Villeneuve vindt BAR arrogant

Olga (Nuongirl)
De Canadees Jacques Villeneuve wijt de slechte prestaties dit seizoen van zijn oude team BAR aan "hoogmoed en arrogantie".

Eind 2003 werd Villeneuve vervangen door de Japanner Takuma Sato na vier relatief succesvolle jaren. Nadat de Canadees vertrokken beleefde BAR haar meest succesvolle seizoen. Maar dit seizoen gaat het slecht met het team, ze hebben nog geen enkel punt gescoord en na de Grand Prix van San Marino werden ze gediskwalificeerd en vervolgens geschorst wegens een te lichte wagen.

Villeneuve zegt dat het succes van het team ze naar het hoofd gestegen is. "Na vorig seizoen hebben ze een dikke nek gekregen en zijn ze arrogant geworden. Opeens zijn ze weer terug op de plek waar ze begonnen. Als je nog nooit aan de top hebt gestaan, is dat geen probleem. Maar als je een glimp hebt opgevangen van wat je kan krijgen als je de top bereikt dan wordt het moeilijk."

Behalve BAR krijgt ook oud-teambaas Dave Richards de wind van voren van de wereldkampioen van 1997. Na het ontslag van Villeneuves manager Craig Pollack had de Canadees een slechte relatie met Richards. "Hij doet dat met iedereen waarvan hij denkt dat die belangrijker is dan hem. Hij heeft een groot egoprobleem," zegt Villeneuve als antwoord op de vraag of Villeneuve verbaasd is over het feit dat Richards openlijk kritiek uitte op de Canadees tijdens zijn verblijf bij BAR.

"Hij was er op uit mij te vernietigen en ik weet niet waarom. Hij zei steeds dat mijn salaris op het budget drukte, maar dat was niet zo. Als dat zou veranderen, was het niet mijn probleem want ik heb hem dat contract niet door de strot geduwd. Uiteindelijk werd hij opzij gezet toen ze er achter kwamen waar hij mee bezig was."