The Baytown Outlaws

Een film uit het in Nederland nog niet echt doorgebroken grindhouse-genre: sleazy karakters, gewelddadige shoot-outs en een shitload aan mooie vrouwen. Films die je het beste bekijkt met vrienden, een potje bier en een flinke zak chips. Baytown Outlaws is zo'n film die hier niet in de bioscopen verschenen is, maar nu wel op DVD is uitgebracht.

Baytown outlaws dvd cover

Het vertelt over drie broers die niet te beroerd zijn hier en daar een vuil klusje op te knappen. Ze worden ingehuurd door een mooie dame (Desperate Housewive's Eva Longoria) om haar pleegzoon op te halen bij haar ex, die ook niet te beroerd is zijn handen vies te maken. Voor veel geld doen deze gasten alles en ze gaan dus op pad. Het in handen krijgen van dit mannetje is geen probleem, maar dan begint de klopjacht.

Baytown screen 1
Eye-candy

Baytown Outlaws is vrij simpel in opzet, maar ontzettend leuk. Veel actie, veel overdreven dialoog en slecht acteerwerk. Billy Bob Thornton en Eva Longoria worden prominent op de cover van deze DVD gemeld, maar hebben niet meer dan een kleine bijrol. De echte sterren van deze film zijn de Oodie-broers die alleen maar kunnen lachen als er op ze geschoten wordt. Gooi er een scène met verleidelijke bikers bij (onder leiding van 'stuntvrouw turned actrice' Zoe Bell) en gedurende 1,5 uur wordt dit een vermakelijke film. Niet noemenswaardig, maar leuk.

Baytown outlaws screen 2
Meer eye-candy

De DVD wordt geleverd zonder extra's. Enkel het menu is geanimeerd en vormt een samenvatting van de film. Het wordt dus niet aangeraden om deze DVD in je speler te stoppen en dan nog wat te drinken te pakken, want het menu toont vervolgens heel de film. De beeldkwaliteit is niet om over naar huis te schrijven, maar dit draagt alleen maar bij aan de charme van de film.

Baytown outlaws screen 3
En stoere mannen

Deze DVD zal snel in de bakken bij bekende winkels liggen om voor een prikkie mee te nemen. Je kan je hier geen buil aan vallen en je zal merken dat de film leuker is dan je denkt. Dus als je hem ziet liggen, neem hem mee, nodig al je vrienden uit, leg het bier koud en gaan!