Webber: "Liever Wurz dan JV"

Redactie FOK!frontpage
"Het zou goed zijn als we er een Williams- of McLaren-coureur bij zouden krijgen", zegt Jaguar-coureur Mark Webber. In een interview vertelt de Australiër dat hij volgend jaar liever Alexander Wurz dan Jacques Villeneuve als teamgenoot heeft.

Al maanden wordt de naam van Wurz, die nu testcoureur bij McLaren is, genoemd als mogelijke opvolger van Justin Wilson bij Jaguar. Sinds de Grand Prix op Suzuka lijkt ook de naam van Villeneuve op het lijstje van potentië Jaguar-coureurs te staan.

Webber is er niet van overtuigd dat Jacques Villeneuve de juiste man voor het team is. "Hij heeft wel veel ervaring, maar het is lang geleden dat hij iets bij Williams leerde", aldus de Jaguar-coureur.

De geruchten rond Jaguar blijven dus nog wel even bestaan. Ook Jos Verstappen lijkt nog altijd in de race voor een Jaguar-stoeltje, maar nadat een zegsvrouw bij McLaren bevestigde dat Villeneuve opzoek is naar een testzitje bij haar team, speculeert men dat Villeneuve de plek van Wurz zal innemen, zodat Wurz bij Jaguar aan de slag kan.

Al in augustus was Wurz kandidaat om in te stappen bij Jaguar, omdat men de onderpresterende Antonio Pizzonia wilde vervangen. Dat verhaal werd echter nooit werkelijkheid, omdat McLaren dan enkele miljoenen dollars van Jaguar verwachtte.