E3 pre-special

De hele wereld wacht vol spanning op de PS3. Afgelopen E3 werd de PlayStation 3 voor het eerst aan het publiek getoond. Speelbaar was het apparaat helaas nog niet en het gerucht ging dat de getoonde filmpjes allemaal pre-rendered waren.

Het is enige tijd stil gebleven rond het apparaat maar recent is er veel nieuwe informatie naar buiten gekomen. De verwachting is dat het apparaat in november dit jaar op de markt zal verschijnen dus de kans is erg groot dat het apparaat dit jaar speelbaar is op de E3. De banaan-controller die in eerste instantie getoond werd heeft een nieuw design gekregen en mogelijk is ook de console zelf nog een beetje aangepast.



Fatal Inertia & Resistance: Fall of Man
<\/center>
Hoewel een nieuw apparaat natuurlijk altijd leuk is, zijn goede games nog veel belangrijker. Van een heel aantal multi-platform spellen zoals Brothers in Arms: Hell\\\'s Highway en Tom Clancy\\\'s Rainbow Six: Vegas is al aangekondigd dat deze ook voor de PlayStation 3 zullen gaan verschijnen, maar interessanter zijn misschien de exclusieve titels. Sony zal zelf de off-road racegame MotorStorm, de horror-schooter Resistance: Fall of Man en Warhawk tonen, maar ook andere developers laten exclusieve titels zien. KOEI komt bijvoorbeeld met de futuristische racer Fatal Inertia en de nog onbekende actie-game Blade Storm: Hundred Years War, en Sega toont Full Auto 2: Battlelines.

Voor de PSP zal volgens geruchten een re-design bekend worden gemaakt. Of dit enkel een nieuwe look zal zijn, of dat ook de binnenkant van het apparaat aangepast zal worden zeggen de geruchten er niet bij.



Killzone: Liberation & Tekken: Dark Resurrection
<\/center>
Voor de PSP zullen het komende jaar weer vele games worden aangekondigd. Grote interessante titels die aanwezig zullen zijn, zijn Killzone: Liberation, Ratchet and Clank: Size Matters, LocoRoco en Tekken: Dark Resurrection. Van het verslavende puzzelspelletje Lumines wordt een vervolg getoond en er komt een draagbare variant van het spel Monster Hunter met de titel Monster Hunter Freedom. De PSP-bezitter zal zich deze E3 in iedergeval niet vervelen.

Naast al deze redelijk nieuwe platformen is er natuurlijk ook nog de oude vertrouwde PlayStation 2. Veel exclusieve titels zullen er helaas niet getoond worden deze E3, maar overall gezien zullen er wel de meeste PlayStation 2 games getoond gaan worden, aangezien bijna elk multi-platform spel ook voor de PS2 zal verschijnen. Zo kunnen gamers gaan genieten van het maffia-spel The Sopranos, het humoristishe alien-spel Destroy All Humans! 2 en het spelletje met de rollende apen, Super Monkey Ball Adventure.



God of War II & Final Fantasy XII
<\/center>
Square Enix is één van de bedrijven die nog een aantal exclusieve PS2 games zal tonen. Dit zijn onder andere een nieuw deel in de Mana-serie, Dawn of Mana, Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII en natuurlijk Final Fantasy XII. Sony zelf komt nog met een tweede deel van de mythische actie-game God of War en de RPG Rogue Galaxy.