Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

3. Agario

Agario is een app gebaseerd op het (voor nu) populaire spel Agario voor pc. In de game moet je als balletje kleinere balletjes opeten om zo steeds groter te worden. Ben je groter, dan kun je weer grotere balletjes opeten en zo blijf je steeds groter en sterker worden. Je kunt echter zelf ook opgegeten worden, dus het is een tactisch spelletje van wegrennen wanneer het moet en toeslaan wanneer je kan.

Agario Balletjes

In tegenstelling tot de pc-versie, is de smartphone-versie iets kleiner. Je speelt bijvoorbeeld niet in multiplayer, maar alleen. Ook is het niet mogelijk om jezelf te splitsen en balletjes weg te schieten om weer kleiner te worden (met het voordeel dat je sneller bent als je kleiner bent en dat je dus snel weg kunt rennen). De gameplay blijft echter van dezelfde verslavende aard en de drang om groter te worden is … Groot.

Eigenlijk is de game hetzelfde als Toca Nature: verslavend van aard en perfect voor kortere sessies als je even niets te doen hebt. Met één verschil uiteraard: Agario is actievoller en vereist iets meer vingervlugheid en oplettendheid. Een heerlijk simpele game, waarin het wel is aan te raden om de achtergrond donker te maken. Dat is net wat prettiger voor het oog en dan vallen de gekleurde balletjes iets meer op.