E3 pre-special

De GameBoy Advance
De GameBoy Advance loopt zo’n beetje op zijn einde en hoewel iedereen dit vorig jaar al zei, lijkt het nu echt het geval te gaan zijn. Er zijn maar een klein aantal grote AAA games die er nog op gaan verschijnen en ook een redesign zit er niet meer in. We zullen in ieder geval nog wel de grote titels die er voor de GBA verschijnen even beschrijven.

Allereerst zijn er de games die horen bij Disney (en andere) tekenfilms als Cars, SpongeBob en Ant Bulley. Deze games zullen vooral interessant zijn voor je kleine broertje of zusje die jouw GBA in bruikleen mag hebben omdat jij een DS hebt gekocht. Zijn ze tenminste stil als je aan het gamen bent.


Metal Slug en Yggdra Union<\/center>

De games die écht interessant gaan zijn op de GBA zijn games als Yggdra Union, Metal Slug, Tomb Raider Legend en Final Fantasy V en VI. Final Fantasy V en VI zijn remakes van de SNES-versies van de game en Square-Enix zal naast de gewone remake in beide versies extra dungeons en opties stoppen. Tomb Raider Legend zal een speciaal voor de GBA ontwikkelde game zijn die mee moet liften op het succes van de game die al op de PC, Xbox (360) en PS2 verscheen. Van Yggdra Union is nog niet zo heel veel bekend, maar Atlus gaat deze strategische RPG in ieder geval uitgeven in Amerika en hij komt van dezelfde makers als Riviera. De Metal Slug-game die op de GBA gaat komen is een remake van de originele Metal Slug.

De Nintendo DS
Voor de Nintendo DS zal de E3 een evenement zijn waar vooral heel veel games aangekondigd gaan worden. Qua hardware is er niet zoveel te beleven waarschijnlijk, de DS lite is immers al aangekondigd en het enige dat we daarover nog moeten weten is de EU launchdatum en prijs.

Qua games zullen we in ieder geval de nieuwe Zelda-game gaan zien die onlangs is aangekondigd op de GDC. Daarnaast heeft Nintendo natuurlijk allerlei grote namen waarmee ze leuke dingen kunnen laten zien: Pokémon Pearl, Metroid (in 2D), Mario en de Brain Training-games. Verder heeft Nintendo natuurlijk altijd wel wat verrassingen in petto en zullen we waarschijnlijk wel een nieuwe franchise zien.


Final Fantasy III en Castlevania<\/center>

Voor de Nintendo DS zullen er naast een hoop Nintendo-games ook veel third party games aangekondigd en getoond worden. We noemen een Final Fantasy III, Xenosaga, Tomb Raider Legend, ASH en natuurlijk de nieuwe Castlevania.

Verwacht veel, heel veel andere games ook van allerlei developers.

De GameCube
De GameCube is, net als de GBA, aan het eind van z\\\'n loopbaan en er komt zo goed als niets meer voor uit. Er zullen zeker wel wat titels op de E3 getoond gaan worden, maar eigenlijk is er maar één game voor de Cube-gamers en dat is: Zelda: Twilight Princess. Er is al zoveel geschreven over deze game en op de E3 zal hij in near-complete status getoond gaan worden. De GameCube mag dan wel bijna klaar zijn, maar hij zal afsluiten met een knaller!


Zelda: Twilight Princess<\/center>

De Wii
Voor Nintendo (en al haar fans) zal de Wii het belangrijkste zijn. De voormalige Nintendo Revolution wordt volledig uit de doeken gedaan en naast het definitieve uiterlijk van console en controller zullen vooral de games de aandacht moeten trekken.


De Wii<\/center>

We beginnen met de hardware en de functies van de Wii die onthuld zullen worden. Hoe krachtig is de Wii nu ECHT? Heeft de nunchuck nou wel of geen motionsensor? Hoe gaat de Wii-DS connectie in z’n werk? Hoe gaat de Virtual Console werken en hoeveel kosten de Megadrive, NES, SNES en N64 games?

Mario, Metroid Prime 3, Wario Ware en de ‘geheime’ game waar Miyamoto aan werkt, we krijgen ze allemaal te zien en ze zullen speelbaar zijn. Eindelijk na zoveel jaar van onduidelijkheid en geheimzinnigheid kunnen de E3 bezoekers aan de slag met de Wii en we zullen overspoeld worden met hands-on ervaringen. Ook de FOK!games crewleden die op de E3 beurs aanwezig zijn zullen hun ervaringen met ons delen.


Eén van de scans van Red Steel<\/center>

Wat de third party developers voor de Wii in ontwikkeling hebben is ook een groot raadsel, al kennen we wel een aantal titels natuurlijk. De allereerste Wii-game waar beelden van verschenen was uiteraard Red Steel, de first person shooter/sword game van Ubisoft. Naast Red Steel zijn ook Monkey Ball: Banana Blitz, Cars, Sadness en een Spongebob-game officieel aangekondigd. Op de E3 zullen we veel meer games voor de Wii gaan zien, zowel in trailer als in speelbare vorm. Voor de Wii zal de E3 het moment van de waarheid worden, we kunnen enkel zeggen ‘wait and see’.