[Dakar][Trucks] Nederlandse deelnemers in 2011

Ook in 2011 zal de Dakar Rally weer verreden worden in Zuid Amerika en ook dit jaar doen er weer veel Nederlanders mee. In deze special stellen wij onze landgenoten voor die in Zuid Amerika de eindstreep zullen gaan proberen te bereiken.

In sommige gevallen wijken de namen van de deelnemerslijsten van de organisatie af van de echte namen van de coureurs. Hierdoor zullen in sommige gevallen de namen niet overeenkomen.

Trucks

501 GERARD DE ROOY TOM COLSOUL DAREK RODEWALD PAYS-BAS IVECO TEAM DE ROOY 2011
Gerard de Rooy is de zoon van Dakar-legende Jan de Rooy. Zijn beste prestatie was een derde plaats, zowel in 2004 als 2009. Met dertien dagzeges is hij ook de meest succesvolle Nederlander in de rally. Afgelopen jaar deed hij niet mee vanwege een rugblessure, maar dit jaar wil hij weer voor de overwinning gaan.

503 MARCHEL VAN VLIET SERGE BRUYNKENS BERNARD DER KINDEREN PAYS-BAS MAN VEKA MAN WITH A MISSION
Marcel van Vliet kende in 2010 zijn beste rally door op een derde plaats te eindigen in de eindstand. Dit jaar doet hij met het MAN-team mee als kopman en zal hij proberen de strijd aan te gaan met Gerard de Rooy en zijn oude teamgenoten van Ginaf Rally Power.

505 WUF VAN GINKEL MARC WAMS RICHARD DE ROOIJ PAYS-BAS GINAF GINAF RALLY POWER
Wuf van Ginkel rijdt dit jaar alweer zijn zevende Dakar. In 2007 behaalde hij een vierde plaats en daarnaast wist hij enkele dagzeges op zijn naam te schrijven. Van Ginkel is altijd wel goed voor een top tien plaats in de eindstand.

510 FRITS VAN EERD CHARLY GOTLIB PETER VERVOORT PAYS-BAS DAF XDAKAR
Frits van Eerd rijdt dit jaar zijn tweede rally. Zijn eerste rally was een matig succes voor de voormalig Nederlands kampioen rally met een twintigste plaats. Van Eerd staat vooral bekend vanwege zijn knal gele Jumbo-vrachtwagen.

511 MARTIN VAN DEN BRINK MARTIEN HOL PETER WILLEMSEN PAYS-BAS GINAF GINAF RALLY SERVICE
Martin van den Brink rijdt alweer voor de derde maal de Dakar. 2009 was zijn beste rally met een negende plaats.

515 JOHAN, J.G.L. BEKX JOHAN VAN DE VEN DENNIS VOETS PAYS-BAS DAF HANS BEKX TEAMSPORT
Hans Bekx is een oude bekende van de Dakar. In 2007 reed hij zijn laatste rally waarna hij samen met Jan de Rooy deelnam aan de Afrika-rally. In 2011 gaat Bekx weer proberen om het succes, waar hij in 2005 naar op weg was voordat hij gekwalificeerd werd, een tweede plaats, ditmaal wel te behalen. Zijn beste eindnotering tot op heden is echter de zevende plaats in 2001.

516 JOHAN ELFRINK ENNO HORTULANUS PAYS-BAS MERCEDES FINSTRAL-RALLY
Johan Elfrink rijdt alweer zijn vijfde Dakar. Elfrink is een groot autosport-fan en probeert dan ook vooral te genieten van de etappes. Het finishen is voor hem belangrijker dan een hoge notering.

521 JAN LAMMERS WILLEM TIJSTERMAN GERARD VAN VEENENDAAL PAYS-BAS GINAF GINAF RALLY POWER
Jan Lammers was in 2010 de schlemiel van de klas tijdens de preproloog door nog veel fouten te maken. Velen zagen hem dan ook niet ver komen in de rally. Tot verbazing van velen wist hij echter ver te komen voordat hij uitviel en reed hij goede etappes. Ditmaal zal Lammers proberen het weer een stuk beter te doen.

522 PIETER VERSLUIS PIETER VAN KRUIJDIJK COR EUSER PAYS-BAS MAN VEKA MAN WITH A MISSION
Peter Versluis doet voor het eerst mee dit jaar. Hij is directeur van VEKA en heeft ervoor gezorgd dat het MAN WITH A MISSION-team dit jaar weer aan de start staat van de rally.

523 PETER VAN DEN BOSCH WOUTER ROSEGAAR WILL HEERTUM PAYS-BAS DAF XDAKAR
Dit wordt de tweede Dakar voor Peter van den Bosch. Bij zijn debuut in 2009 werd hij vijftiende.

530 MARCEL SCHOO JAAP DE WIT MICHEL VAN HERPEN PAYS-BAS GINAF GINAF RALLY SERVICE
Marcel Schoo rijdt zijn vierde rally komend jaar. Hij debuteerde in 2007 en deed in 2009 voor het eerst mee bij de vrachtwagens.

533 TEUN STAM EDDIE BEEFTINK ROB BOGAART PAYS-BAS MERCEDES FINSTRAL-RALLY
Ook Teun Stam rijdt dit jaar zijn tweede Dakar. In 2010 was hij nog co-piloot van Rob van Pelt, maar nu zal hij zelf achter het stuur kruipen in het team van Johan Elfrink.

535 FRANS VAN LANKVELD AART SCHOONES JAN VAN DE SANDE PAYS-BAS DAF LANKVEKD- DAKAR TEAM BV
Frans van Lankveld zal dit jaar ook zijn tweede rally rijden. In 2010 debuteerde hij met een finish op de 25e plaats.

536 EIMBERT TIMMERMANS MARCEL BLANKESTIJN BART GLOUDEMANS PAYS-BAS DAF XDAKAR
Eimbert Timmermans rijdt voor de vierde keer mee in de Dakar. In 2010 zat hij voor het eerst achter het stuur en dit jaar zal hij dit herhalen.

542 JOS SMINK PETER STIJKEL PETER NIEUWENBURG PAYS-BAS GINAF GINAF RALLY SERVICE
Jos Smink debuteert dit jaar in de rally. Hij hoopt ooit dezelfde successen te kunnen behalen als Jan de Rooy.

548 MARTY OEVER VAN DEN NICK SCHEPENS HAROLD KLUIJTMANS PAYS-BAS MAN STAALBOUWEXPRESS
Ook dit is een debuterend team. Marty van den Oever zal voor het eerst achter het stuur kruipen. Eerder zat hij op de assistentietruck van de Dutch Rebels.

550 KORNELIS OFFRINGA JAN HANSE PAYS-BAS UNIMOG DAKAR TEAM VAN EIKEREN
Kornelis Offringa eindigde in 2010 als 21e en zal dit jaar proberen hoger te finishen.

553 JACK BROUWERS JAN VAN DE BOR EMIEL MEGENS PAYS-BAS GINAF GINAF RALLY SERVICE
Jack Brouwer rijdt voor de tweede maal de Dakar. In 2009 debuteerde hij met een 19e plaats.

557 EDWIN VAN GINKEL DANIEL BRUINSMA SVEN VOGELAAR PAYS-BAS GINAF GINAF RALLY SERVICE
Edwin van Ginkel, de broer van Wuf van Ginkel, rijdt alweer zijn zevende Dakar in de snelle assistentietruck voor het team van Ginaf. De afgelopen jaren heeft hij al menig Ginaf-rijder uit de brand geholpen en ook dit jaar zal hij dit weer doen.

567 PASCAL DE BAAR ED WIGMAN MARTIN ROESINK PAYS-BAS GINAF PRO DAKAR
Pascal de Baar gaat alweer voor de zesde maal deelnemen aan de Dakar-rally. Hij heeft drie edities op de motor meegedaan en dit wordt tevens de derde keer met de vrachtwagen.