Michael verbaasd over uitspraken Ralf

Olga (Nuongirl)
Michael Schumacher is stomverbaasd over de uitspraken van zijn broer Ralf dat Michael de sport aan het einde van dit jaar wel eens de rug toe zou kunnen keren. Hij heeft het juist nog heel erg naar zijn zin.

In een interview met het Duitse blad Bild zei Ralf dat zijn broer de sport, één jaar voor het aflopen van zijn contract met Ferrari, misschien zou verlaten. Zijn broer zou geen plezier meer aan het racen beleven. Dat is volgens Michael zelf echter niet waar. "Ik snap niet hoe hij daar bij komt. Ik spreek hem net zovaak als ik met de media spreek en vertel hem hoe leuk ik het eigenlijk vind."

"Ook al win ik niet, dan kan ik het nog leuk vinden. Je hoeft niet altijd te winnen om blij te zijn," aldus Schumacher. "De race van vorige week, de race in Monaco en nog meer races, zoals Imola, waren erg leuk. Dus ik mis geen pret en ook is de motivatie niet weg." Volgens de Duitser is de fase waarin Ferarri nu verkeert zo na alles succesjaren vrij normaal. "Ik ga tevreden hier doorheen omdat ik er vrij zeker van ben dat we de top weer zullen bereiken."

De 36-jarige Schumacher heeft altijd gezegd te zullen stoppen met racen als hij geen plezier meer in de sport zou hebben. De afgelopen tien jaar domineerde de Duitser de Formule 1, met vorig seizoen de winst in dertien van de achttien races. Dit seizoen heeft hij echter nog geen enkele wedstrijd gewonnen en slechts zestien punten behaald. Michael vindt dat hij zich ondanks die resultaten toch nog kan meten met zijn concurrenten. "Zolang dat het geval is, ga ik door," aldus de verbeten sportman.