Gerdemann wint in Zwitserland

Ambrosius
De 22-jarige Duitser Linus Gerdemann heeft de zevende etappe van de Ronde van Zwitserland met aankomst in Lenk gewonnen.

Veertig kilometer na de start in Einsiedeln gingen er zeven renners vandoor. Daarbij waren geen gevaarlijke renners voor de leiderstrui van Rogers. David Extebarria en Karsten Kroon waren de bekendste namen. De zeven pakten maximaal 4.20 minuten.

De ploeg van Rogers, Quick Step - Davitamon, voerde in eerste instantie het peloton aan. Het ging de ploegen van de sprinters niet snel genoeg, dus gingen FDJeux.com (Cooke en Eisel) en Lotto - Domo (McEwen) mee in de achtervolging.

Acht kilometer voor de meet was het de jonge Duitser Gerdemann van Team CSC die de kopgroep verliet en voor eigen succes ging. De overige zes renners keken naar elkaar, geen van allen kon met hem mee. Het peloton kwam ook te laat, waardoor Linus Gerdemann alleen als winnaar over de streep van de 193 kilometer lange etappe kwam. Tweede werd Benucci op vier seconden, Kroon kwam als vierde aan op veertien seconden. Het peloton werd op 23 seconden aangevoerd door Colli. Rogers finishte in het peloton, daardoor hield aan de leiderstrui om zijn schouders.

Uitslag 7e etappe
1. Linus Gerdeman (Dui) 4.25.00
2. Lorenzo Bernucci (Ita) + 0.04
3. David Etxebarria (Spa) + 0.14
4. KARSTEN KROON + 0.15
5. Fred Rodriguez (VS) z.t.

Klassement na 7e etappe
1. Michael Rogers (Aus) 25.54.03
2. Jan Ullrich (Dui) + 0.20
3. Bradley McGee (Aus) + 0.22
4. Fabian Jeker (Zwi) + 1.11
5. Franck Schleck (Lux) + 1.27