Wie wil er naar de Elf Fantasy Fair dit weekend?

In 2001 vond de eerste editie plaats van de Elf Fantasy Fair in het historisch themapark Archeon. Het was het eerste evenement in het fantastische genre in Nederland vol ridders, hekserij, lezingen van auteurs en kunstenaars sfgewisseld met muziekoptredens en live action roleplay waar 7.500 bezoekers in de rij voor stonden. Tien jaar later is het themapark verwisseld voor het sprookjesachtige Landgoed van Kasteel de Haar en komen er meer dan 25.000 liefhebbers van fantasy, manga, historie en zelfs science fiction op af. Op 24 en 25 april barst de jubileum editie van de 'Elf Fantasy Fair los'. Het thema dit jaar is 'Pantheon het godenrijk'

Net als ieder jaar zullen veel bezoekers verkleed gaan in hun favoriete genre wat een spektakel oplevert voor jong en oud, alleen rondlopen is al een feest. Maar voor wie lekker bezig wil blijven is er genoeg te doen: workshops (dans, schrijven, boogschieten etc.), Dragonboat races, het nieuwe avondprogramma vol muziek, de veldslag, de verkiezing van de Koning en Koningin van Elfië, gewoon te veel om op te noemen. “In deze jubileum editie komen bezoekers ogen, oren en handen tekort. Naast de traditionele middeleeuwse eettenten, de veldslagen, de muziekoptredens, zijn er zoveel activiteiten dat het je bijna gaat duizelen. We zetten alles op alles om dit de meest spectaculaire, de meest fantasievolle Elf Fantasy Fair ooit te laten worden", aldus Stefan Struik, de oprichter en organisator van de Elf Fantasy Fair.

Speciaal voor het tienjarig bestaan vindt er voor het eerst een zaterdagavondprogramma plaats met maar liefst drie shows tegelijk: op het hoofdpodium een grote Ierse Folk & middeleeuwse muziekshow met de Tsjechische band Cain da Breth en de Duitse groep Sandsacks; op het Field of Honour en paardenshow met vuur & licht spektakel door de Duitse formatie Friesenteam Rheingold. In de kapel een middeleeuwse a capella opvoering van de Duits/Engelse zanggroep Persephone. Na een bodypaint show met UV licht, zal de avond afgesloten worden met een fakkel- en lampionnen optocht door de duistere uithoeken van het park, waaraan de duizenden aanwezige bezoekers allemaal kunnen deelnemen.

Koning en Koningin van Elfia Tijdens de Elf Fantasy Fair zal een derde koningskoppel de troon bestijgen. Er zijn online verkiezingen geweest tussen drie levende en 'e'en dode kandidaat. De verkiezingen zijn uiteindelijk gewonnen door de aanstaande goblin koningin Bifi en de koningin-moeder Mutti die door het ' echte' leven gaan als dochter Andrea en moeder Loes Lodder. Ter ere van de nieuwe koningin en de koningin-moeder zal er een parade gehouden worden waar alle aanwezige middeleeuwse-, fantasy-, manga- en scifi- groepen aan zullen deelnemen, compleet met paarden en andere vreemde voertuigen. Er zal ter ere van hen ook een Personathlon plaatsvinden, een kostuumwedstrijd, waar alle bezoekers aan kunnen deelnemen. Meer informatie over de Elf Fantasy Fair kan je hier vinden!

Kijk hier voor een review en een fotoreportage van de Elf Fantasy Fair van vorig jaar!



Je kan geen kaarten meer winnen! de prijsvraag is afgelopen!

FOK! mag 5 x 2 kaarten weggeven voor een dag naar keuze voor de Elf Fantasy Fair dit aankomend weekend! Jij kan kans maken op 1 x 2 kaarten door in dit topic te posten dat je gewoon aanwezig MOET zijn bij de EFF! Dan loten we uit alle pots de gelukkige mensen die dit weekend 'terug in de tijd' mogen.