Nintendo 3DS event

Nintendogs was ook weer van de partij, dit keer met de titel Nintendogs+cats. Nadat ik verplicht van de dame naast mij de hond een zonnebril op had gezet kwam ik erachter dat dit gewoon Nintendogs was zoals op de oude Nintendo DS. Je zet de kat een hoedje op, je wast je hond, je gooit een bal, je aait wat en je geeft de hond de mogelijkheid om ergens zijn behoeftes neer te leggen. Misschien leuk voor jonger publiek, maar niet imponerend.

resident

Van de twee aangekondigde Resident Evil-games was er één aanwezig, namelijk Resident Evil: Mercenaries 3D. Dit was een game waarin je een aantal minuten had om zoveel mogelijk geïnfecteerden dood te schieten. Het spel zag er waanzinnig uit, een beetje zoals Resident Evil 4. Het werkte ook ongeveer hetzelfde, helaas waren de controls wel heel erg traag waardoor je al snel je leven verloor aan gemene geïnfecteerde. Ik weet ook niet zeker of dit een game gaat worden die voor de volle prijs over de toonbank gaat, want het voelde nogal aan als een extra gamemode in een volledige Resident Evil-game, in plaats van een losse titel. Het is meer iets dat je oppakt voor als je even tien minuten niets te doen hebt.

zelda

Een aantal games van de Nintendo 64 worden nu weer opnieuw uitgebracht voor de 3DS, bijvoorbeeld The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Door velen genoemd als een van de beste games ooit gemaakt. Het spel is een stuk mooier gemaakt, en heerlijk om te spelen in 3D. De gameplay werkt na al die jaren nog top en het was weer een genot om de vijanden uit Ocarina of Time neer te meppen op zakformaat. Zelfs na al die jaren lijkt het erop alsof dit één van de betere spellen zal zijn die voor de 3DS zal uitkomen.

Ook teruggekeerd is Pilot Wings. Dit is in tegenstelling tot Zelda wel een nieuwe titel, maar hij stelt helaas teleur. De wereld waarin je rond kan vliegen is die van Wii Sports Resort, en aangezien je in die titel ook al rond kon vliegen is er niets nieuws. Er zat ook weinig uitdaging in en gameplay was er gewoon bijna niet.  De 3D-effecten waren wel mooi, de toegevoegde diepte die het 3D-scherm geeft helpt daadwerkelijk maar dit geldt voor de meeste race- en vliegspellen.

De nieuwe Super Monkey Ball gaat werken op twee manieren. Door de 3DS te bewegen zal de bal zich voortbewegen, maar deze spelstand werkt natuurlijk alleen goed wanneer het beeld op 2D staat. De game is ook speelbaar in 3D, maar dan werkt het vertrouwd, namelijk met de analoge stick. De game voelde ook vertrouwd aan, iedereen die de serie kent weet wat hij/zij kan verwachten van deze game. Je bent nog steeds met een bal aan het rollen naar het einde van het level. Na al die jaren heeft dit nog geen glans verloren en is het nog steeds uitdagend en leuk. Ook zullen er een aantal andere gamemodes inzitten zoals racen en een klein vechtspelletje, maar deze waren nog niet te testen.

snake eater

Games als Star Fox 64, Metal Gear Solid: Snake Eater 3D en Splinter Cell 3D waren niet aanwezig in speelbare vorm terwijl ze voor juni van 2011 uit moeten gaan komen,  maar de trailers van deze games zagen er goed uit. De 3D-effecten van Metal Gear Solid: Snake Eater 3D waren in trailer-vorm prachtig te noemen en het lijkt er ook op dat dit een 'must have' wordt voor iedereen die een 3DS aan gaat schaffen.

Al met al heb ik genoten van de Nintendo 3DS. De 3D-effecten zijn in een paar games echt nuttig, maar in een aantal spellen zal je dit liever zo snel mogelijk uitzetten aangezien het hierdoor gewoon minder goed werkt. De games zien er daadwerkelijk prachtig uit voor een handheld. De aanwezige games waren nogal verschillend qua kwaliteit, en met de launch lijkt het erop dat er maar ongeveer drie of vier echt goede games bijzitten. Wel is het zonde dat er weinig nieuwe games bijzitten, het zijn vooral vervolgen of ports van oudere games. Het lijkt er nu ook echt op alsof Nintendo het online het goed aanpakt door maar een friendcode per handheld te gebruiken, en de mogelijkheden met de Street Pass klinken interessant. Constante updates en de communicatie die Street Pass brengt tussen twee Nintendo 3DS'en die in de buurt van elkaar zijn brengen behoorlijk wat mogelijkheden met zich mee. De twee camera’s achterop de 3DS zijn echt een leuke toevoeging, het maken van 3D foto’s en de augmented reality-games zijn tof en iedereen die het voor de eerste keer ziet is onder de indruk. Alhoewel Nintendo nog wel wat moet laten zien qua nieuwe software, lijkt het erop dat 25 maart een leuke dag wordt om naar uit te kijken.