Head een slechte verliezer?

Patrick Head, technisch directeur bij BMW Williams, geeft Juan Pablo Montoya de schuld omdat het team de wereldtitel niet binnen heeft gehaald.

"Ik ben teleurgesteld in Juan" zegt Head. Na het missen van de titel is Patrick Head nog altijd zeer teleurgesteld. "Hij was er zo dichtbij, maar door verschillende omstandigheden heeft hij aan het einde verloren" laat Head zichtbaar geïrriteerd weten.

Teleurgesteld is Head niet alleen in Montoya, maar ook in de FIA. Head beschuldigd namelijk de FIA ervan Ferrari te hebben voorgetrokken. "Sommige dingen waar Ferrari en de FIA zich mee bemoeiden gaven me zeer veel stof tot denken" zegt Patrick Head. "Men moet concluderen dat Ferrari waardevolle helpers op verschillende belangrijke posities heeft" klaagt de Brit en noemt ook een paar namen. "Ik had ooit eens veel respect voor raceleider Charlie Whiting, maar ondertussen schijnt hij niet meer zijn eigen baas te zijn" zegt Head.

Head beschuldigd de FIA ervan mogelijke manipulaties van Ferrari weg te stoppen. Zo had het onderzoek van de Bridgestone banden tijdens de GP van Monza helemaal niets opgeleverd, terwijl de FIA de verkeerde banden had onderzocht.

Het zit bij Patrick Head heel diep na het missen van de wereldtitel, maar moet men dan nog steeds een slechte verliezer zijn? Head zegt hierop: "Het is moeilijk te accepteren dat Michael Schumacher in Silverstone Fernando Alonso bij een snelheid van bijna 300km/u op het gras duwt en er dan zonder straf vanaf komt". "En aan de andere kant worden onze coureurs bestraft voor dingen die precies hetzelfde gingen" zegt Head. Met Juan Pablo Montoya in Indianapolis toen hij Rubens Barrichello van achteren aan reed en tijdens de GP van Duitsland toen Ralf Schumacher Kimi Räikkönen van de baan drukte. Voor Patrick Head is het zeer waarschijnlijk dat Ferrari een grote invloed heeft in de Formule 1.

Submitter:  Bron: RTL Television Formel 1