Brazilië maakt grote indruk tegen Griekenland

Brazilië heeft grote indruk gemaakt in hun eerste poulewedstrijd op de Confederations Cup. De ‘kanaries’ wonnen eenvoudig van Europees Kampioen Griekenland: 3-0.

De Brazilianen stuurden een ongekend topteam in het veld. Ook zonder de backs Cafu en Roberto Carlos stond er een zeer goed team met onder meer Kaka, Adriano, Ronaldinho, Robinho en Dida. In de eerste helft creëerde de vijfvoudig wereldkampioen legio kansen. Er werd lustig op los gecombineerd. Pas vlak voor rust kon Adriano voor de openingstreffer zorgen. Vanaf achttien meter jaagde hij de bal snoeihard achter de kansloze keeper Nikopolidis.

De Grieken kregen vlak voor rust hun enige kans van de wedstrijd: Charisteas gleed de bal net naast het doel. In de tweede helft scoorde Brazilië twee keer. Eerst slalomde Gilberto langs zowat de hele Griekse verdediging, alvorens de bal op een presenteerblaadje aan Robinho te geven. Het supertalent van Santos benutte de reuzenkans. Daarna zorgde invaller Juninho met een vrije trap voor de definitieve nekslag voor de Grieken.

Eerder op de dag won Mexico met 2-1 van Japan. Voor Mexico scoorden Sinha en Fonseca. De enige Japanse treffer kwam op naam van Yanagisawa. Mexico en Brazilië gaan dus aan de leiding in Poule B.