Alesi niet blij met houding politie

Redactie FOK!frontpage
Afgelopen Zaterdag was op elke Formule 1 site te lezen dat Ex- Ferrari coureur Jean Alesi zijn rijbewijs is kwijtgeraakt voor te hard rijden. Volgens de berichten reed hij van Geneve naar Avignon en werd hij gepakt met een snelheid van 191 km/h.

Jean Alesi geeft op zijn officiële website toe dat hij te hard reed, maar betreurt de houding van de politie en de onjuistheid van vele berichten. Jean Alesi heeft overigens onmiddelijk de boete van ¤ 750 betaald en heeft ondertussen al zijn rijbewijs terug.

"Ik werd tegengehouden voor een snelheidsovertreding van 181 km/h, en geen 191 km/h zoals overal op internet en de radio werd gemeld. Dat was op een snelweg die, zoals het overigens hoort, gelimiteerd is tot 130 km/h. Ik ging in de fout, en vecht dat ook niet aan. Ik accepteer volledig dat ik een fout maakte. Niemand hoort de snelheidsbeperkingen te overtreden, zelfs geen professionele rijders. Voor mijn overtreding betaalde ik een boete van ¤ 750.

Aan de andere kant vind ik het betreurenswaardig hoe de politie reageerde, door van een publiek figuur een boeman te maken en alle informatie wijdelijk te verspreiden. Natuurlijk sprong iedereen op dit onderwerp en heel wat incorrecte informatie werd verspreid.

In tegenstelling tot wat door hen gezeg werd, heb ik mijn rijbewijs in mijn bezit, aangezien het is verstrekt door de Zwitserse autoriteiten en niet door de Franse." aldus: Jean Alesi