Alternatief weerbericht!

Hallo daar!

Dat ik nu met een alternatief weerbericht kom is het feit dat ook ik niet meer om hooikoorts heen kan. Derhalve moest ik toch even naar binnen toe. Misschien zou het zelfs een zonnesteek kunnen zijn gezien de onzin die er nu aan zit te komen.  

Goedemorrege!

In het westen van het land is inmiddels een WEERALARM van kracht. In de rest van het land geldt code ORANJE. 

Het weeralarm geldt voor Noord- en Zuid-Holland vanwege groot bliksemgevaar, enorme hoeveelheden regen en kans op een tornado. Code Oranje geldt voor de rest van het land vanwege de hoge temperaturen. 

De situatie: Het is zonnig en heet. Vrijwel overal wordt het méér dan 30 graden. Echter, in het oosten en zuiden valt in de middag ineens de zeewind, pardon, de landwind in.. en dat zorgt ervoor dat de lucht daar zeer stabiel zal worden en uiteindelijk zal stratus en mist deze provincies gaan overspoelen, zonder noemenswaardige afkoeling.  

In het westen gaan dus die heel zware buien vallen. De modeluitvoer laat met name tussen Leiden en Alkmaar een gebied zien waar méér dan 150 mm kan vallen, door een gebrek aan stroming kan dit zelfs nog veul meer worden, in het gunstigste geval zelfs tot 300 mm.

Toevallig ligt Haarlem precies goed! 

Men wordt dan ook geadviseerd om de berichtgeving in de gaten te houden. 

Het leuke van dit alles is dat dit patroon zich de komende drie dagen zal blijven herhalen. In theorie zou de 1000 mm best mogelijk zijn op een enkele plek.  

Ook elders kunnen er dan een aantal forse buien gaan vallen, alleen de jackpot blijft toch voor de eerder genoemde gebieden.

Winterweer is beslist nog niet in zicht. 

*Droommodus uit*   

Weerman P. 

Buitje
BuitjeZoiets, alleen dan een paar maatjes groter uiteraard! ( Eigen foto)