FIA presenteert nieuwe regels voor 2008

Olga (Nuongirl)
De FIA heeft donderdag de nieuwe regels gepresenteerd voor het seizoen 2008 en verder. Omdat de Concorde Agreement in 2007 afloopt kan het reglement flink op de schop.

In het lijstje voorstellen zijn er weinig verrassingen. De nieuwe regels bevatten voor het grotendeels maatregelen die men al eerder wilde invoeren. Maar tot nu toe bleven de meeste nieuwe regels steken door de unanimiteit die het Concorde Agreement vereist.

De belangrijkste wijzigingen die de FIA voorstelde zijn de terugkeer van slicks en slechts een bandenfabrikant, om de bandenoorlog tot stoppen te brengen.Tevens wil men door de FIA gecontroleerde elektronica die dan tevens controle op het aantal testkilometers mogelijk kan maken. Ook wil men handgeschakelde versnellingsbakken en een conventionele koppeling. Bovendien moet de downforce met tien procent verminderd worden, om zo het inhalen te vergemakkelijken.

Er zal ook een verbod op reservewagens komen en de standaard remmen zullen worden ingevoerd. "Slimme teams die met een beperkt budget werken moeten op die manier rijkere, maar minder competente teams kunnen verslaan", aldus Mosley.

De definitieve versie van het nieuwe reglement zal in september moeten worden ingediend. Mosley wil van alle teams hun mening hebben over de voorstellen. "Alle kritiek, opbouwend of anderszins, is welkom."