FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 29 oktober 2003

Real Mallorca krachtig langs Deportivo

De strijd om de koppositie in de Primera Division blijft spannend, Deportivo la Coruna moest vanavond op eigen veld een 0-2 nederlaag slikken tegen Real Mallorca. Arnold Bruggink scoorde eenmaal.

De wedstrijd in Coruna was een spannende, pas 12 minuten voor tijd scoorde Eto'o de 0-1. Vlak voor tijd verdubbelde Bruggink de score nog. Met de nederlaag blijft Depor weliswaar aan kop, maar Real Madrid en Valencia volgen op een punt. Valencia speelde op eigen veld 2-2 tegen Celta de Vigo. Real bleef gister op 0-0 steken in Zaragoza.

Barcelona wist vanavond eindelijk eens te winnen in het eigen Camp Nou. Real Murcia werd met 3-0 weggezet. Saviola, Xavi en Ronaldinho zorgden voor de doelpunten. Patrick Kluivert keek toe vanaf de bank. Barca staat alweer vijfde met zes punten achterstand op leider Deportivo.

Edwin Evers best betaalde radio-dj

Marky_Mark en Johan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met een jaarsalaris van bijna 1 miljoen euro is Edwin Evers de best betaalde dj van Nederland. Dat concludeert de Volkskrant na gesprekken met kenners. Preciese bedragen komen er niet uit, maar de ochtend-dj van Radio 538 voert de lijst aan.

Na Evers komt dj Robert Jensen van Noordzee FM met 850.000 euro. Gordon staat op vier met zes ton waarna Ruud de Wild en Rob Stenders van 3FM volgen met 450.000 en 250.000 euro per jaar. Daarmee behoren de dj's tot de grootverdieners. Ter vergelijking: een minister heeft een jaarsalaris van 120.000 euro.

"NCRV verloor afgelopen vijf jaar 100.000 leden"

BNN heeft nu 50.000 nieuwe leden. Maar de andere omroepen zouden ook wel een ledenwerfactie kunnen starten. Zo heeft de NCRV in de afgelopen vijf jaar 100.000 gidsleden verloren. Dat zei A. Kaptein, de geschorste marketingmanager van de NCRV vanmiddag tijdens een kort geding tegen de omroep waarzin zij eiste binnen korte tijd terug te keren in haar functie.

Kaptein was geschorst omdat ze half september tijdens een vergadering in aanvaring kwam met Interim-directeur G. van den Boorn. Volgens deze laatste een gevolg van haar te kritische en confronterende manier van communiceren waarvoor hij haar al eerder een schriftelijke berisping had gegeven.

Van den Boorn vertelde ook dat er een e-mail van de BV programmabladen was gekomen met de mededeling dat Kaptein erg kritisch kon zijn. Volgens Kaptein was daar dan ook alle reden toe. "In de afgelopen vijf jaar heeft de NCRV 100.000 gidsleden verloren waardoor op termijn de A-status van de omroep in gevaar komt".

Sinds de invoering van de nieuwe Mediawet uit 1998 maken de publieke omroepen hun ledenaantallen niet meer bekend. In dat jaar had de omroep nog 502.000 leden. De NCRV wenst woensdag niet te reageren op de uitlating van Kaptein.

Schoen Deco toch opgemerkt

Middenvelder Deco van FC Porto wordt mogelijk toch vervolgd voor het gooien van een schoen naar de scheidsrechter in de derby van afgelopen weekend tegen Boavista.

Deco kreeg elf minuten voor tijd de rode kaart van scheidsrechter Paulo Paraty. Hij was het daar niet mee eens en mikte zijn rechterschoen naar het hoofd van de arbiter. Die zag de schoen echter niet voorbijkomen en ook de tv-camera miste het projectiel. Fotografen langs het veld waren echter meer accuraat. Op basis van de foto's start de tuchtcommissie nu alsnog een onderzoek.

Wel heeft de commissie Deco inmiddels voor zijn rode kaart één wedstrijd schorsing en een boete van 150 euro gegeven. Het was voor Deco overigens zijn derde rode kaart in vier derbies met Boavista.

Stel geeft ja-woord per SMS

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische Ingrid (43) en Ronald (40) uit Munsterbilzen zullen vrijdag met elkaar in het huwelijk treden. Zo bijzonder is dit niet, ware het niet dat ze het ja-woord per sms zullen geven.

Het stel vindt deze manier van trouwen niet vreemd. "Ingrid heeft me ook via sms ten huwelijk gevraagd. Onze relatie is heel erg afhankelijk van gsm-gebruik", aldus Ronald. Hij werkt zes maanden per jaar als buschauffeur en rijdt dan heel Europa door. Het meeste contact hebben de twee dan via sms.

Man verbrandde peuter met hete douche

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 22-jarige inwoner van Maastricht stond gisteren terecht wegens poging tot doodslag op een jongetje van anderhalf jaar oud. Hij zou deze zomer met opzet een douchestraal van tussen de 75 en 85 graden Celsius op de peuter gericht hebben. Het jongetje liep daardoor over 45 procent van zijn lichaam brandwonden op. Volgens de advocaat van de verdachte herstelt hij echter goed van deze verwondingen.

De verdachte, die niet de vader van het jongetje is, zou het ventje in bad hebben gedaan, wat gepaard ging met veel geschreeuw. De verdachte zette daarop de warme kraan aan, maar had, door het geschreeuw vooraf, niet in de gaten dat het jongetje schreeuwde van de pijn. "Het was nooit mijn intentie het slachtoffer iets aan te doen. Het was zeker geen doodslag. Ik heb het er heel moeilijk mee", verklaarde de verdachte. De Officier van Justitie gaat echter wel degelijk uit van opzet.

Aangezien het onderzoeksrapport van een gedragskundige nog niet binnen is, is de zaak uitgesteld. Dit geeft het Openbaar Ministerie de tijd een rapport van de GGD-arts te bemachtigen, waarin staat hoe lang het duurt voordat blaren optreden bij een temperatuur van 80 graden. Zo kan achterhaald worden hoe lang de verdachte de straal op het jongetje gericht heeft.

De moeder van de peuter was tijdens de rechtszaak aanwezig. Zij verklaarde de relatie met de verdachte weer te willen oppakken.

Ook Patty Brard ging om met Bruinsma

Journalog en 22Jarige hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Patty Brard heeft in het weekblad Story verteld dat ze net als Mabel Wisse Smit een verleden heeft met topcrimineel Klaas Bruinsma.

Naar eigen zeggen leerde Brard Bruinsma kennen in het Amsterdamse uitgaansleven; ze kwam hem tegen als ze met vrienden ging stappen. "Klaas was een enorm knappe vent en een rascharmeur, die precies wist hoe hij vrouwen moest aanpakken."

Brard had ook wat te zeggen over de relatie tussen Wisse Smit en Bruinsma: "Hij behandelde je als een prinses. Wie wil dat niet? Logisch dat Mabel zin had in een verzetje met Klaas. Wat er nu exact is gebeurd tussen hen weet ik niet. Nee, zelf heb ik nooit het bed met hem gedeeld".

Baby stikt bijna door neusspray

Blinkybill en -Frankie- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vijf maanden oude baby uit het Brabantse Sint Willebrord is bijna overleden nadat ze neusdruppeltjes toegediend kreeg. Vlak nadat de kleine Zahra de druppeltjes binnen kreeg hield ze namelijk op met ademen.

Hoewel haar ouders danig in paniek raakten, had haar vader de tegenwoordigheid van geest de druppels uit de neus te zuigen. Dat is waarschijnlijk Zahra's redding geweest, aangezien ze toen weer wat adem kreeg.

In het ziekenhuis dacht men eerst dat Zahra mogelijk een virus had opgelopen. Toen de moeder en de grootmoeder van de baby de volgende dag de neusdruppeltjes echter probeerden, kregen ook zij last. Uiteindelijk bleek de apotheker een ernstige fout te hebben gemaakt. In plaats van 0,1 procent benzalkoni was 50 procent van de stof in de neusspray verwerkt.

De baby zal waarschijnlijk geen blijvend letsel overhouden aan de foute receptuur.

Politie-auto geramd bij controle

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een agent uit Heerlen is gewond geraakt toen zijn auto geramd werd door een wagen die hij wilde controleren.

De agent wilde net uit zijn auto stappen toen de aangehouden wagen voor hem ineens in volle snelheid achteruit reed. De vier inzittenden werden hierop aangehouden. Eén van hen had heroïne bij zich. Na onderzoek werd in het huis van de bestuurder nog een halve kilo heroïne gevonden.

Head een slechte verliezer?

Patrick Head, technisch directeur bij BMW Williams, geeft Juan Pablo Montoya de schuld omdat het team de wereldtitel niet binnen heeft gehaald.

"Ik ben teleurgesteld in Juan" zegt Head. Na het missen van de titel is Patrick Head nog altijd zeer teleurgesteld. "Hij was er zo dichtbij, maar door verschillende omstandigheden heeft hij aan het einde verloren" laat Head zichtbaar geïrriteerd weten.

Teleurgesteld is Head niet alleen in Montoya, maar ook in de FIA. Head beschuldigd namelijk de FIA ervan Ferrari te hebben voorgetrokken. "Sommige dingen waar Ferrari en de FIA zich mee bemoeiden gaven me zeer veel stof tot denken" zegt Patrick Head. "Men moet concluderen dat Ferrari waardevolle helpers op verschillende belangrijke posities heeft" klaagt de Brit en noemt ook een paar namen. "Ik had ooit eens veel respect voor raceleider Charlie Whiting, maar ondertussen schijnt hij niet meer zijn eigen baas te zijn" zegt Head.

Head beschuldigd de FIA ervan mogelijke manipulaties van Ferrari weg te stoppen. Zo had het onderzoek van de Bridgestone banden tijdens de GP van Monza helemaal niets opgeleverd, terwijl de FIA de verkeerde banden had onderzocht.

Het zit bij Patrick Head heel diep na het missen van de wereldtitel, maar moet men dan nog steeds een slechte verliezer zijn? Head zegt hierop: "Het is moeilijk te accepteren dat Michael Schumacher in Silverstone Fernando Alonso bij een snelheid van bijna 300km/u op het gras duwt en er dan zonder straf vanaf komt". "En aan de andere kant worden onze coureurs bestraft voor dingen die precies hetzelfde gingen" zegt Head. Met Juan Pablo Montoya in Indianapolis toen hij Rubens Barrichello van achteren aan reed en tijdens de GP van Duitsland toen Ralf Schumacher Kimi Räikkönen van de baan drukte. Voor Patrick Head is het zeer waarschijnlijk dat Ferrari een grote invloed heeft in de Formule 1.

Sneeuwval voorspeld dankzij spin

Michel van Bergen, the-undertaker, Roel's Weblog, rubbereend en eronymus hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een spin die een web gesponnen had over een weerstation, heeft voor wat verkeerde weersvoorspellingen gezorgd in Frankrijk.

Het web was door de kou in een sluier van ijs veranderd. De data van het weerstation werden automatisch doorgegeven aan een centrale computer, die vervolgens de verkeerde conclusies trok. Hierdoor werd er sneeuw voorspeld. Volgens een woordvoerder van Météo-France komt misleiding door dieren wel vaker voor. Zo gebeurt het ook wel eens dat vogels hun nest op een weerstation bouwen.

Game Review: Freedom Fighters

Publisher:EA
Developer:IO Interactive
Website:Freedom Fighters
Platform:PS2 (reviewversie), GameCube, Xbox, PC




In een wereld waarin de geschiedenis een alternatief verloop heeft gehad, heeft Rusland de hele wereld in haar communistische greep. De hele wereld? Nee, één land blijft moedig weerstand bieden aan de overweldigers: de Verenigde Staten van Amerika. Als de Russen met een invasie in New York de macht aldaar willen overnemen, valt de geest van de vrijheid niet te breken. Er ontstaat een groep Freedom Fighters die, onder leiding van een voormalig loodgieter, hardnekkig een guerrillaoorlog blijft voeren.

Eddy Poelman naar Canal Plus

Voetbalcommentator Eddy Poelman (53) gaat vanaf 1 december werken voor WK Productions, het sport tv-bedrijf van zijn goede vriend Kees Jansma. Dit bedrijf verzorgt producties voor betaalzender Canal Plus. Eddy Poelman dan ook bij voetbal-uitzendingen van de Nederlandse, Spaanse en Italiaanse competitie van de abonneezender Canal Plus ingezet worden.

Verleden week vertrok Poelman zonder het geven van een reden bij de redactie van Studio Sport. Het was echter bekend dat Poelman het niet meer eens was met de gang van zaken bij de NOS.

Dokkumse jeugd terroriseert AZC

Afgelopen vrijdag is het in het Friese Dokkum tot ongeregeldheden gekomen bij het asielzoekerscentrum (AZC). Leerlingen van het Dockinga College gooiden stenen naar woningen van asielzoekers.

Van de vijf jonge relschoppers die vrijdagnacht het AZC terroriseerden, zijn er twee inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het betreft een 15-jarig meisje uit Damwoude en een 14-jarige jongen uit Broeksterwoude.

De vijf zouden deel uitmaken van een groep schoolgaande jeugd met rechts-extremistische sympathieën. Een van de plannen van de groep zou zijn het verbranden van een kruis bij het AZC, naar het voorbeeld van de Ku Klux Klan. De groep heeft ook al een reeks van racistische scheldkanonnades op haar naam staan, wat ze doen wanneer ze langs het centrum fietsen. Meerdere bewoners van het AZC zouden de afgelopen tijd in de bibliotheek, het ziekenhuis, het zwembad en de kinderboerderij in elkaar zijn geslagen. Van enkele gevallen is aangifte gedaan, maar andere asielzoekers van het centrum willen geen ophef.

De scholen in Dokkum voeren overleg om het probleem aan te kunnen pakken.

Tikibad Duinrell ontruimd

ricki77 en Daniel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het zwembad Tikibad in Duinrell (Wassenaar) is vanochtend onruimd nadat er chloorgas was vrijgekomen. Het gas is waarschijnlijk door een lek in de leidingen gevormd. Door dit lek konden zwavelzuur en glorix bij elkaar komen.

De zeventig aanwezigen moesten het gebouw verlaten. Twee medewerkers van het zwembad werden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Verder raakte niemand gewond. Wanneer het zwembad weer open gaat is niet bekend. De chemische stoffen dienen voor het schoonhouden van het bad.

Eerste Franse flitspaal reeds vernield

Maandag werd in Frankrijk in La Ville-du-Bois, ten oosten van Parijs, met veel machtsvertoon de allereerste Franse flitspaal opgetrokken. Erg lang heeft de paal niet van zijn plaatsje kunnen genieten. Woensdag bleek het apparaat volledig vernield, "met een steen, een zware hamer of een moker", aldus de Franse politie.

Het ging om een eerste in een serie van zeven flitspalen die tijdens het komend heel drukke weekeinde in Frankrijk operationeel moeten zijn. Frankrijk is van plan in de toekomst meer flitspalen te plaatsen.

De flitspalen leveren een probleem op, daar in Frankrijk een wet uit 1978 bepaalt dat een agent de overtreding moet constateren. Bovendien is de chauffeur en niet de eigenaar van de auto verantwoordelijk.

De Franse regering heeft een creatieve oplossing gevonden om dit probleem te omzeilen: Iemand kan protesteren tegen een bon, maar niet na 135 euro aan borgsom te hebben betaald. Wanneer vervolgens blijkt dat de bestuurder schuldig is vervalt de borgsom en wordt een verhoogde boete opgelegd.

In Nederland lijkt het vernielen van flitspalen zo langzamerhand gewoonte te worden. Deze week nog presenteerde de Tuf-tufclub, een groep van tegenstanders van snelheidscontroles, nog vol trots foto's van vernielingen aan een flitspaal in het Drentse Borger

Villeneuve wil eigen F1 team

Jaques Villeneuve wil samen met Craig Pollock een eigen Formule 1 team op gaan zetten.

Eerder al hebben Jacques Villeneuve en Craig Pollock samen met onder andere Adrian Reynard het BAR team opgericht dat tot op heden niet erg succesvol is geweest.

Het gerucht gaat de ronde dat Jacques Villeneuve in 2004 als testrijder aan de slag gaat bij McLaren en in 2005 samen met zijn manager Craig Pollock een Amerikaans Formule 1 team gaan beginnen. Dit zou met Mercedes motoren gebeuren onder de naam Chrysler

Villeneuve heeft zijn kennis en diensten aangeboden bij McLaren om voor het team te mogen rijden. Jaques zou graag in 2004 willen rijden voor het Formule 1 team dat de basis in Woking heeft. Villeneuve heeft vorige week een kennismakingsgesprek gehad met McLaren, maar meer als een kennismakingsgesprek was het dan ook niet.

Volgens de geruchten zou Wurz dan naar Jaguar gaan en de plaats van Justin Wilson overnemen. Dit wordt dan ook door geen van de beide teams bevestigd en het blijven dus geruchten. Misschien een geluk voor de Jos Verstappen fans.

Gerucht smiley-bende houdt politie bezig

Michel van Bergen, MiGhTy MiKe, Roel's Weblog, SocialDisorder, Doperwtje, the-undertaker en Marky_Mark hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft het de laatste weken druk met een hardnekkig gerucht over een bende Marokkanen die meisjes benadert met de keuze tussen een groepsverkrachting of een 'smiley'. De meisjes die kiezen voor de smiley zouden twee messneden in de mondhoeken krijgen waar vervolgens zout in wordt gestrooid.

Meerdere politiewoordvoerders hebben inmiddels laten weten dat er niets van het verhaal waar is. Het gerucht verspreidt zich op scholen, via sms, en via kettingmails. Volgens de politie Haaglanden is de angst onder scholieren en ouders volkomen onterecht. Zoektochten naar slachtoffers van de vermeende smiley-bende leverden niets op.

Het verhaal over de 'eeuwige glimlach' stamt reeds uit de jaren 60 en komt uit het Schotse Glasgow, zo stelt Peter Burger van de Universiteit van Leiden. In Londen werd het verhaal in verband gebracht met supporters van de voetbalclub Chelsea die supporters van de tegenstander zou bewerken.

In 1990 stak het verhaal het Kanaal over en werd de keus voor verkrachting toegevoegd. Tijdens rellen in het Antwerpse Borgerhout is het verhaal weer opgelaaid. Op dat moment zijn ook de racistische varianten ontstaan.

Volgens de politie Midden- en West-Brabant zal het gerucht nog wel enige tijd rondwaren. Burger verwacht echter dat de publiciteit rond het verhaal de geruchten de kop in zal drukken. Hij verwacht niet dat het gerucht mensen op een idee zal brengen. Daarvoor zou het van veel te "onzinnig sadistische" aard zijn. "Zoals blijkt wekt het alleen de interesse van grappenmakers en leugenaars."

Wurz "Bovenaan"

McLaren Test-Coureur Alexander Wurz ziet zich zelf als grootste kanshebber voor stoeltje bij Jaguar in 2004

Alexander Wurz heeft in een interview verklaard dat hij zichzelf in 2004 terug zal zien op de grid, en wel als 2e coureur bij Jaguar. Als coureur van Jaguar denkt hij zijn opwachting te gaan maken om weer actief deel te nemen aan het racegeweld.

"Ik zit in een luxepositie, teams doen een aanbod aan mij. Dat is waar iedere coureur op hoopt" Jaguar heeft me bovenaan het lijstje staan en McLaren wil er alles aan doen om mij als testrijder te houden".

Jaguar gaat niet in op navraag over de uitspraken van Alexander Wurz. Volgens Jaguar is het nog steeds in onderhandeling met verschillende coureurs over een stoeltje voor 2004. Er zal volgens het team geen coureur voor eind November worden bevestigd.

Aanklacht FA tegen Ferdinand

Rio Ferdinand is aangeklaagd door de FA omdat hij een dopingtest miste.

De Engelse voetbalbond klaagt Manchester United verdediger Rio Ferdinand aan voor de gemiste dopingtest op 23 september van dit jaar. Doordat hij de test naar eigen zeggen vergeten was ontbrak Ferdinand in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije.

Nu loopt hij de kans om dubbel gestraft te worden, want de maximale sanctie op het missen van een verplichte dopingcontrole is een schorsing van twee jaar.

In een 36 uur later dan de gemiste dopingtest gehouden onderzoek werden overigens geen verboden middelen aangetroffen.

Real Madrid toch op verlies

Real Madrid voorzitter Florentino Perez heeft vorig jaar de fans misleid met de uitspraak dat er quitte gedraaid was. In werkelijkheid leed Real Madrid een verlies van 98 miljoen euro.

Het Spaanse blad Capital maakte verder bekend dat de verkoop van de trainingsaccommodatie aan de gemeente nog kan afketsen. De clubleiding zou zich dat niet realiseren. Met de verkoop ter waarde van 350 miljoen gulden kon Real zijn schulden (200 miljoen euro) aflossen.

Real Madrid zou zich in 2001 al eerder hebben schuldig gemaakt aan trucs. In dat jaar werd een winst opgevoerd van 117 miljoen euro, maar dit bleek uit de inkomsten van meerdere jaren behaald te zijn.

Automobilist rijdt blinde dood

Een 21-jarige automobilist heeft in de Oostenrijkse deelstaat Nieder-Österreich een blinde man en zijn vriend overreden. Alleen de blindengeleidehond overleefde het ongeval.

De twee gepensioneerden wilden gisteravond kort na acht uur een zebrapad oversteken, toen zij beiden geraakt werden door de auto. Hun verwondingen waren zo zwaar dat ze allebei ter plaatse bezweken.

De 21-jarige automobilist was in het bezit van een zogenaamd proefrijbewijs. Hij was niet onder invloed van alcohol, maar zou volgens ooggetuigen wel te snel gereden hebben. De bestuurder bevindt zich in een shock.

Rolf Wouters weg bij de AVRO

Rolf WoutersRolf Wouters gaat weg bij de AVRO. De presentator/programmamaker en de omroep hebben dit in goed overleg besloten.

Wouters werd in 2001 aangetrokken door de AVRO om zogenaamde 'bereiksprogramma's' te gaan maken en presenteren. Bereiksprogramma's zijn programma's die op prime-time een marktaandeel halen van tenminste 16 procent. Pogingen daartoe waren in de afgelopen twee jaar de programma's Rolf's Antwoordapparaat, de factor Rolf en Royal Rolf.

Een woordvoerder van de AVRO lichtte het vertrek van Wouters bij de AVRO toe: "Ondanks alle kwaliteiten van Wouters, bleek dat de gewenste resultaten niet konden worden gehaald. De AVRO en Wouters hebben daarom besloten de overeenkomst niet voort te zetten. De AVRO waardeert het vakmanschap van Wouters en betreurt het dat diens inzet niet tot de wederzijds verwachte resultaten heeft geleid"

Vernielingen aangericht op kerkhof Weert

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdagavond zijn op twee kerkhoven in Weert in totaal 52 graven vernield of beschadigd. Volgens de politie werden in tien gevallen zelfs ernstige vernielingen aangericht.

In totaal zijn er aan 35 graven van het kerkhof van de Parochie St. Martinus en aan zeventien graven van het gemeentelijk kerkhof vernielingen gepleegd. Bij de vernielingen zijn zerken omgegooid en stenen engelen kapot gemaakt.

Turkse krijgt zesde drieling

Roel's Weblog, Levitation, NeoGenic, Dennyhim en Arjan ter Huurne / Taste hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Turkije krijgt een 28-jarige vrouw voor de zesde keer op rij een drieling, zo schrijft het Turkse dagblad 'Radikal'.

Hoogleraar Mecit Aryaz van de universiteit van Istanbul noemt de gebeurtenis uniek. Volgens hem heeft er nog nooit eerder iemand zes drielingen op de wereld gebracht.

De vrouw beviel op haar achttiende van haar eerste drieling. Helaas is het hebben van zoveel kinderen minder rooskleurig dan het lijkt. Het gezin van de vrouw woont in een huis met slechts twee kamers. Aangezien in Turkije geen kinderbijslag bestaat heeft de vrouw grote financiële problemen.

Chelsea wil Davids

Chelsea heeft nog altijd interesse in Edgar Davids.

Na de uitlatingen van de voorzitter van Juventus aan het adres van Edgar Davids laat Chelsea weten nog altijd belangstelling te hebben voor de international.

Afgelopen zomer bood de Engelse club 15 miljoen euro voor de middenvelder, maar toen wimpelde Juventus trainer Marcello Lippi het voorstel af. Het contract van Edgar Davids loopt aan het einde van het seizoen af.

Alesi niet blij met houding politie

Afgelopen Zaterdag was op elke Formule 1 site te lezen dat Ex- Ferrari coureur Jean Alesi zijn rijbewijs is kwijtgeraakt voor te hard rijden. Volgens de berichten reed hij van Geneve naar Avignon en werd hij gepakt met een snelheid van 191 km/h.

Jean Alesi geeft op zijn officiële website toe dat hij te hard reed, maar betreurt de houding van de politie en de onjuistheid van vele berichten. Jean Alesi heeft overigens onmiddelijk de boete van ¤ 750 betaald en heeft ondertussen al zijn rijbewijs terug.

"Ik werd tegengehouden voor een snelheidsovertreding van 181 km/h, en geen 191 km/h zoals overal op internet en de radio werd gemeld. Dat was op een snelweg die, zoals het overigens hoort, gelimiteerd is tot 130 km/h. Ik ging in de fout, en vecht dat ook niet aan. Ik accepteer volledig dat ik een fout maakte. Niemand hoort de snelheidsbeperkingen te overtreden, zelfs geen professionele rijders. Voor mijn overtreding betaalde ik een boete van ¤ 750.

Aan de andere kant vind ik het betreurenswaardig hoe de politie reageerde, door van een publiek figuur een boeman te maken en alle informatie wijdelijk te verspreiden. Natuurlijk sprong iedereen op dit onderwerp en heel wat incorrecte informatie werd verspreid.

In tegenstelling tot wat door hen gezeg werd, heb ik mijn rijbewijs in mijn bezit, aangezien het is verstrekt door de Zwitserse autoriteiten en niet door de Franse." aldus: Jean Alesi

Heitinga: Geen verhuur

Johnny Heitinga wil niet worden verhuurd.

De van een gescheurde kruisband herstelde Ajax verdediger Johnny Heitinga heeft geen zin om op huurbasis bij een andere club te worden ondergebracht. Heitinga ziet geen reden tot vertrek omdat hij vindt dat hij voldoende kansen krijgt om zich in de ArenA te bewijzen.

Zowel SC Heerenveen als Vitesse toonden interesse in de bijna 20-jarige speler. Afgelopen zondag tegen PSV stond hij voor het eerst weer in de basis.

Van der Vaart accepteert, Van Bommel wacht af

SocialDisorder, speezend en Ceniuz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ajacied Rafael van der Vaart heeft vandaag de aanklager betaald voetbal laten weten de voorgestelde schikking te accepteren. Van der Vaart krijgt derhalve nu een schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk. Dit naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd PSV-Ajax van afgelopen weekend. Scheidsrechter Braamhaar bestrafte Van der Vaart omdat hij de op de grond liggende PSV-speler John de Jong in de rug (na)trapte.

De ajacied mist door zijn schorsing de duels met AZ (thuis), ADO Den Haag (uit) en Heerenveen (thuis) en is pas weer beschikbaar voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 30 november. Dit betekent eveneens dat Van der Vaart zich kan gaan concentreren op het play-off duel om EK kwalificatie van Oranje tegen Schotland op 15 november.

De aanklager zelf heeft vandaag laten weten dat hij een vooronderzoek heeft ingesteld naar een vermeende overtreding van middenvelder Mark van Bommel van PSV op Van der Vaart in de wedstrijd van zondag. Van Bommel duwde bij de bewuste actie bij het passeren een arm in het gezicht van Van der Vaart. De PSV-speler heeft tot 3 november gekregen om te laten weten hoe hij het voorval ziet. Mocht het eventueel tot een schorsing komen dan zal Van Bommel zich versneld laten opereren aan de liesblessure, waarmee hij kampt.

Buitenspel soepeler

De wereldvoetbalbond wil de buitenspelregel bijschaven.

De FIFA wil dat scheidsrechters vaker laten doorspelen. Een nieuwe instructie aan de nationale voetbalbonden moet daar voor zorgen. Volgens de nieuwe regeling dient er alleen gefloten te worden als de speler die de bal krijgt aangespeeld buitenspel staat.

Als een speler aanvankelijk niet afgefloten wordt maar later voordeel haalt uit zijn positie, of wanneer hij de keeper hindert wordt er alsnog tegen hem gefloten.

In de praktijk werd er al wel eens soepel omgesprongen met spelers die "niet hinderlijk" buitenspel stonden, maar nu is het dus een regel.

Lijk op de snelweg zorgt voor oponthoud

Gonny, Waxxer en Gonzales hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een lijk op de Duitse snelweg A40 in de richting Venlo heeft vanmorgen voor enig oponthoud gezorgd, aangezien de betreffende weg een tijdje afgesloten moest worden.

Het lijk was afkomstig uit een lijkwagen die ter hoogte van Duisburg over de kop was geslagen. De kist kwam op de weg terecht en het stoffelijk overschot viel daarbij uit de kist. Het ongeluk zou gebeurd zijn omdat de 50-jarige chauffeur in slaap was gevallen.

Wilson blijft bij Jaguar?

Paul Stoddart teambaas van Minardi hoopt dat Justin Wilson ook in 2004 voor het Jaguar-Team zal blijven rijden

Paul Stoddart heeft verklaard dat hij hoopt dat Mark Webber en Justin Wilson ook in 2004 voor het Jaguar-Team zullen uitkomen. Stoddart denk dat de combinatie van Webber en zijn voormalig Minardi-coureur een van de beste zal zijn.

Wilson reed de eerste races van het seizoen 2003 nog voor Minardi, maar Paul Stoddart heeft de jonge brit een kans gegeven om voor Jaguar de rest van het seizoen af te maken. Daar moest hij de slecht presterende Antonio Pizzonia vervangen. Maar ook Wilson deed het niet veel beter en scoorde slechts 1 punt tijdens de gp van Indianapolis in .

Het is alleen nog maar de vraag of Wilson bij Jaguar zal blijven. Naast Wilson zijn er nog een dozijn Coureurs die graag een overstap naar Jaguar zouden willen maken zoals, Jos Verstappen, Nick Heidfeld en Heinz-Harald Frentzen, ook McLaren-Testcoureur Alexander Wurz zou in de race zijn voor het 2de stoeltje van Jaguar.

Echter Jaguar is niet alleen opzoek naar talent, een grote som geld moet de nieuwe 2de rijder ook meenemen beweerd Stoddart. Zou Wilson bij Jaguar blijven, dan betekent dat dat Verstappen niet de geplande overstap kan maken naar de groene bolide. Dit betekent vervolgens weer dat Verstappen moet kiezen tussen een Minardistoeltje of racen in een andere klasse.

Bij Minardi blijven komt Stoddart goed uit omdat het meerendeel van zijn sponsoren (Halfords, Trust, Muermans, Wilux) van Nederlandse afkomst zijn. Zij zullen meeverhuizen met Jos Verstappen en meteen de toekomst van Minardi in gevaar brengen. Het geld heeft namelijk hard geld nodig. Of Stoddart deze uitspraak uit eigenbelang doet is dus de vraag.....


Webber: "Liever Wurz dan JV"

"Het zou goed zijn als we er een Williams- of McLaren-coureur bij zouden krijgen", zegt Jaguar-coureur Mark Webber. In een interview vertelt de Australiër dat hij volgend jaar liever Alexander Wurz dan Jacques Villeneuve als teamgenoot heeft.

Al maanden wordt de naam van Wurz, die nu testcoureur bij McLaren is, genoemd als mogelijke opvolger van Justin Wilson bij Jaguar. Sinds de Grand Prix op Suzuka lijkt ook de naam van Villeneuve op het lijstje van potentië Jaguar-coureurs te staan.

Webber is er niet van overtuigd dat Jacques Villeneuve de juiste man voor het team is. "Hij heeft wel veel ervaring, maar het is lang geleden dat hij iets bij Williams leerde", aldus de Jaguar-coureur.

De geruchten rond Jaguar blijven dus nog wel even bestaan. Ook Jos Verstappen lijkt nog altijd in de race voor een Jaguar-stoeltje, maar nadat een zegsvrouw bij McLaren bevestigde dat Villeneuve opzoek is naar een testzitje bij haar team, speculeert men dat Villeneuve de plek van Wurz zal innemen, zodat Wurz bij Jaguar aan de slag kan.

Al in augustus was Wurz kandidaat om in te stappen bij Jaguar, omdat men de onderpresterende Antonio Pizzonia wilde vervangen. Dat verhaal werd echter nooit werkelijkheid, omdat McLaren dan enkele miljoenen dollars van Jaguar verwachtte.

Celstraf geëist voor misbruik zwakbegaafde

calvobbes had ons via de newssubmit een volledig herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Afgelopen vrijdag stond een stel in de rechtbank terecht voor ernstig misbruik van een zwakbegaafde kennis. De twee zijn beschuldigd van onder andere seksueel misbruik en ernstige vernedering van het slachtoffer, dat volgens justitie het verstand heeft van een zesjarig kind.

Eén van de verdachten deed de verwijten nonchalant af als "fantasieën" van het vermeende slachtoffer: "Hij zei wel meer rare dingen". Ze gaf echter wel toe dat er opvallende dingen zijn gebeurd met de gehandicapte. Het slachtoffer kreeg inderdaad rauwe eieren over zijn hoofd. "Maar dat heeft mijn nicht allemaal gedaan", hield de Oosterhoutse daarna snel weer vol.

De rechtbankpresident mr. W. Bakx had nog wel een paar andere gebeurtenissen, waar hij het fijne van wilde weten. Zo zou het slachtoffer gedwongen zijn om vrouwenkleding aan te trekken. Hij werd opgemaakt en daarna gingen ze naar het bos om "rondjes" te lopen.

Officier van justitie mr. R. de Beukelaer noemde het geheel "ernstige vernederingen". Hij zei in zijn pleidooi: "Verdachten konden door hun psychisch overwicht met het slachtoffer doen en laten wat zij wilden." Volgens de officier gingen de vernederingen nog veel verder; zo zou er sprake zijn van verkrachting en aanranding, waarbij het borst- en schaam-haar van het slachtoffer werden geschoren.

Daarnaast werden er ook nog spullen "geruild" met de gehandicapte. Alleen kreeg het slachtoffer de oude spullen, terwijl hij zelf de nieuwe spullen weggaf.

Het OM heeft drie jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist voor de vrouw. Haar kennis hoorde een straf van dertig maanden, tien voorwaardelijk, tegen zich eisen. Volgens hem heeft hij zelf niet meegedaan aan de vernederingen. "Hij kwam iedere avond bij mij eten. En dan word ik achter mijn rug om zo zwart gemaakt." Uit rapporten van deskundigen zou blijken dat de verdachten zelf ook trekken van zwakbegaafdheid hebben.

De verdediging denkt dat het OM geen zaak heeft. De verklaringen zouden zo wisselend zijn dat er geen goede uitspraak kan volgen. De advocaat van de verdachte spreekt ook van seksueel misbruik in het verleden. "Je weet niet wat dat in zijn hoofd heeft gedaan. Hij hongerde ook naar aandacht en affectie. Het is bovendien bekend dat hij vroeger al naar lieve lust handelde en ruilde."

De uitspraak in deze zaak is over twee weken.

Ziekenhuispastor stal tienduizenden euro's

calvobbes had ons via de newssubmit een volledig herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Zelfs een pastor is niet altijd een heilig boontje. De pastor van het Elisabethziekenhuis in Tilburg ging wel erg makkelijk met de rekening én de collectegelden om. Beiden waren namelijk in zijn beheer. Hij heeft namelijk bekend dat die de afgelopen vijftien jaar vele tienduizenden euro's heeft achtergehouden en voor zichzelf heeft gebruikt.

Het ziekenhuis denkt dat de pastoraal medewerker van de ziekenhuiskapel zeker 80.000 euro heeft verduisterd. Een exact bedrag konden ze echter niet geven. De woordvoerder noemt het een "tragische gebeurtenis. Een pastor is een vertrouwenspersoon. Het is de laatste mens waarvan je zoiets verwacht. Temeer, omdat de man al 25 jaar in dienst was van het ziekenhuis."

Desalnietemin was het toezicht op de pastor gering. "Hij had het beheer over een rekening voor de ziekenhuiskapel. Wij wisten niet eens van het bestaan van deze rekening", aldus de woordvoerder. "Die rekening werd niet in de gaten gehouden door de accountant van het ziekenhuis", aldus de woordvoerder.

Het ziekenhuis heeft inmiddels aangifte van verduistering gedaan en zal proberen het geld terug te vorderen. Het is niet bekend waar de pastor het geld voor heeft gebruikt.

Gehandicapte vrouw verdrinkt in bad

Ceniuz en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 55-jarige, verstandelijk gehandicapte vrouw is tijdens het baden verdronken. Het ongeluk gebeurde in Dennendal, een instelling voor verstandelijk gehandicapten in Den Dolder.

Een woordvoerder vertelt dat de vrouw een epileptische aanval kreeg. De begeleidster was op dat moment niet aanwezig. Er is meteen een intern onderzoek gestart. Tevens is het sterfgeval gemeld bij de Inspectie voor de Volksgezondheid.

Van der Vaart accepteert schikkingsvoorstel

Rafael van der Vaart accepteert het schikkingsvoorstel van de openbaar aanklager van de KNVB van vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

De aanvoerder van Ajax krijgt de straf naar aanleiding van zijn rode kaart tegen PSV (2-2). Van der Vaart mist nu de thuiswedstrijden tegen AZ en SC Heerenveen en het uitduel met ADO Den Haag.

Van der Vaart deelde tegen PSV kort voor rust een schop uit aan John de Jong. Het topduel van afgelopen zondag ontaardde daarop in een massale vechtpartij. Hoewel een groot aantal spelers betrokken was bij het incident, nam scheidsrechter Eric Braamhaar de schop van Van der Vaart duidelijk waar en de arbiter trok dan ook resoluut de rode kaart.

Nederlandse wereldkampioen paaldansen

ARSon, 1750GTV en abbastijn hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:
WK Paaldansen 2003
De Nederlandse Denise Mulder uit Gouda is afgelopen zondag wereldkampioen paaldansen geworden in het Amerikaanse Des Moines (Iowa). Ze was al Miss Striptease Nederland 2002. "Dit had ik nooit durven dromen", zegt de 29-jarige Mulder. "Ik wist wel dat ik met mijn paaldansact zou opvallen, maar dat ze het in Amerika zouden belonen met deze titel had ik nooit verwacht."

Het WK paaldansen valt onder het WK striptease. Denise Mulder deed een Lara Croft-act. Ze dankt nu volgens eigen zeggen de titel aan de originaliteit van haar show. In het totaalklassement van het wereldkampioenschap striptease werd de danseres uiteindelijk vierde. Ook dat is wat haar betreft een uitzonderlijke prestatie.

Medicijnen worden veel goedkoper

Het mes gaat in de prijzen van medicijnen. Dat maakte minister Hoogervorst van Volksgezondheid bekend. Het RTL nieuws meldt dat de minister artsen en apotheker wil gaan dwingen om enkel de goedkoopste medicijnen te verstrekken. Hij hoopt hiermee te bereiken dat patiënten, apothekers en artsen prijsbewuster worden.

Dit staat allemaal in een nog vertrouwelijk plan, wat aanstaande vrijdag in de ministerraad besproken zal worden. Patiënten zullen medicijnen uit eigen zak moeten gaan betalen, als zij wensen liever niet de goedkoopste geneesmiddelen te gebruiken. Bovendien wil de minister dat op elk medicijn straks de prijs staat, zodat patiënten kunnen zien wat een dergelijk middel eigenlijk kost.

Omdat de kosten van de gezondheidszorg de pan uit dreigen te rijzen, moet het medicijngebruik aan banden gelegd worden. Nu is het nog zo dat er te veel en te dure medicijnen worden gebruikt. Minister Hoogervorst wil daar een einde aan maken. Dat wilde men eerst met de medicijnknaak doen, maar dat stuitte op hevige protesten.

Eerder deze zomer berichtten we jullie al dat apothekers honderden miljoenen euro's aan bonussen en kortingen ontvingen, terwijl voor de klant de medicijnen niet goedkoper werden. Om dat tegen te gaan wil de minister een maximumtarief vaststellen voor de vergoedingen van medicijnen. Per medicijnsoort wijst de minister aan welk middel wordt vergoed.

Man doodt schoonbroer met bijl

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een huis in het Belgische Kuringen werd maandagochtend het stoffelijk overschot gevonden van de 31-jarige bewoner, Carlos Rodriguez Santa-Maria. De man had diepe hoofdwonden en lag in een plas bloed. De 30-jarige vrouw van het slachtoffer en haar 25-jarige broer, die bij het gezin inwoonde, worden ervan verdacht iets met zijn dood te maken te hebben.

De vrouw lichtte rond vijf uur maandagochtend de hulpdiensten in, enkele uren na de dood van haar man. Hulpverleners stelden bij aankomst vast dat de bewoner overleden was. Uit de diepe snijwonden in zijn hoofd maakte men op dat hij met een zwaar, scherp voorwerp op het hoofd was geslagen. Later zou zijn gebleken dat de man met een bijl om het leven is gebracht.

"Broer wilde ingrijpen in echtelijke ruzie"

Na een eerste onderzoek werd duidelijk dat de vrouw van het slachtoffer al verschillende klachten bij de politie had ingediend wegens zware mishandeling, sommige zelfs zeer recentelijk. Verder werd ook duidelijk dat het stel in de nacht van zondag op maandag weer ruzie had. Buren zouden daar flarden van hebben gehoord.

De broer van de vrouw is daarop tussenbeide gekomen. De man woonde in bij het gezin, en wist daardoor dat de ruzies vaak met geweld gepaard gingen. Hij zou, uitzinnig van woede, met een bijl op zijn schoonbroer in hebben gehakt, wat de 31-jarige bewoner niet overleefde. De 25-jarige verdachte is verhoord door leden van gerechtelijke diensten van het arrondissement Hasselt en zou vrij snel bekend hebben.

Over de betrokkenheid van de vrouw van het slachtoffer, loopt nog een onderzoek. Beide verdachten zijn militairen, daarom werd het onderzoek maandag overgenomen door de krijgsauditeur.

Lichamen moordpartij Kerkrade vrijgegeven

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De stoffelijke overschotten van de slachtoffers van de moorden die onlangs in Kerkrade plaatsvonden, zijn door Justitie vrijgegeven. Dat wil zeggen dat het onderzoek op de lichamen is afgerond.

Paul S. schoot de vier slachtoffers, zijn ex-schoonfamilie, vrijdag dood. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft door middel van sectie vastgesteld dat allevier de slachtoffers met hetzelfde wapen zijn gedood. Er is niet bekendgemaakt hoeveel kogels er zijn afgevuurd. Dat zouden er naar verluidt zeer veel zijn geweest. Wanneer de vier begraven zullen worden, is nog niet bekend.

Repelsteeltje verdwaald geraakt

bas028, sir_scroob, bordewolf, Esposa en VeiligGlijden hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Waarschijnlijk had hij even genoeg van alle andere sprookjesfiguren in het Sprookjesbos van de Efteling. Dat is ook wel begrijpelijk na een lang zomerseizoen met meer dan drie miljoen gasten. Daarom wilde Repelsteeltje even de echte wereld in.

De echte wereld bleek echter onbekend terrein te zijn voor de dwerg uit het sprookje van de gebroeders Grimm. De Tilburgse politie vond maandagavond een man van 1 meter hoog, gehuld in sprookjeskleding, op de vluchtstrook van de Midden Brabantweg, tussen Tilburg en Loon op Zand. De agenten brachten de verdwaalde dwerg terug naar de Efteling.

De 29-jarige Belg die Repelsteeltje speelt, was in de Efteling voor de televisieopnames van het sprookje. Toen hij maandagavond het park verliet om even een frisse neus te halen, raakte hij de weg kwijt.

Column: Zet er een muur omheen!

In Bagdad was vandaag een reeks van aanslagen. Zeker 22 mensen moesten hierbij het leven laten. En het doet mij pijn om dat te lezen. Niet omdat het enorme leed zo'n indruk op mij maakt, neen juist het tegenovergestelde daarvan: het doet me werkelijk niets! Ik kan mij druk maken als ik hoor dat men gezinnen fiscaal wil bevoorrechten of als ik verneem dat weer een topmanager een topsalaris krijgt waar je oren van klapperen, maar als ik een bericht hoor van een bom die is afgegaan in Israël of Bagdad dan zap ik onverstoord door. Het is zo'n herhaling van oud nieuws. Ik hoor het al zo veel dagen per jaar en al zoveel jaar lang dat de ernst niet meer tot mij doordringt. Ik weet heus wel dat het erg is en ik zal het nooit afdoen als iets onschuldigs maar ik krijg er geen emotie, als woede of verdriet, meer bij die normaal gesproken bij een weldenkend mens boven zouden komen.

"Zwarte scholen geen taak overheid"

Minister Van der Hoeven van Onderwijs zegt dat het onvermijdelijk is dat er zwarte scholen bestaan. Deze uitspraak zei ze in een interview met het NRC Handelsblad. Volgens Van der Hoeven is het niet de taak van de overheid om etnische segregatie tegen te gaan.

Van der Hoeven maakt een duidelijk onderscheid tussen het bestaan van witte en zwarte scholen enerzijds, en achterstanden in het onderwijs anderzijds. "De zwarte scholen hoeven niet te worden bestreden", zegt de minister, "achterstand op beide soorten scholen wel."

Volgens diverse onderzoeken is het aantal zwarte basisscholen in drie jaar tijd gestegen van 500 tot ongeveer 580. Een school krijgt het predikaat zwarte school, wanneer meer dan vijftig procent van de leerlingen van allochtone afkomst is.

Man overreden door havenkraan in Rotterdam

Roel's Weblog en Arno hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagochtend is op een bedrijfsterrein aan de Reeweg in Rotterdam een 28-jarige Filippijnse zeeman overreden door een havenkraan. De man verloor hierdoor zijn rechterbeen en is in kritieke toestand opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum. Dit maakte de politie in Rotterdam gisteravond bekend.

De man was de kade opgegaan met twee andere opvarenden van een containerschip. Onder de kraan was hij materiaal aan het verzamelen. Op het moment dat de man zich tussen de wielen bevond, begon de kraan te rijden, waardoor het slachtoffer tientallen meters werd meegesleept.

In de havenstad vond een half uur later nog een ongeval plaats. Een 23-jarige Rotterdammer kwam onder een betonnen buis van anderhalve meter terecht en liep daarbij letsel aan beide benen en een arm op. Beide gevallen zullen worden onderzocht door de Arbeidsinspectie.

Qurei zal Palestijnse premier blijven

Korte tijd geleden berichtten we jullie dat de Palestijnse premier Qurei zou opstappen. Dit werd destijds al door meerdere functionarissen tegengesproken. Zojuist is bekend geworden dat Qurei aan zal blijven. Dit wel op een cruciale voorwaarde.

De Palestijnse leider Yasser Arafat zou Achmed Qurei gevraagd hebben aan te blijven als premier en volgende week een nieuw kabinet te vormen. De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken, Nabil Shaath, bevestigde dat Qurei het verzoek heeft geaccepteerd.

Een Palestijnse functionaris bevestigde dat Qurei wel een voorwaarde gesteld aan de verlenging van zijn premierschap. Hij zou eerst het geschil met Arafat over de controle van de veiligheidsdiensten willen oplossen. De president wil de macht hierover niet opgeven.

Qurei leidt sinds 4 oktober een noodkabinet, dat in het leven was geroepen na botsingen tussen Arafat en Qurei. "Qurei zal het nieuwe kabinet presenteren als het mandaat van het huidige kabinet volgende week afloopt", zo zei Shaath.

In het nieuwe kabinet zitten veel getrouwen van Arafat. Dit vormt de basis voor de nieuwe regering, aldus de Fatah-beweging van Arafat. "Het Fatah-bestuur heeft de mogelijkheden voor een nieuw kabinet bekeken en Arafat wil dat Qurei de formatie ervan op zich neemt", aldus Shaath. "Arafat en het bestuur zijn unaniem in hun steun aan Qurei."

Kans op grote ongelukken Schiphol neemt toe

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Schiphol en omgeving worden een steeds groter risicogebied, wat betreft zware ongelukken, zoals de Bijlmerramp in 1992. Die ramp kostte destijds aan 43 mensen het leven. Deze uitspraken komen van staatssecretaris Van Geel van Milieu na een overleg gisteren met de Tweede Kamer.

Twee jaar geleden werd de luchtvaartwet in het leven geroepen. Daarin staat dat de zogenaamde groepsrisico in de ruime omgeving van Schiphol in 2005 niet groter mag zijn dan in 1990. De ruime omgeving is volgens de wet een gebied van ongeveer 55 bij 55 kilometer. Van Geel gaf aan dat dit een gebied, grof gezien, tussen Alkmaar en Den Haag en Haarlem en Lelystad is.

De CDA-staatssecretaris gaf aan dat het kabinet niet genoeg heeft stilgestaan bij de effecten van dit besluit met terugwerkende kracht. Van Geel betitelde het als niet realistisch: "Dat had zo niet gemoeten. Sinds 1990 zijn er tal van woningen bijgebouwd en is het aantal vluchten vanaf Schiphol fors toegenomen. De standstill kan ik niet waarmaken, of na 1990 opgetrokken gebouwen moeten worden gesloopt of het aantal vluchten gehalveerd".

Van Geel kon nog niet aangeven aan wat voor aanpassingen hij zat te denken. Hij wil hierover nog met de Kamer overleggen in het kader van de evaluatie van de Luchtvaartwet die begin 2006 voorzien wordt.

Irak zucht onder nieuwe golf aanslagen

Irak Bij nieuwe aanslagen in Irak zijn zeker zes doden en drie gewonden gevallen. Een zelfmoordaanslag op een politiebureau in Fallujah eiste zes levens. Nederlandse Kamerleden die in Irak zijn passen hun programma niet aan.

In de zuidelijke stad Basra raakten een soldaat van de Amerikaanse bezettingsmacht en twee burgers gewond toen een bom langs de weg afging. Bij Kirkuk werd een Amerikaanse militaire post bestookt met vijf Katoesja-raketten, zo meldde een Iraakse politiefunctionaris in de stad. Bij de noordelijke stad Mosul raakten vier Amerikaanse soldaten gewond bij een hinderlaag.

Een zelfmoordaanslag bij een politiebureau in de Iraakse stad Fallujah ten westen van Bagdad heeft aan zes mensen het leven gekost. De dader in Fallujah blies zijn auto op ongeveer honderd meter voor het politiebureau op. De wagen explodeerde voor een jongensschool, waardoor er zich onder de slachtoffers ook kinderen bevinden.

Fallujah ligt vijftig kilometer ten westen van de Iraakse hoofdstad Bagdad en staat bekend als één van de verzetshaarden tegen de Amerikaanse aanwezigheid in het land. Het ligt in de zogenaamde soennitische driehoek, waar zich veel aanhangers van de verdreven Iraakse leider Saddam Hussein zouden bevinden.

Twee journalisten die mogelijk wisten van de aanslagen die maandagochtend zijn gepleegd, zijn door Amerikaanse militairen in Bagdad opgepakt. Het gaat om een cameraman van de Arabische nieuwszender al-Jazeera en een medewerker van het Britse persbureau Reuters. Al-Jazeera heeft de arrestatie van de cameraman bevestigd.

Tweede fase prijzenoorlog supermarkten

djoudman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met ingang van vandaag gaat er een nieuwe fase in rondom de prijzenoorlog tussen de supermarkten. Zo heeft Albert Heijn bekend gemaakt opnieuw vele artikelen goedkoper te maken. Vandaag zullen driehonderd artikelen, voornamelijk frisdranken en bieren, sterk in prijs verlaagd worden. Super de Boer en Konmar verlagen van honderd producten de prijzen.

De reden dat Albert Heijn door blijft gaan met het verlagen van de prijzen is dat de supermarktketen koste wat het kost een plek 'in het midden van de markt wil'.

De eerste week van de prijzenoorlog leidde tot enorme verschuivingen onder de bezoekers. Dat blijkt uit onderzoek. Zo gaat tien procent van de consumenten nu naar een andere supermarkt.

'Geen geld meer voor kinderopvang'

Minister De Geus van Sociale Zaken heeft aangegeven niet langer mee te willen betalen aan de kinderopvang. Hij laat ouders van wie de werkgevers geen cent bijdragen aan de opvang in de toekomst zelf opdraaien voor alle gemaakte kosten.

Nu springt de overheid nog bij als werkgevers niet willen meebetalen aan de kinderopvang van werknemers. De CDA-bewindsman was aanvankelijk van plan gedupeerden van onwillige werkgevers tegemoet te blijven komen, maar ziet daar nu van af. "Als werkgevers niet betalen dan doet de overheid dat ook niet extra", zo zei hij in RTL Nieuws.

Volgens De Geus nodigt een dergelijke regeling die werkgevers al van tevoren uit om niet mee te betalen. "Als werkgevers niet betalen dan doet de overheid dat ook niet", zei De Geus. "Werkgevers moeten zich schamen als ze niet bijdragen." In de nieuwe Kinderopvangwet wil De Geus volgend jaar regelen dat werkgevers en vakbonden in de cao afspraken maken. "Laat ze de kinderopvang maar aan de cao-tafel regelen." In tweederde van de gevallen gebeurt dat al.

De nieuwe kinderopvangwet gaat in 2005 in. Er komt de eerste drie jaar wel een overgangsregeling voor werknemers van bedrijven die geen geld in de kinderopvang steken. De Geus springt voor hen nog tot 2008 bij. Dan vervalt de overgangsregeling en moeten ze de kosten zelf gaan dragen.

België is geen bierland meer

Belgen gaan gemiddeld minder bier drinken in vergelijking tot voorgaande jaren, dat meldde het Nationaal Instituut voor de Statistiek in België gisteren. Ondanks het feit dat Belgische bieren over de hele wereld beroemd zijn, blijkt dat frisdrank en fleswater het gerstenat hebben verdrongen uit de top 3 van meest gedronken dranken. De gemiddelde Belg dronk vorig jaar zo'n 95 liter bier. Dat is 35 liter minder dan in 1990.

De zware blonde bieren, trappist- en abdijbieren kennen overigens geen terugval. Ook van andere soorten bier is de afname niet sterk afgenomen. Het is dan ook vooral pils wat niet meer in trek is bij onze zuiderburen.

België moet in de ranglijst van bierdrinkende landen onder meer Engeland (97 liter per jaar) en Duitsland (123 liter per jaar) achter zich laten. Wij Nederlanders drinken per jaar slechts zo'n 80 liter per persoon.

Elf van de dertien Russische mijnwerkers gered

Balacay had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat gistermiddag een eerste poging de 13 man die nog vastzaten in de mijn in het Russische Novoshakhtinsk uitliep op een fiasco, is men er vannacht toch in geslaagd de groep vermiste mijnwerkers te bereiken. Reddingswerkers hebben 11 van de 13 vermiste mijnwerkers levend uit de mijn weten te halen, waarvan sommigen zelfs nog in staat waren naar de ambulance te lopen. Eén mijnwerker bleek omgekomen, naar een andere mijnwerker wordt nog gezocht. De groep van 11 geredde mijnwerkers bleek zich in een ventilatieschacht te bevinden.

De kompels zaten sinds vorige week donderdag op 800 meter diepte zonder stroom opgesloten na een ondergrondse overstroming. Zaterdag werd al een groep van 33 uit de mijn gered.

Uitslagen Amstel Cup (28-10-03)

Gisteravond werden er zes wedstrijden gespeeld in de derde ronde van de Amstel Cup. Dit zijn de uitslagen.

Baronie - Heracles Almelo 0-2
Hoek - BV Veendam 2-0
Excelsior - Sparta 1-2
Vitesse - FC Volendam 4-0
SC Heerenveen - Stormvogels/Telstar 3-1
RBC Roosendaal - FC Groningen 1-0 (0-0) n.v.

Vanavond zal het resterende programma worden afgewerkt. Deze wedstrijden
beginnen allen om 20.00 uur:

FC Den Bosch - Ajax 2
Cambuur Leeuwarden - FC Twente
FC Omniworld - RKC Waalwijk
FC Eindhoven - Willem II

Nog meer lof voor Schumi

Michael Schumacher staat na het behalen van zijn 6e wereldtitel in de Formule 1 vol in de schijnwerpers.

Nadat we al eerder meldden hoe Mark Webber zich vol lof uitliet over Michael Schumacher, is het nu voormalig Formule 1 coureur Mario Gabriel Andretti die een duit in het toch al erg volle zakje doet.

De legendarische Italiaanse Amerikaan, zelf wereldkampioen in 1978 met Lotus, had tegen het tijdschrift Age onder andere het volgende te zeggen: "Het blijft lastig om Michaels prestaties en records in twijfel te trekken. Hij is zonder enige vorm van twijfel de allerbeste coureur die de F1 ooit gekend heeft. Zijn prestaties onderstrepen dit nog eens duidelijk. Michael is al jaren de onbetwiste nummer 1. Vaak hoor ik mensen Michael's prestaties relativeren, omdat hij destijds bepaalde mensen vanaf Benetton zou hebben meegenomen naar Ferrari. Ik vind echter dat je dat niet tegen hem mag gebruiken. Het toont alleen maar aan wat een klasse rijder hij is. Hij is compleet, niet alleen in de cockpit maar ook achter de schermen".

Schumacher zelf zal alle huidige commotie rond zijn persoon in elk geval ongetwijfeld niet als onprettig ervaren. En met zes wereldtitels op zak lijken de positieve uitlatingen ook wel op hun plaats.

Zonneactiviteit abnormaal

MrRinuxs jlpicard had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend is wederom een krachtige zonnevlam uitgebarsten op de zon. Dit keer was het raak in zonnevlek 486. Volgens wetenschappers is de zonneactiviteit abnormaal. De straling die door de zonnevlammen veroorzaakt worden kunnen poollichten en storingen veroorzaken.

De uitbarsting vond vanmorgen plaats om 11:10 UTC en mat X17.2 op de schaal van Richter voor zonnevlammen. Het is slechts twee keer eerder voorgekomen dat een zonnevlam deze sterkte bereikte. Op 2 april 2001 en 16 augustus 1989 vond er een uitbarsting plaats van X20.0 op de schaal van Richter.

Opmerkelijk aan de activiteit van de zon dit jaar is dat het niet conform de 11-jarige cyclus geschiedt. New Scientist schrijft dat hevige zonneactiviteit normaalgesproken enkel voorkomt in bepaalde seizoenen die om de 11 jaar voorkomen op de zon. In 2001 is het laatste seizoen geweest.

Er bevinden zich momenteel maar liefst 5 zonnevlekken op de zon. Wetenschappers staan voor een raadsel waarom de activiteit op de zon dit jaar plotseling zo toegenomen is.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.