclusies getrokken.

Uit het recente onderzoek blijkt tevens dat docenten gedemotiveerd raken. Zij vinden het schoolklimaat onveilig en voelen een kloof tussen hen en leerlingen.

Enkele onderzoekgegevens inzake de interculturele verhoudingen:
-> Op 17 van de 25 bezochte scholenlocaties zijn de interculturele verhoudingen tussen leerlingen redelijk tot goed en zijn de verhoudingen afgelopen jaren niet gewijzigd.
-> Op 4 van de 25 scholen zijn de interculturele verhoudingen goed en de afgelopen jaren verbeterd, mede doordat scholen intensief intercultureel beleid hebben gevoerd.
-> Op 4 van de 25 bezochte scholen is er (incidenteel) sprake van spanningen tussen leerlingen met een andere culturele achtergrond of religieuze overtuiging.
-> op twee locaties voor MBO zijn de verhoudingen minder goed geworden doordat Marokkaanse jongens - met name in de nasleep van incidenten - radicale uitlatingen doen waardoor zij in conflict zijn gekomen met leerlingen uit andere groepen.
-> Op één HAVO/VWO-afdeling zijn de verhoudingen na incidenten kortstondig verscherpt, doordat streng gelovige Marokkaanse meisjes probeerden om islamitische regels op te leggen aan minder of niet gelovige Marokkaanse en autochtone meisjes.
-> Op één school voor praktijkonderwijs is al jaren sprake van een dominante groep Surinaams/Antilliaanse meisjes die verbaal niet sterke of in uiterlijk afwijkende meisjes pesten of buiten sluiten, wat op dit moment ten koste gaat van de autochtone meisjes.

Bij Marokkanen en Turken vermindert de binding met Nederlandse maatschappij*
Sinds ongeveer 6 jaar geleden - en versterkt door de aanslagen in New York - voelen Marokkaanse en Turkse leerlingen zich minder geaccepteerd in de Nederlandse samenleving, zijn zij zich meer gaan bezighouden met hun moslimidentiteit in relatie tot de Nederlandse maatschappij.

Vooral Marokkaanse (v)mbo leerlingen uiten steeds vaker antiwesterse denkbeelden, die niet zozeer tegen andere leerlingen als wel tegen het systeem zijn gericht (docent, school, politie, media, 'Nederlandse vrijheden zoals kritiek op godsdienst', het westen, VS etc.). Een klein percentage van de Turkse en Marokkaanse leerlingen op HAVO/VWO en MBO 3 & 4 radicaliseert in die zin dat zij een streng religieuze levensstijl combineren met extreme antiwesterse opvattingen en verbitterde ideeën over (kansen in) de Nederlandse samenleving. Overigens zonder dat zij een negatieve houding aannemen tegenover onderwijs, docenten of leerlingen.

Bij een toenemend aantal Marokkaanse leerlingen (grove schatting 50%) en in mindere mate Turkse leerlingen vermindert de binding met de Nederlandse samenleving, in die zin dat zij negatief denken over hun toekomstkansen in Nederland, zich nauwelijks identificeren met Nederland(ers), de moslimidentiteit als bindende factor ervaren en regelmatig antiwesterse en intolerante denkbeelden uiten.

*Het betreft hier Marokkaanse en Turkse leerlingen uit islamitische georienteerde gezinnen.

-
Onderzoeksresultaten (pdf. bestand)

Daphne Bunskoek nieuwe host RTL Boulevard

Daphne BunskoekRTL Boulevard wordt vanaf volgend seizoen gepresenteerd door Daphne Bunskoek. Dit werd zojuist bekend gemaakt in de laatste uitzending van RTL Boulevard van dit seizoen. Daphne Bunskoek is nu nog presentatrice bij de NCRV. Het nieuwe seizoen van Boulevard begint half augustus.

Nadat Beau van Erven Dorens eerder dit seizoen, na 3,5 jaar, stopte als presentator van het showbizzprogramma, kon er geen nieuwe vaste presentator gevonden worden. Het programma werd de afgelopen maanden afwisselend gepresenteerd door onder andere Wilfred Genee (daarvoor al vaste invaller), John Williams, Winston Gerschtanowitz en Jeroen Latijnhouwers.

John Williams stopte onlangs weer bij Boulevard, omdat hij zich niet happy voelde in zijn rol. Wilfred Genee vertrekt naar Talpa, en viel daarom ook af als presentator en ook Winston Gerschtanowitz gaat naar de nieuwe zender van John de Mol. Jeroen Latijnhouwers zal gewoon Editie NL blijven presenteren.

[upd] Chaos rond Tilburg verwacht

Rondom Tilburg wordt dit weekend een verkeerschaos verwacht. Door verschillende evenementen en stakend treinpersoneel vandaag zal het erg druk worden rond de Brabantse stad. In dit weekeinde worden Festival Mundial, het WK voetbal voor spelers onder twintig jaar en de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht in Gilze-Rijen gehouden. Om de drukte het hoofd te bieden gaat de gemeente dan ook gratis pendelbussen inzetten die bezoekers naar evenementen brengen.

De gemeente adviseert bezoekers zaterdag en zondag zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer en de fiets. "Maar druk zal het hoe dan ook worden", zegt een woordvoerder. De Open Dagen van de Luchtmacht, die vandaag al beginnen, trokken in 2003 bijna 300.000 bezoekers. Op Mundial kwamen vorig jaar bijna 70.000 bezoekers af.

Om de doorstroming op de weg te bevorderen, zet de gemeente verkeersregelaars in. Op een aantal wegen in de omgeving van de evenementen geldt een parkeer- en stopverbod en worden foutparkeerders weggesleept.

Update 19:05 uur
De verwachtingen zijn uitgekomen. Praktisch de hele dag heeft er file gestaan op de A58 bij Gilze-Rijen. Op het hoogtepunt stond er zelfs in totaal 18 kilometer. Volgens een woordvoerder heeft dat verder geen problemen gegeven. "Je kunt nu eenmaal niet zo snel mensen laten parkeren. Maar we hadden plek (PDF) voor 45.000 auto's."

Ook nu nog staat het vast op de A58 bij Tilburg.



Een van de vliegshows die worden gegeven op de vliegbasis

Kijk voor verslagen en meer foto's in dit topic op het FOK!forum.

Michael Jackson geeft een feest

ELTORO had ons via de nieuws-submit te melden:

Nu hij vrijgesproken is, mag dat gevierd worden. De familie van Michael Jackson heeft dan ook een groot feest gepland in een casino in de buurt van zijn ranch Neverland. De 46-jarige popster werd afgelopen maandag vrijgesproken van onder andere het misbruiken van kinderen. Of Jackson ook zal optreden in het casino is niet bekend.

Michael kan ook weer naar het buitenland als hij dat wil. Rechter Rodney Melville deelde mee dat Jackson zijn internationaal paspoort terug zal krijgen. Dat was hem bij zijn arrestatie in november 2003 afgenomen. Zijn advocaten hebben ook de teruggave geëist van meer dan 600 bewijsstukken, die de politie bij een huiszoeking in november 2003 op Neverland in beslag had genomen. "Mijnheer Jackson wil zijn zaken terughebben", aldus een van hen.


Met het feestje wil Michael Jackson zijn fans bedanken

Nieuw radiostation doet veel stof opwaaien

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij de nieuwe zender Q-music zal weinig overblijven van wat het station nu is: Noordzee FM. Het management van ochtend-dj Gordon heeft al laten weten dat hij binnenkort zal stoppen. "Dit hele medialandschap is nu eenmaal aan verandering toe en ik ook. 2,5 Jaar een ontbijtshow presenteren gaat je niet in je koude kleren zitten en ik sta te trappelen om weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Bovendien wijzigt de zender in format per 1 september en zou het toch al het moment geweest zijn om iets anders te gaan doen," aldus Gordon.

Ook lunch-dj Sjaak Bral gooit de handdoek in de ring. In tegenstelling tot Albert Verlinde, die vooral in het weekend te horen is. Hij verklaarde gisteren in zijn tv-programma RTL Boulevard dat hij nog een contract heeft voor een jaar en dat hij dat gewoon uit wil zitten.

Het format van Noordzee FM gaat ook de sloot in. De nieuwe Vlaamse eigenaar De Persgroep wil meer muziek gaan draaien en al het entertainment-nieuws de deur uit doen. De 'deskundingen' die het station dan ook free-lance in dienst heeft, kunnen hun heil ergens anders gaan zoeken. De overige dj's mogen van de nieuwe eigenaar zelf zeggen wat ze doen. Onder hen zit onder andere Winston Gerstanoviz en Martijn Krabbé. Wat zij gaan doen is niet bekend.

Feesten-organisator Q-Dance is ondertussen niet blij met de nieuwe naam Q-music. "Wij wilden met Q-Dance de Belgische markt op, maar de Vlaamse Media Maatschappij, moederbedrijf van Q-music, maakte onlangs bezwaar bij het Benelux Merkenbureau omdat de namen te veel op elkaar zouden lijken. Als zij met hun naam de Nederlandse markt op willen, zullen wij daar ook een probleem van maken."


Wat Martijn Krabbé gaat doen, is nog niet bekend. Onlangs zei hij wel dat hij geen plannen had het niet helemaal lekker lopende Noordzee FM te verlaten.

Pas geboren kat heeft twee gezichten

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Een kat met twee gezichten. Het klinkt bizar, maar in de Amerikaanse staat Oregon is er echt zo'n exemplaar geboren. Het beestje maakt het naar omstandigheden goed. "Iedereen is totaal verbaasd dat zoiets bestaat," zegt eigenaresse Lee Bluetear van het dier in het lokale nieuwsblad The News-Review. "Zo te zien heeft ze maar één hoofd. Volgens de dierenartsen heeft ze waarschijnlijk ook maar één hersenpan. Aan de voorzijde is het hoofd echter gespitst, waardoor ze twee onafhankelijke gezichten heeft."

Het vrouwelijke beestje heeft de naam Gemini gekregen. Ze heeft vier ogen, twee neuzen, twee tongen en twee monden. De dierenarts gaf het katje maar tien procent overlevingskans, maar het beest is de afgelopen dagen een stuk sterker geworden en drinkt meer melk dan in het prille begin.

"We werken hier met drie artsen die bij elkaar 50 jaar ervaring hebben, maar nooit eerder hebben we zoiets gezien," zo zegt de plaatselijke dierenarts Alan Ross. Volgens hem is het een kwestie van afwachten. Indien ze voorspoedig opgroeit, is later mogelijk een operatie nodig om wat extra weefsel te verwijderen tussen haar twee monden.


Hunters

Jagers zijn de ergste mensen op deze wereld. Ze zijn hard en hebben totaal geen medelijden met de dieren die ze neerschieten of knuppelen. Ze slaan en schieten dieren zonder pardon neer en soms met plezier en dit vinden de dieren zelf niet leuk. Dit laten ze ook blijken en dan kun je het beste eigenlijk wegblijven. In het volgende filmpje zien we een leeuw waarop wordt gejaagd door de jagers. Meedogenloos proberen ze het dier neer te schieten maar in plaats daarvan gebeurd er iets geheels onverwacht.
Filmpje kan schokkend zijn

Gerdemann wint in Zwitserland

De 22-jarige Duitser Linus Gerdemann heeft de zevende etappe van de Ronde van Zwitserland met aankomst in Lenk gewonnen.

Veertig kilometer na de start in Einsiedeln gingen er zeven renners vandoor. Daarbij waren geen gevaarlijke renners voor de leiderstrui van Rogers. David Extebarria en Karsten Kroon waren de bekendste namen. De zeven pakten maximaal 4.20 minuten.

De ploeg van Rogers, Quick Step - Davitamon, voerde in eerste instantie het peloton aan. Het ging de ploegen van de sprinters niet snel genoeg, dus gingen FDJeux.com (Cooke en Eisel) en Lotto - Domo (McEwen) mee in de achtervolging.

Acht kilometer voor de meet was het de jonge Duitser Gerdemann van Team CSC die de kopgroep verliet en voor eigen succes ging. De overige zes renners keken naar elkaar, geen van allen kon met hem mee. Het peloton kwam ook te laat, waardoor Linus Gerdemann alleen als winnaar over de streep van de 193 kilometer lange etappe kwam. Tweede werd Benucci op vier seconden, Kroon kwam als vierde aan op veertien seconden. Het peloton werd op 23 seconden aangevoerd door Colli. Rogers finishte in het peloton, daardoor hield aan de leiderstrui om zijn schouders.

Uitslag 7e etappe
1. Linus Gerdeman (Dui) 4.25.00
2. Lorenzo Bernucci (Ita) + 0.04
3. David Etxebarria (Spa) + 0.14
4. KARSTEN KROON + 0.15
5. Fred Rodriguez (VS) z.t.

Klassement na 7e etappe
1. Michael Rogers (Aus) 25.54.03
2. Jan Ullrich (Dui) + 0.20
3. Bradley McGee (Aus) + 0.22
4. Fabian Jeker (Zwi) + 1.11
5. Franck Schleck (Lux) + 1.27

Trulli rekent niet meer op overwinningen

Toyota F1-coureur Jarno Trulli gaat er vanuit dat hij dit jaar niet nog een Grand Prix winnend kan afsluiten. Volgens de Italiaan ligt het team achter op de rest.

Trulli stond dit seizoen drie maal op het podium en startte twee maal een wedstrijd vanaf de eerste rij maar de Italiaan zegt dat de concurrentie de laatste races grote stappen voorwaarts heeft gemaakt, terwijl Toyota wat achter blijft liggen.

"We laten het liggen door het gebrek aan ervaring. De meeste teams boeken vooruitgang op het gebied van de aërodynamica, maar daar laten wij het wat liggen. Er wordt hard gewerkt maar ik geloof niet dat er momenteel veel snelheid in de auto gevonden wordt",aldus Trulli.

Als antwoord op de vraag of hij nog rekent op een overwinning dit seizoen zegt de Italiaan :"niet echt. De rest doet het momenteel heel goed. Hopelijk zit er bij ons nog vooruitgang in. De eerste grote stap vooruit die wij kunnen zetten laat nog even op zich wachten, alhoewel het team wel iets interessants gevonden heeft. Wellicht dat we het in augustus in de races kunnen gaan gebruiken."

Emanuelson tot 2008 bij Ajax

Urby Emanuelson heeft zijn contract met Ajax opengebroken en verlengd. De 18-jarige linkspoot tekende een nieuw, verbeterd contract tot medio 2008. Het oude contract van de speler liep tot medio 2006.

Emanuelson debuteerde het afgelopen seizoen in het eerste elftal van Ajax en speelde daarin tot nu toe 5 competitiewedstrijden. Momenteel is Emanuelson met Oranje onder de 20 jaar actief op het wereldkampioenschap in eigen land. Afgelopen woensdag maakte hij de tweede goal van Oranje in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Australië.

Finse voetbalvrouwen uit de kleren

Na het behalen van de halve finales vierden de Finse voetbaldames een feestje in hun hotel in Engeland.

In de strijd om het Europese Kampioenschap won Finland in de kwartfinale van Denemarken. Bij aankomst in het hotel gingen tien dames van de selectie uit de kleren en namen een duik in het binnenzwembad.

Een Finse zender zegt dat ze daarna buiten de vijver in gedoken zijn. Een van de andere speelster zou daar videomateriaal van bezitten, wat nu ook in handen van de omroep is.

Australië klaagt Schweinsteiger aan

Australië heeft bij de organisatie van het toernooi om de Confederatie-beker een officiële klacht ingediend tegen de Duitse voetballer Bastian Schweinsteiger.

De reden daarvoor is de overtreding van de Duitser op Tony Popovic. Door de overtreding liep die een zware blessure aan zijn enkel op. "Het was een erg smerige tackle", aldus bondscoach Frank Farina. "Het ziet ernaar uit dat voor Popovic het toernooi voorbij is." Duitsland won de openingswedstrijd tegen Australië met 4-3.

Waffle Boy's Mountain Adventure

Help "Waffle Boy" bij zijn "Mountain Adventure".

Waffle Boy moet het zo ver mogelijk halen want anders wordt hij verdrietig. Je moet proberen om Waffle Boy tevreden te houden als je dit niet lukt dan zal hij boos worden en dat zul je snel genoeg merken.

Highscores posten om te kijken wie "Waffle Boy" het verste in zijn avontuur brengt.

quote:
Instructions:
1. Use arrow keys to move.
2. LEFT = move left; RIGHT = move right
3. UP & DOWN moves helicopter
4. Use SPACEBAR to jump & get on vehicles.
5. "D" to jump off vehicle.
6. Press UP to open a door when next to one.

Geheel Tsjechische finale in Rosmalen

De Tsjechische Lucie Safarova is de tegenstandster van haar landgenote Klara Koukalova in de finale bij de vrouwen van het Ordina Open in Rosmalen.

Safarova versloeg in de halve finale de Argentijnse Gisela Dulko met tweemaal 6-3. De jonge Tsjechische stond zelfverzekerd te spelen tegen Dulko en kon, vooral met haar forehand, ontzettend huishouden. In de eerste set won ze haar servicegames gemakkelijk en had ze aan één break genoeg: 6-3.

In de twee set werd er over en weer gebroken. In de laatste game viel de zesde en beslissende break, waardoor de 18-jarige voor de tweede maal in haar carrière de finale van een WTA-toernooi bereikte.

Zuinige Britse koningin koopt mp3-speler

ELTORO en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse koningin Elizabeth II heeft onlangs een flinke korting bedongen bij de aanschaf van haar zilverkleurige iPod. Dat deed de 79-jarige vorstin niet zelf, maar hiervoor stuurde ze een bediende naar de winkel. Ze heeft nu een mp3-speler waar 1500 liedjes op kunnen staan.

Abba's 'Dancing Queen' en 'Everybody Wants to Rule the World' van Tears for Fears zouden volgens het boulevardblad The Sun tot de nummers behoren die op de koninklijke playlist behoren. "De Koningin houdt van muziek en was ervan onder de indruk hoe klein en handig de iPod wel is", zei een bron op het koninklijk paleis aan de krant.

Naar verluidt zou Prins Andrew (45), die door technologie gepassioneerd is, zijn moeder op het idee gebracht hebben. Hij was tevens diegene die haar in 2001 een gsm schonk.

Atkinson naar halve finale EK

Vanessa Atkinson heeft bij de Europese squashkampioenschappen in het Tsjechische Praag de halve finale bereikt.

De Nederlandse, die vorig jaar wereldkampioene werd, versloeg vrij eenvoudig de Oostenrijkse Pamela Pancis: 9-3 9-3 9-0. In de halve finale zal de Haagse het moeten gaan opnemen tegen de Engelse Rebecca Botwright.

Dylan Bennett slaagde er bij de mannen niet in om tot de laatste vier te komen. Hij verloor in de kwartfinale kansloos van de als tweede geplaatste Engelsman Bradley Ball: 1-9 1-9 2-9.

Zweefmolen

Je gaat lekker met je familie naar de kermis of een attractiepark waar ze in ieder geval een zweefmolen hebben want je kinderen willen graag in de zweefmolen. Je kinderen vragen of jullie ook meegaan. Je zit gezellig met heel je familie te zweven. Er zijn natuurlijk ook nog andere kinderen die samen met jullie aan het zweven zijn maar dan gebeurd het onverwachte. Je weet een ding zeker dit was je laatste keer in een zweefmolen.

River Plate naar halve finales Copa Libertadores

River Plate heeft zich als laatste club voor de halve finales om de Copa Libertadores geplaatst. De club uit Buenos Aires versloeg Banfield, dat eveneens uit Argentinie komt, met 3-2.

Farias scoorde tweemaal, Zapata maakte de derde treffer. De heenwedstrijd was in 1-1 geëindigd. Eerder plaatsten Paranaense (Bra), Sao Paulo (Bra) en Guadelajara (Mex) zich al voor de halve finales.

Jongen (14) maakt joyride met vliegtuig

scannerrob, Aka-Zigor, geldropse_polleke en Geert1983 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 14-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Alabama heeft woensdagavond een vliegtuigje gestolen om daarmee een joyride in de lucht te maken. De jongen, die nog nooit eerder gevlogen had, wist de Cessna maar liefst dertig minuten in de lucht te houden.

De jongen was met de auto van zijn moeder naar een nabijgelegen vliegveld gereden. Daar vond hij een onafgesloten vliegtuigje met de contactsleutel gewoon in het slot. De jongen wist twee starts en landingen te maken voordat hij gearresteerd werd. Wel liep hij tijdens de tweede landing enkele snijwonden en kneuzingen op, omdat het toestel te hard neerkwam en door zijn landingsgestel zakte.


Het gehavende vliegtuigje

Raketman

In heel veel films is het al voorbij gekomen. Een man met een raket op zijn rug zodat hij kan vliegen. Toch is er nog altijd twijfel of dit in het echte leven voor iedereen bereikbaar is. Er zijn genoeg prototypen ontworpen maar slechts enkelen zijn er in geslaagd veilig van punt A naar punt B te vliegen. Hoewel er vroeger ook altijd veel getest werd zijn we nu op een punt aangekomen dat we veilig kunnen opstijgen en veilig kunnen landen. Doorloop de historie van "The Rocket Man" door het bekijken van het filmpje.

Koukalova naar finale in Rosmalen

De als achtste geplaatste Klara Koukalova heeft zich als eerste weten te plaatsen voor de finale van het Ordina Open in Rosmalen. De Tsjechische was in de halve finale in twee sets te sterk voor de Amerikaanse Meghann Shaughnessy, setstanden waren 6-1 en 7-5.

De Tsjechische kwam na het winnen van de eerste set nog in de problemen toen de Amerikaanse een break voorkwam en een setpoint kreeg bij 5-4. Koukalova werkte dit weg, brak terug en pakte de overwinning alsnog.

In de finale zal ze het moeten gaan opnemen tegen de winnares van de andere halve finale die haat tussen Gisela Dulko en Lucie Safarova.

Bos niet naar EK baanwielrennen

Theo Bos zal niet meedoen aan de Europese baankampioenschappen voor renners onder 23 jaar die van 20 tot en met 24 juli in de Italiaanse plaats Fiorenzuola zullen worden gehouden.

Bos vind dat het evenement niet in zijn seizoensopbouw past. De laatste twee maanden is de sprinter en tijdrijder in Japan geweest om zich verder in het onderdeel keirin te bekwamen.

Bij de vrouwen zal Willy Kanis ontbreken, zij wil zich helemaal gaan richten op het wereldkampioenschap fietscross.

Nieuwe versie Sony PSP ook gekraakt

Sharkdoggie en Remcheese hadden ons via de submit het volgende te melden:

Een maand nadat Sony een nieuwe firmware heeft uitgebracht is deze alweer gekraakt. Sony had firmware versie 1.5 uitgebracht en had hiermee ook een beveiligingslek gedicht. Maar alles wat gemaakt wordt door mensenhanden, kan ook gebroken worden door mensenhanden. Zo ook dus de nieuwe firmware van de PSP. Sony is natuurlijk niet blij met deze ontwikkeling en wil graag zelf het laatste woord over de content op de PSP.

De hack is een zogenaamde 'swap hack'. Dit betekent dat je een memory stick moet vervangen tijdens de uitvoering van de hack, dit is echter niet zonder risico. Sony heeft ook nu weer een nieuwe firmware uitgebracht waarop de hack niet te draaien is. Naast de PSP-hack is het de hackers ook gelukt op de UMD-discs te kraken. Hierdoor kunnen games van de UMD-disc gehaald worden en op een memory-stick gezet worden. Dit maakt het in principe mogelijk om games af te spelen van een memory-stick.

Let op: Links van en naar piraterij/warez worden zoals altijd NIET getolereerd!

Kameo krijgt live ondersteuning

Kameo is al erg lang in ontwikkeling en is recentelijk overgestapt van de huidige Xbox, naar de Xbox 360. Hoewel de fans door deze overstap nog langer op het spel moeten wachten, brengt het ook bepaalde voordelen met zich mee.

Grafisch wordt het spel een stuk mooier natuurlijk, maar belangrijker zijn een co-op modus en een modus die gebruik maakt van de online mogelijkheden van de Xbox 360

quote
Its ascension to the Xbox 360 platform has seen Kameo: Elements of Power gain many new features, not least the astonishing high-definition visuals, co-operative and Live-enabled play, and a generous helping of brand new content added to Kameo's main quest. Arguably the most striking example of this new content is the battlefield. If Kameo is to lessen the odds against her by liberating the Ancestors and filling out her private legion of Warriors, then this heartland of her country - now a chaotic warzone overrun with thousands of individual Elves and Trolls locked in battle - will have to be traversed many times.


Meer informatie over Kameo: Elements of Power kun je vinden op de website waar je ook achtergronden, mp3's en een filmpje kunt downloaden.

Meisje gedood door grafsteen

Aka-Zigor, Scootmobiel en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 7-jarig Oostenrijks meisje is gistermiddag overleden, nadat ze onder een vallende grafsteen terecht kwam. Het ongeluk deed zich voor op een begraafplaats Marbach an der Donau.

De ouders van het meisje waren bezig het familiegraf te verzorgen. Het kind stond achter de grafsteen, die al uit het lood stond. Plotseling viel de steen om en kwam terecht op de borst van het meisje. Ze overleed ter plaatse.

Tough Guys

Heel vroeger, als je op het schoolplein op je bek ging, liet je een hysterisch hoge toon los, waarna je met een verontruste blik in je ogen de schade inspecteerde. Meestal ging het om een klein schaafwondje, maar de krijs die je gaf suggereerde dat je jouw halve knieschijf had achtergelaten in zachtroze burn-out op de pleintegels. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik tijdens een agressief spelletje overlopen iemand ten val bracht en de persoon in kwestie nou eens niet begon te gillen. Nee, meneer kreunde op een manier die Rambo niet had misstaan, waarna hij zijn "gewonde" schouder vastpakte en moedig naar de wc's strompelde. Dit was een totale stijlbreuk met hysterische krijsen wat we tot die tijd altijd deden, en achteraf gezien was het één van de vele voorbodes van de puberteit.

In het verlengde van de zogenaamde Rambo-kreun, lag het "breed lopen". Kort nadat ik me had gevoegd in het moeilijke kreunen en hier volop aan meedeed (de eerste keer gaat heel bewust, daarna werd het routine), zag ik tot mijn stomme verbazing dat sommige jongens in mijn klas anders begonnen te lopen. Vroeger leek rennen altijd de meest logische manier om van het ene punt naar het andere te komen, waarbij sommige van ons idioot met hun armen zwaaiden om hun babyspek uit te balanceren. Nu echter werd er "breed gelopen"...

Ik denk dat iedereen wel weet wat ik bedoel; de sterkste jongen van de klas (meestal ook degene met de minste hersens) mat zichzelf een loopje aan waarbij het bovenlichaam heen en weer zwoegde om al die ongelofelijke spiermassa's van een twaalfjarige een beetje in balans te houden. En omdat dit cool was, liep binnen de kortste keren de hele klas als een soort achtergebleven pakezels door de gangen van de school.

Ondertussen zijn we ruim tien jaar verder, en weet ik dat de meeste onder ons hun "breedlopende" dagen achter zich hebben gelaten. Heel af en toe echter, als ik door de stad loop, zie ik nog wel eens een volwassen man dit oh-zo belachelijke loopje in praktijk brengen. Terwijl hun schouders in slowmotion meedeinen, draait hun (moeilijke) blik van links naar rechts, alsof er midden in de Kalverstraat opeens een drive-by shooting kan plaatsvinden en zij altijd op hun hoede moeten zijn voor rivaliserende gangs.

Ik denk, en misschien zit ik er heel erg naast, dat de werkelijkheid anders ligt. Ten eerste denk ik dat deze jongens niet half zo ruig zijn als dat ze zichzelf presenteren, en mocht er daadwerkelijk een echt brede jongen tussen zitten, dan is hij onzeker over zichzelf. Waarom anders zou je in godsnaam als een holbewoner rondsjokken? Ik snap dat het iets te maken heeft met jezelf als mannelijk presenteren, maar als ik Regilio Tuur of Ernesto Hooft door de PC zie lopen, dan doen ze dat met een normale rechte rug. Sterker nog, in plaats van moeilijk om zich heen te kijken begroeten zij mensen die ze kennen van één of ander societyfeestje met een beleefde glimlach. En die twee zijn absoluut geen mietjes...

Kortom, breed lopen is eigenlijk iets wat je achter je zou moeten laten zodra je geen baard meer in de keel hebt. Ik denk dan ook dat sommige onder ons domweg zijn blijven hangen in dat stadium. Ook word ik gesterkt in die gedachte doordat ik breedlopende gasten altijd alleen zie lopen. Het is nooit een groepje van breedlopers, nee, de breedloper is alleen. Geen vrienden, en al helemaal geen vriendin...

Je zou dus kunnen stellen dat breedlopen een averechts effect heeft op je sociale leven. Mocht jij dit stukje dan ook lezen en bij jezelf denken; "Fuck, ik heb ook geen vrienden...", dan is dit stukje dus aan jou gericht goede man! Gelukkig zijn er mensen die jou met de neus op de feiten drukken en je helpen een beter mens te worden. Ik stel dan ook voor dat je nu naar buiten loopt en twee keer de Kalverstraat afhuppelt. Met een glimlach...

Duikplank

Je gaat met een paar vrienden zwemmen en je zegt tegen hun dat ze je moeten filmen als je van de duikplank afspringt.
Je loopt erheen en je staat in de rij te wachten en je zit te bedenken wat zal ik gaan doen voor de show. Opeens heb je een goed idee.
Eerst 5 keer op de duikplank springen zodat je wat hoogte krijgt en dan een paar salto's maken en dan als afsluiter een duik. Dit loopt toch anders af dan gepland.

Coulthard wil niets zeggen over geruchten BAR

David Coulthard zwijgt over de geruchten over een mogelijke overgang naar BAR Honda.

Samen met Nick Heidfeld, Rubens Barrichello en Anthony Davidson wordt de Schot genoemd als mogelijke vervanger van Jenson Button, die vrijwel zeker zal vertrekken.

"Laten we het allemaal rustig afwachten. Natuurlijk zullen sommige coureurs ergens anders rijden volgend jaar en zijn er al contracten getekend. Maar de waarheid komt vanzelf boven tafel," aldus DC tegenover ITV.

Dit seizoen doet Coulthard het boven verwachting goed bij Red Bull Racing. Tot nu toe heeft de Schot al 17 punten weten te scoren.

Trapattoni opvolger Sammer bij Stuttgart


Giovanni Trapattoni is de nieuwe trainer van VfB Stuttgart. De 66-jarige Italiaan is de opvolger van Matthias Sammer.

Trapattoni is een succesvol trainer. Bij diverse clubs won hij negentien landstitels. Afgelopen seizoen werd hij nog kampioen bij Benfica. Hij kwam in Portugal terecht na enkele tropenjaren als bondscoach. Hij leidde de ‘squadra’ gedurende het WK 2002 en het EK 2004. Op beide toernooien werd Italië snel uitgeschakeld. Trapattoni was al eens eerder actief als trainer in Duitsland. Dat was bij Bayern München, waarmee hij in 1997 de landstitel veroverde. Hij was ook trainer bij onder meer Internazionale, Juventus en Fiorentina.

Trapattoni volgt Sammer op. De Duitser moest het veld ruimen bij Stuttgart wegens een teleurstellend seizoen. De ploeg werd vijfde en liep daardoor Champions League voetbal mis.

Portugese assistent voor Koeman

De Portugees Fernando Chalana zal de komende twee seizoenen assistent zijn van Ronald Koeman bij Benfica.

De 46-jarige Chalana is ex-international van Portugal en was tijdens het EK van 1984 een van de uitblinkers. Portugal verloor toen in de halve finale van Frankrijk.

Chalana speelde jarenlang voor Benfica, waarna de aanvaller zijn geluk ging beproeven bij Girondins Bordeaux. Chalana kwam 27 keer in actie voor nationale Portugese ploeg.

Russische Jerry Springer

Jerry Springer is die vent uit Amerika met zijn spraakmakende talkshow. Deze shows waren niet zo bekend geworden als de ruzies in de show niet zo uit de hand liepen zoals ze altijd deden. Een Jerry Springer show zonder een gevecht is geen Jerry Springer show zeg maar. Er werd wel vaker met stoelen gesmeten in de show, maar het decor is nog nooit slachtoffer geworden van deze vechtpartijen. Maar in Rusland gaan ze daar wel wat verder in.

Tooske presenteert Duitse Idols

Tooske Breugem gaat dit najaar 'Deutschland sucht den Superstar' presenteren. De Duitse versie van Idols, waarvan de opnames deze zomer beginnen, zal te zien zijn op RTL Television. Dat liet haar management Fame Game vandaag weten.

Nu is de presentatrice nog werkzaam voor de AVRO, maar de omroep zal haar niet in de weg zitten. De voormalig VJ van TMF verzorgde eerder al de presentatie van de Nederlandse Idols-uitzendingen.


Bij launch PSP al 19 UMD-films beschikbaar

Sony Pictures Home Entertainment heeft bekend gemaakt dat er bij de launch van de PSP maar liefst 19 films beschikbaar zullen zijn op UMD. Bovendien krijg je, als je een pre-order voor een PSP plaatst op yourpsp.com, de film Spider-Man 2 gratis op UMD erbij. De lijst ziet er als volgt uit:

13 Going on 30
Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid
Bad Boys
Charlie's Angels
Daddy Day Care
Ghostbusters
Hellboy
Hitch
Hollowman
A Knight's Tale
Once Upon a Time In Mexico
The One
The Punisher
Resident Evil: Apocalypse
Spider-Man Animated
SWAT
xXx
xXx: The Next Level
You Got Served

Na de launch zullen natuurlijk nog meer titels beschikbaargesteld worden.


De UMD-disc, het media-formaat dat de PSP gebruikt

Sollied naar Olympiakos Piraeus

Trond Sollied is de komende twee jaar trainer van Olympiakos Piraeus. De Noor verlaat Club Brugge.

De Belgische kampioen kan wel een afkoopsom voor de succesvolle trainer tegemoet zien. Sollied had namelijk een doorlopend contract. Op een zeer opmerkelijke manier kwam Club Brugge erachter dat Sollied een nieuwe club had gevonden. De trainer was op vakantie en ontmoette op zijn vakantieadres een Belg die opnames aan het maken was. Voor zijn lens vertelde Sollied dat hij Brugge ging verlaten en naar Piraeus zou vertrekken. De Belg stuurde de video meteen naar de krant Het Laatste Nieuws.

Sollied was eerder trainer van Bodo Glimt, Rosenborg BK en AA Gent. Bij Club Brugge werd de 48-jarige oefenmeester twee keer kampioen. Tevens won hij tweemaal de Belgische beker.

Microsoft doneert Xboxen aan Japanse scholen

Microsoft heeft aangekondigd dat ze 80 Xbox consoles gaan doneren aan scholen in Japan. De consoles worden uitgerust met video chat mogelijkheden om er voor te zorgen dat de kinderen meer IT kennis kunnen vergaren en zo online lessen kunnen volgen en kunnen communiceren met andere Xbox Live ondersteunende scholen. Het project moet eind juni van start gaan.
"[...]
"Microsoft has been supporting teachers and students to become IT literate in the current education system that is advancing towards the use of IT. Our donation of the Xbox is one of our activities to strengthen the IT environment to schools," said Microsoft in its press release. "We hope this will become a good model case where TV video conferencing is used effectively in the education system."
[...]"


Wrestle

Worstelen was altijd lichamelijk een zware sport. Meestal zag je 2 of meerdere mannen tegelijk tegen elkaar in springen en hele rare bewegingen uitvoeren. Sommige bewegingen werden standaard en je wist precies wanneer die bewegingen er aan kwamen, maar helaas zag je niet zo vaak dat er vrouwen worstelen op tv was. Dit is jammer want er zijn genoeg vrouwen die ook kunnen worstelen. In het volgend filmpje zie je ook 2 vrouwen worstelen maar het ene vrouwtje loopt fatale verwondingen op na een actie.
Filmpje kan voor sommige mensen schokkend zijn

Kezman niet naar Benfica

Mateja Kezman heeft een aanbieding van Benfica afgeslagen. De voormalig voetballer van PSV speelt nu voor het Engelse Chelsea, maar daar heeft hij zijn reputatie als doelpuntenmaker nog niet kunnen waarmaken.

Een overstap naar het Benfica van trainer Ronald Koeman ziet de Servische aanvaller echter niet zitten."Ik heb veel respect voor Koeman en Benfica, maar de Portugese competitie is geen optie voor mij. Misschien in de toekomst, maar niet nu", aldus Kezman.

Het afgelopen seizoen speelde Kezman voornamelijk als invaller bij Chelsea. In 41 wedstrijden wist hij toen zeven maal te scoren. In zijn tijd bij PSV scoorde hij 105 doelpunten in 122 competitiewedstrijden.

Stojanovic naar FC Eindhoven

FC Eindhoven en PSV hebben een overeenkomst bereikt over het verhuur van Sasa Stojanovic aan de club van trainer Louis Coolen.

De middenvelder kwam het afgelopen seizoen in actie voor jong PSV en probeerde tevergeefs aan te klampen bij het eerste elftal. De Serviër is de derde speler van de Eindhovense landskampioen die aankomend seizoen wordt verhuurd aan FC Eindhoven. Otman Bakkal en doelman Jelle ten Rouwelaar gingen hem voor.

Thai pleegt zelfmoord met superlijm

qu63 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 20-jarige man uit Thailand heeft zelfmoord gepleegd door zijn mond en neus met superlijm dicht te plakken. Hierdoor kon hij geen adem meer halen waarna hij is gestikt. Dat heeft de Thaise politie donderdag bekendgemaakt.

De man, Komkrit Choochan, pleegde donderdagochtend zelfmoord in zijn slaapkamer in het centrum van Bangkok. Reden was een ruzie die hij de nacht daarvoor had met zijn oudere zus over een geldlening die ze niet had terugbetaald. Naast zijn bed had hij een briefje gelegd waarop stond: "Hier is alles wat ik heb, pak wat je wil." Bij het bed lag ook een bedrag van duizend baht oftewel 20 euro.

GTA - Lego City

GTA = Grand Theft Auto, voor degene wat dat nog niet wisten. GTA is een computerspel en verkrijgbaar voor bijna alle gameplatformen. Toch miste er in deze serie nog een heel belangrijk gameplatform, namelijk de tafel. De tafel...? Ja, de tafel, want er zijn nog altijd gezinnen die gezellig met hun allen om de tafel gaan zitten en een bordspel gaan spelen. GTA - Lego City zorgt ervoor dat deze gezinnen ook kunnen genieten van het succes van Grand Theft Auto.

RCC: Spotjes Proefdiervrij misleidend

De Reclame Code Commissie vindt de radio- en tv-spotjes die momenteel worden uitgezonden tegen het gebruik van proefdieren ''niet zorgvuldig en misleidend''. De Commissie boog zich over de spotjes na een klacht van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit in Utrecht. De onzorgvuldigheid en misleiding uit zich volgens de Commissie doordat in de spotjes niet wordt verteld dat proefdieren niet willekeurig aan proeven worden blootgesteld en dat er strenge wettelijke eisen voor bestaan.

In de spotjes loopt bijvoorbeeld een vrouw met een hond door het bos. Een man met een spuitbus vraag of hij wat in de neus van het beest mag spuiten, om de reactie te bekijken. Ondanks hevig aandringen weigert de eigenaar aan het verzoek te voldoen. In beeld verschijnt dan de tekst: 620.000 proefdieren hopen op precies dezelfde reactie. In een ander spotje loopt een vrouw met kinderen op een kinderboerderij. Zij weigert te voldoen aan het verzoek van een man om een of ander goedje op de vacht van konijnen te spuiten. Snel doorlopen, een hele enge man, zegt de vrouw dan tegen haar kroost.

De tv-spotjes worden uitgezonden in opdracht van de vereniging Proefdiervrij. Zij kunnen nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie. De vereniging heeft inmiddels laten weten dat ook te zullen doen. De spotjes blijven gewoon uitgezonden worden in de tussentijd.

De spotjes staan ook on-line op de site van de vereniging Proefdiervrij.

FIA presenteert nieuwe regels voor 2008

De FIA heeft donderdag de nieuwe regels gepresenteerd voor het seizoen 2008 en verder. Omdat de Concorde Agreement in 2007 afloopt kan het reglement flink op de schop.

In het lijstje voorstellen zijn er weinig verrassingen. De nieuwe regels bevatten voor het grotendeels maatregelen die men al eerder wilde invoeren. Maar tot nu toe bleven de meeste nieuwe regels steken door de unanimiteit die het Concorde Agreement vereist.

De belangrijkste wijzigingen die de FIA voorstelde zijn de terugkeer van slicks en slechts een bandenfabrikant, om de bandenoorlog tot stoppen te brengen.Tevens wil men door de FIA gecontroleerde elektronica die dan tevens controle op het aantal testkilometers mogelijk kan maken. Ook wil men handgeschakelde versnellingsbakken en een conventionele koppeling. Bovendien moet de downforce met tien procent verminderd worden, om zo het inhalen te vergemakkelijken.

Er zal ook een verbod op reservewagens komen en de standaard remmen zullen worden ingevoerd. "Slimme teams die met een beperkt budget werken moeten op die manier rijkere, maar minder competente teams kunnen verslaan", aldus Mosley.

De definitieve versie van het nieuwe reglement zal in september moeten worden ingediend. Mosley wil van alle teams hun mening hebben over de voorstellen. "Alle kritiek, opbouwend of anderszins, is welkom."

Baros blijft bij Liverpool

Milan Baros zal ook aankomend seizoen bij Liverpool voetballen. De Tsjechische international heeft de aanbieding van het Franse Olympique Lyon naast zich neergelegd. Hij zal zijn contract, dat nog een jaar loopt, gewoon uitdienen.

De zaakwaarnemer van Baros, Pavel Paska, heeft dit vrijdag bevestigd in de Praagse krant Dnes. "Het bod van Lyon was buitengewoon aantrekkelijk maar ons besluit stond al vast. Milan wil in de Engelse Premier League blijven spelen, omdat hij zich daar het meest denkt te kunnen verbeteren."

Homozwaai

Ja ja, ik zwaai als een homo. Niet dat ik dat wist. Nee, daar moest ik een paar dagen geleden op een niet zo fijne wijze achterkomen. Ik liep 's avonds door het centrum van Utrecht terug naar mijn auto toen ik ineens een mij bekende dame op de fiets ontwaarde. Zij stak net een druk kruispunt over en dus stak ik mijn arm omhoog om haar aandacht te trekken. Ze zag me en op dat moment zwaaide ik, waarna ze, wild slingerend in haar poging terug te zwaaien, rakelings langs een geparkeerde auto schoot, net de stoep aan de andere zijde miste en maar net op tijd haar fiets weer onder controle kreeg. Grijnzend keek ik haar na tot mijn oog viel op de passagiers van de auto die voor het verkeerslicht stond te wachten. Nu ben ik vaak uitgelachen in mijn leven, maar zo schandalig als de twee meiden die in die auto zaten nog nooit. Een had zelfs het lef om dijenkletsend en met de tranen in de ogen, mijn zwaaigebaar na te doen.

Eenmaal thuisgekomen kon ik het niet laten het voorval te verhalen aan mijn schatje die meteen zei: 'kom je daar nu pas achter? Dat weet ik al sinds ik je ken,' waarna ik toch wel wat pissig werd. 'Sinds ik je ken' is namelijk al een jaar of 13, wat betekent dat ik het toch zeker al sinds de puberteit doe.
'Had je me dat niet eerder kunnen vertellen?' zei ik dan ook venijnig.
'Waarom? Ik dacht dat je het wel wist. Net als met die beginnende kale plek op je achterhoofd.'
We lachten allebei smakelijk om dat laatste grapje en ik besloot het verder te laten rusten.

Toen ik een half uurtje later, na de kamer uit geslopen te zijn, met behulp van een handspiegel en de spiegel in de badkamer erachter kwam dat het laatste grapje toch minder grappig was dan ik dacht, besloot ik maar naar bed te gaan. Twee trauma's erbij op één dag was meer dan voldoende.

Sommige nachten duren langer dan andere en zo ook de nacht na het voorval. Iets over jezelf te weten komen, zeker als het iets vervelends is, heeft meestal een slopende uitwerking op je nachtrust. In mijn geval lag ik mezelf af te vragen of er mensen op de wereld rondliepen die na een confrontatie met mijn wuivende vingertjes in de veronderstelling waren dat ik van de verkante keer was. Kijk, ondanks een gezonde homofobie, heb ik op zich niets tegen homoseksuelen, ik ken er genoeg, maar ermee verward worden is toch weer iets heel anders. Na een paar uur malen, afgewisseld met bizarre zwaaidromen, wist mijn door slaaptekort benevelde brein het dan ook zeker: alles wat ooit was fout gegaan in mijn contacten met andere mensen was te danken aan mijn homozwaai. De meisjes die ik ooit leuk vond, maar die mij geen blik waardig gunden: mijn homozwaai. De leraar wiskunde waar ik altijd zulke slechte cijfers van kreeg: mijn homozwaai. De baan als accountant die na een briljant sollicitatiegesprek aan mijn neus voorbij ging: mijn homozwaai. De postbankmedewerker die mij het geld niet wilde lenen voor de aanschaf van een Audi A8: mijn homozwaai. Ik wist wat mij te doen stond!

En zo stond ik de volgende ochtend naar mijzelf te zwaaien in de spiegel. Ergens in mijn achterhoofd begon het stemmetje van mijn verstand echter flink om aandacht te vragen. Kwam al die ellende wel door de homozwaai? Was het niet gewoon: mijn gezicht dat de meisjes niet aanstond, mijn beroerde kennis van wiskunde, mijn totale ongeschiktheid voor een functie als accountant, mijn te lage salaris voor een lening ter hoogte van een Audi A8? Ik staarde naar de zwaaiende malloot in de spiegel en liet snel mijn hand zakken. Wat maakte het eigenlijk uit? OK, dan zwaaide ik een beetje verwijfd, zo hebben we allemaal wel wat, toch?

Het was al laat zodat ik me nog moest haasten om op tijd op mijn werk te zijn. Onderweg zag ik een collega rijden en ik zwaaide met mijn hand omhoog, alleen de vingers bewegend van en naar de handpalm.

Ze zwaaide lachend terug.

Villeneuve vindt BAR arrogant

De Canadees Jacques Villeneuve wijt de slechte prestaties dit seizoen van zijn oude team BAR aan "hoogmoed en arrogantie".

Eind 2003 werd Villeneuve vervangen door de Japanner Takuma Sato na vier relatief succesvolle jaren. Nadat de Canadees vertrokken beleefde BAR haar meest succesvolle seizoen. Maar dit seizoen gaat het slecht met het team, ze hebben nog geen enkel punt gescoord en na de Grand Prix van San Marino werden ze gediskwalificeerd en vervolgens geschorst wegens een te lichte wagen.

Villeneuve zegt dat het succes van het team ze naar het hoofd gestegen is. "Na vorig seizoen hebben ze een dikke nek gekregen en zijn ze arrogant geworden. Opeens zijn ze weer terug op de plek waar ze begonnen. Als je nog nooit aan de top hebt gestaan, is dat geen probleem. Maar als je een glimp hebt opgevangen van wat je kan krijgen als je de top bereikt dan wordt het moeilijk."

Behalve BAR krijgt ook oud-teambaas Dave Richards de wind van voren van de wereldkampioen van 1997. Na het ontslag van Villeneuves manager Craig Pollack had de Canadees een slechte relatie met Richards. "Hij doet dat met iedereen waarvan hij denkt dat die belangrijker is dan hem. Hij heeft een groot egoprobleem," zegt Villeneuve als antwoord op de vraag of Villeneuve verbaasd is over het feit dat Richards openlijk kritiek uitte op de Canadees tijdens zijn verblijf bij BAR.

"Hij was er op uit mij te vernietigen en ik weet niet waarom. Hij zei steeds dat mijn salaris op het budget drukte, maar dat was niet zo. Als dat zou veranderen, was het niet mijn probleem want ik heb hem dat contract niet door de strot geduwd. Uiteindelijk werd hij opzij gezet toen ze er achter kwamen waar hij mee bezig was."

Voor de Finish 2

In de vorige blog zagen we een wielrenner die dacht dat hij gewonnen had zijn handen in de lucht steken van vreugde maar toen liep het al verkeerd af voor hem. Nu is er een andere situatie tevoorschijn gekomen en hetzelfde kwam voor tijdens een F3000-race.
De koploper dacht dat hij gewonnen had dus gaat hij langs zijn team rijden om High Five's te geven en dan opeens loopt het heel slecht voor hem af.

Liverpool onderneemt nieuwe poging voor Dirk Kuyt

Liverpool-directeur Rick Parry zal dit weekend naar Nederland reizen om informele onderhandelingen te hebben met Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik over een transfer van Dirk Kuyt.

De Rotterdammers willen 10 miljoen pond voor de topscorer van Nederland ontvangen, maar Liverpool wil niet verder gaan dan 7 miljoen pond. Daarnaast zou men ook spelers in de deal willen betrekken. Oud-Feyenoorder Jerzy Dudek wordt hierbij genoemd, maar ook jonge spelers zoals Florent Sinama Pongolle of Anthony Le Tallec.

Daarnaast wordt ook de Tsjech Milan Baros genoemd, maar de kans dat hij naar de Kuip komt lijkt uiterst gering. De Tsjechisch international zou de voorkeur geven aan een overstap naar een Spaanse club.

Liverpool probeerde eerder al Kuyt naar Engeland te halen, maar dat ketste toen af op de vraagprijs.

Berger: 'Kimi wordt wereldkampioen'

De strijd om de wereldtitel lijkt te gaan tussen Fernando Alonso en Kimi Räikkönen. Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger denkt dat de Fin wereldkampioen zal worden, "omdat McLaren de snelste auto heeft."

Dat zegt Berger in een interview met het Duitse blad Kicker. "Ik geloof dat Renault als team en de coureurs al bijna aan de limiet zitten, terwijl McLaren nog steeds vooruitgang boekt".

"Kimi had de laatste vier races kunnen winnen. Nu kan het spannend worden als Alonso in Indy nog een keer uitvalt en Raikkonen weer wint. De voorsprong van Alonso is dan gehalveerd en hebben we weer een open strijd."

Ajax stopt besprekingen met Pienaar

Ajax heeft de besprekingen met Steven Pienaar stopgezet. De Zuid-Afrikaan wilde een verbeterd contract.

Algemeen directeur Arie van Eijden meldde op de Amsterdamse lokale televisiezender AT5 dat de kans op contractverlenging is verkeken. De zaakwaarnemer van Pienaar, Rob Morre, noemt de aanbiedingen van Ajax veel te laag. Daar denkt Van Eijden anders over. Pienaar heeft wel nog een contract tot en met het eind van volgend seizoen. Het is nu aan Ajax wat te doen met Pienaar. Een vertrek deze zomer zou in ieder geval nog wat geld opleveren.

Pienaar debuteerde in 2002 voor Ajax. Hij scoorde zijn eerste goal voor de Amsterdammers tegen De Graafschap. Tot nu toe speelde de 23-jarige middenvelder 79 competitieduels voor Ajax.

Protest tegen nummer 'Watskeburt?!'

Twisted_TpaU had ons via de nieuws-submit te melden:

De Bond tegen het vloeken heeft diverse muziekstations een brief geschreven het verzoek het nummer 'Watskeburt?!' van de Amsterdamse rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig niet meer ongecensureerd uit te zenden. In het nummer, dat momenteel op plek één in de hitparade staat, komt onder meer veelvuldig het woord 'kanker' voor.

De Bond schrijft in de brief, die verstuurd werd naar onder andere TMF, MTV, The Box, Radio 538, Radio Veronica en Yorin FM: ''Jaarlijks krijgen 72.000 Nederlanders de diagnose kanker te horen. Dat is per dag bijna 200 nieuwe patiënten. Er is weinig inlevingsvermogen voor nodig om te beseffen hoe pijnlijk het alleen al voor deze mensen is om te horen hoe lichtvaardig de naam van de ziekte als stopwoord wordt gebruikt. Ook vrienden en familieleden van patiënten zal een dergelijk gebruik van het woord onaangenaam treffen. Afgezien daarvan zullen ook veel andere Nederlanders het ongepast, onbeschaafd en respectloos vinden dat er op een dergelijke manier de taal 'verziekt' wordt.''

De Bond tegen het vloeken wijst erop dat veel jongeren tegenwoordig rondlopen met polsbandjes waarop de tekst 'Respect 2 all' staat. ''Dat is ook een boodschap die de De Jeugd van Tegenwoordig zich aan zou kunnen trekken.''

Enkele zinnen uit de nummer één hit:
...kankermoer watskeburt...

Watser, watser, watser, watser
Watser met jou ouwe? kænker
kanker je staat te spacen
Serieus gek wat praat je met mij man keeeeenker
Je praat maar je weet niet eens watser met jou
Je weet niet eens watser met mij maar watser met jou ouwe
Keenker keenker
...
Dus ik zeg: Fuck jou man ik verkoop dr crack stomme slet
Kanker kanker kanker junkies op het centraal...


Bron van de lyrics.

NBA: Pistons en Spurs weer op gelijke hoogte

De stand in de NBA finale is weer in evenwicht. Donderdagavond wonnen de basketballers van de Detroit Pistons de vierde wedstrijd in de best-of-seven series van de San Antonio Spurs overtuigend met 102-71.

Bij de Pistons waren Chauncey Billups en Lindsay Hunter topscorers, beide maakten ze 17 punten. Maar liefst zeven spelers van de thuisclub maakte meer dan 10 punten.

Aankomende zondag is de vijfde wedstrijd, opnieuw in Auburn Hills. De beslissing zal in San Antonio vallen.

Verdonk gaat drie imams uitzetten

De drie imams van de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven, die in februari door minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie de wacht werden aangezegd, mogen niet meer in Nederland verblijven. Minister Verdonk heeft hen dat meegedeeld. Ze hebben één maand de tijd om bezwaar aan te tekenen, maar mogen de uitkomst daarvan niet in Nederland afwachten.

De drie islamitische voorgangers, volgens Verdonk radicale imams, worden Nederland uitgezet als ze niet vrijwillig vertrekken. Eén van de imams verblijft overigens al niet meer in ons land. Volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vormt het trio een gevaar voor de nationale veiligheid. De dienst baseert zich daarbij op de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AVID), die meent dat de imams ''willens en wetens'' bijdragen aan de radicalisering van moslims in Nederland. Ook hebben de voorgangers volgens de AIVD getolereerd dat binnen hun moskee gelovigen werden gerekruteerd voor de jihad, de gewapende strijd tegen de ongelovigen.

Advocaat Wijngaarden die de belangen behartigt van de imams zegt de rechter te zullen inschakelen om hun uitzetting te verbieden. Verder wil hij nog niet reageren, omdat hij de beschikkingen van de minister nog niet heeft ingezien.

Ontzet
Toen Verdonk in februari bekend maakte de drie imams te willen uitzetten, reageerden diverse moslimorganisaties ontzet op die plannen. Zo zei Mohammed Cheppih, toen nog directeur van de Moslim Wereld Liga, dat hij versteld stond van het besluit. A. Karagül, voorzitter van de Raad van Moskeeën, wilde weten of het een juridische of een politieke beslissing was om de imams uit te gaan zetten. De Al-Fourqaan-moskee zelf kondigde meteen al aan juridische stappen te overwegen. Een aantal moslims kondigde in maart aan actie te willen voeren voor de imams.

De Al Fourqaan-moskee in Eindhoven, waar de drie imams voorgingen in het gebed, is geregeld in opspraak gekomen. In mei van 2003 pleitte Geert Wilders, toen nog Kamerlid voor de VVD, voor sluiting van de moskee. De AIVD spreekt in eerder gemaakte rapporten over 'radicale' en 'extremistische' activiteiten die plaats zouden vinden in het islamitische gebedshuis. De moskee draagt het Salafitische gedachtegoed uit. Deze stroming binnen de islam is sowieso al sterk tegen de westerse manier van samenleven gekant.


De Al-Fourqaan moskee (ook wel als Al-Fourkaan geschreven).

Michael verbaasd over uitspraken Ralf

Michael Schumacher is stomverbaasd over de uitspraken van zijn broer Ralf dat Michael de sport aan het einde van dit jaar wel eens de rug toe zou kunnen keren. Hij heeft het juist nog heel erg naar zijn zin.

In een interview met het Duitse blad Bild zei Ralf dat zijn broer de sport, één jaar voor het aflopen van zijn contract met Ferrari, misschien zou verlaten. Zijn broer zou geen plezier meer aan het racen beleven. Dat is volgens Michael zelf echter niet waar. "Ik snap niet hoe hij daar bij komt. Ik spreek hem net zovaak als ik met de media spreek en vertel hem hoe leuk ik het eigenlijk vind."

"Ook al win ik niet, dan kan ik het nog leuk vinden. Je hoeft niet altijd te winnen om blij te zijn," aldus Schumacher. "De race van vorige week, de race in Monaco en nog meer races, zoals Imola, waren erg leuk. Dus ik mis geen pret en ook is de motivatie niet weg." Volgens de Duitser is de fase waarin Ferarri nu verkeert zo na alles succesjaren vrij normaal. "Ik ga tevreden hier doorheen omdat ik er vrij zeker van ben dat we de top weer zullen bereiken."

De 36-jarige Schumacher heeft altijd gezegd te zullen stoppen met racen als hij geen plezier meer in de sport zou hebben. De afgelopen tien jaar domineerde de Duitser de Formule 1, met vorig seizoen de winst in dertien van de achttien races. Dit seizoen heeft hij echter nog geen enkele wedstrijd gewonnen en slechts zestien punten behaald. Michael vindt dat hij zich ondanks die resultaten toch nog kan meten met zijn concurrenten. "Zolang dat het geval is, ga ik door," aldus de verbeten sportman.

Brazilië maakt grote indruk tegen Griekenland

Brazilië heeft grote indruk gemaakt in hun eerste poulewedstrijd op de Confederations Cup. De ‘kanaries’ wonnen eenvoudig van Europees Kampioen Griekenland: 3-0.

De Brazilianen stuurden een ongekend topteam in het veld. Ook zonder de backs Cafu en Roberto Carlos stond er een zeer goed team met onder meer Kaka, Adriano, Ronaldinho, Robinho en Dida. In de eerste helft creëerde de vijfvoudig wereldkampioen legio kansen. Er werd lustig op los gecombineerd. Pas vlak voor rust kon Adriano voor de openingstreffer zorgen. Vanaf achttien meter jaagde hij de bal snoeihard achter de kansloze keeper Nikopolidis.

De Grieken kregen vlak voor rust hun enige kans van de wedstrijd: Charisteas gleed de bal net naast het doel. In de tweede helft scoorde Brazilië twee keer. Eerst slalomde Gilberto langs zowat de hele Griekse verdediging, alvorens de bal op een presenteerblaadje aan Robinho te geven. Het supertalent van Santos benutte de reuzenkans. Daarna zorgde invaller Juninho met een vrije trap voor de definitieve nekslag voor de Grieken.

Eerder op de dag won Mexico met 2-1 van Japan. Voor Mexico scoorden Sinha en Fonseca. De enige Japanse treffer kwam op naam van Yanagisawa. Mexico en Brazilië gaan dus aan de leiding in Poule B.

Nederland als derdewereldland

Was dat even schrikken voor milieumanagend en -minnend Nederland; de publicatie van de milieuduurzaamheidsindex over 2005. Dat we sinds het begin van deze eeuw niet meer zo hard lopen om op milieuvlak internationaal het beste jongetje uit de klas te zijn wisten we allemaal wel, maar dat we in een internationale vergelijking op de 40e plaats zouden eindigen, dat had toch niemand durven dromen.

De één zijn dood...

Wat doe je als je vanuit de anonimiteit plotseling maandenlang in de spotlights staat. Het onderwerp van gesprek bent, programmamakers en journalisten vechten om je een vraag te mogen stellen. Wat doe je als dit plots voorbij is en je weer een gewoon -net als de rest van ons- een oninteressant onderdeel van de grote massa bent? Dat zal de familie van comapatiënt Terri Schiavo zich hebben afgevraagd toen Terri eind maart stierf en de cameraploegen de volgende dag hun biezen pakten, op weg naar Santa Maria om de volgende hype te verslaan. Al of niet onwennig van hun herroepen celebratiestatus hebben ze in ieder geval een nieuw ideaal om voor te strijden gevonden, de anti-abortus beweging.

Deze week werden ook de bevindingen van de autopsie van Terri Schiavo bekend gemaakt. Volgens de autopsie was de helft van Terri's brein verdwenen, was ze blind en was er geen enkele hoop op iets van herstel of verbetering. "Het is onmogelijk om zoiets uit een autopsie af te leiden", was de reactie van Wanda Franz, de voorzitter van het 'Recht op Leven Comité' tijdens een bijeenkomst van haar anti-abortus beweging. Ondanks dat ze toegaf het rapport zelf niet te hebben gelezen had volgens haar Terri zeker geholpen kunnen worden. De broer van de overleden Terri, Bobby Schindler, hield vervolgens een speech met als titel "Waar leven is... is hoop"

Okay, het is heel gemakkelijk om de spot met deze mensen te drijven. En toegegeven, ze vragen er ook een beetje om. Desalniettemin menen zij het allemaal bloedserieus en staan ze ook voor wat ze zeggen. Alles wat ook maar een beetje op leven lijkt is het verboden om te sterven. 'Kwaliteit van leven' komt dan wellicht niet in hun woordenboek voor, ze zijn bereid om voor alles wat een stofwisseling heeft naar de rechter te gaan. Daar kun je op zich respect voor hebben. En laten we wel wezen, er zijn natuurlijk ook grenzen.

Deze week werd in Kansas de "Affordable Medicine Clinic" van ene meneer Krishna Rajanna definitief gesloten. De abortuskliniek voldeed niet aan de gestelde eisen met betrekking tot de hygiëne. Zo lag er bijvoorbeeld overal afval en vuile afwas, liepen de kakkerlakken over de tafels, maakte men de instrumenten 'schoon' in een gewone afwasmachine en hing er een vreselijke stank. Geaborteerde foetussen bewaarde Rajanna in plastic bekers in een vriezer die daarnaast ook voor voedsel en drinken werd gebruikt. En als je denkt dat het niet erger kan, een van zijn werknemers getuigde dat ze had gezien hoe dokter Rajanna op een dag een foetus had gepakt, het in de magnetron had gestopt en het daarna had opgegeten. Dat is dan weer het andere uiterste.

Oprah Winfrey is succesvolste beroemdheid

Oprah Winfrey is volgens zakenblad Forbes de meest succesvolle beroemdheid. Ze staat bovenaan de Forbes Top 100 van succesvolle beroemdheden. Vorig jaar stond ze op drie. Oprah verdrong filmregisseur Mel Gibson, die 185 miljoen dollar verdiende, van de eerste plaats. Die is nu derde en golfer Tiger Woods, goed voor 87 miljoen dollar, werd tweede.

Volgens Forbes verdiende Oprah Winfrey het afgelopen jaar 225 miljoen dollar en werd ze vaak genoemd op internet, radio en tv en in andere pers. George Lucas van Star Wars verdiende nog meer. Maar met zijn 290 miljoen kwam hij toch maar op de vierde plaats omdat hij op de andere punten minder scoorde.


Treinen staan stil door staking

In het hele land rijden vandaag geen treinen. Vannacht hebben de werknemers van spoorbeheerder ProRail het werk neergelegd waardoor seinen en wissels niet worden bediend. Het vervoer van goederen en het reizigersvervoer over het spoor liggen vandaag dan ook stil. Met de staking wil het personeel van ProRail een betere CAO afdwingen. Ze vinden dat ze te weinig verdienen in vergelijking met hun collega's bij de NS.

De Nederlandse Spoorwegen verwachten dat een miljoen reizigers de dupe zijn van de staking en dat de schade in de miljoenen euro's zal lopen. Het bedrijf komt vaste passagiers met een abonnement tegemoet doordat ze een deel van hun kosten vergoed kunnen krijgen. Dat geldt ook voor mensen die al een treinkaartje hadden gekocht of een taxi nemen. De NS wil een gedeelte van de extra kosten verhalen op ProRail. Studenten met een OV-jaarkaart die doordeweeks geldig is, kunnen morgenvroeg nog gratis met de trein reizen tot 12:00 uur.

Goederenvervoerder Railion raamt de schade op ruim een half miljoen. Volgens transportorganisatie EVO is dat vele malen meer omdat veel bedrijven hun goederen vandaag over de weg moeten vervoeren.

Californië opnieuw getroffen door aardbeving

Icoon Buitenlands nieuws Het zuiden van de Amerikaanse staat Californië is donderdagavond voor de derde keer deze week getroffen door een flinke aardbeving. Dit keer ging het om een beving met een kracht van 4.9 op de schaal van Richter, die tot in Los Angeles te voelen was. Volgens de Amerikaanse televisie wordt de kans dat de bevingen voorschokken zijn voor een veel zwaardere aardschok door deskundigen op ongeveer vijf procent geschat.

De beving van donderdagavond heeft voor zover bekend geen slachtoffers gemaakt, en weinig schade aangericht. De kracht van de beving werd in eerste instantie geschat op 5.3 op de schaal van Richter, maar dit werd later bijgesteld naar naar 4.9.

Zondag werd Californië ook al opgeschrikt door een noemenswaardige aardbeving met een kracht van 5.2 op de schaal van Richter. In de dagen daarna bleef de seismische activiteit op een relatief hoog niveau. Dinsdag volgde er een zware aardbeving van 7.2 voor de kust, waarna in eerste instantie een tsunami-waarschuwing werd afgegeven. Die werd echter snel weer ingetrokken.

De laatste bevingen vonden plaats op zijtakken van de beruchte San Andreas-breuklijn, die wel vaker voor flinke aardbevingen zorgt. Volgens sommige deskundigen is het slechts een kwestie van tijd voordat er een zogenaamde 'monsteraardbeving' plaatsvindt, wat een vernietigend effect op Los Angeles en de rest van Californië zou kunnen hebben. Deze theorie wordt echter bekritiseerd door andere deskundigen, die menen dat er nog geen manier is om dergelijke aardbevingen te voorspellen.


Aardbevingen in Californië van afgelopen week.
Hoe groter het vierkantje, hoe zwaarder de beving.


Met dank aan blieb, Raab en CKY die ons dit bericht via de nieuws-submit meldden, en aan Vampier die ons extra achtergrondinformatie wist te verstrekken.

CD: Feesten als de beesten

CNR heeft de afgelopen jaren de markt overspoeld met zogenaamde feest-cd's. Schijfjes die boordevol krakers staan die elk feest om zouden moeten toveren tot een dansende en meezingende massa. Na vijftien maal daarvoor de naam 'skihut' gebruikt te hebben is het nu blijkbaar tijd voor iets vernieuwends. We gaan niet meer op de lange latten om te zuipen en te lallen, nee, we verkassen naar het platteland. Samen met het duo 'Fred en Aad' gaan we namelijk Feesten als de Beesten.


Wielrennen: Zabel niet in Tour de France

Erik Zabel doet voor het eerst sinds 1994 niet mee aan de Tour de France. De Duitse sprinter wordt niet opgenomen in de Tourploeg van T-Mobile. De ploeg zet alles op een eindzege van Ullrich of Vinokourov.

Het is niet voor het eerst dat er wordt getwijfeld over de selectie van Zabel. De vorige keren viel het voor Zabel in het voordeel uit, en moest een knecht van Ullrich het veld ruimen. Zabel accepteert de beslissing van de ploegleiding: "Tot nu was er elk jaar wel iemand het slachtoffer. Deze keer ben ik het."

Erik Zabel ging in 1994 voor het eerst naar de Tour de France. Hij gaf dat jaar gedesillusioneerd op. In '95 brak hij door met twee etappezeges. Uiteindelijk zou hij twaalf etappes op zijn naam schrijven. Bovendien won hij van 1996 tot en met 2001 liefst zes keer de groene trui, een absoluut record.

Pas op woensdag zal T-Mobile zijn definitieve selectie bekendmaken. Ook over de deelname van Andreas Klöden bestaat nog geen zekerheid.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
©FOK.nl e.a.