DVD: Shakira - Live in Paris

De Colombiaanse Shakira was in Parijs om een concert weg te geven voor tienduizenden fans die al uren voor het concert begon stonden te dringen. De verwachtingen voor het concert waren hooggespannen, de mensen die echter geen kaartje konden bemachtigen kunnen nu via deze dvd genieten van Shak.

Waar je af en toe bij andere concert-dvd's een opbouwfragment of andere zaken voor het concert te zien krijgt, begint deze dvd 'gewoon' bij de start van het concert. Het concert begint met wat ingetogen, veelal Spaanse nummers. Het eerste echt bekende nummer is Whenever, Wherever wat Shakira als vijfde nummer ten gehore brengt. Een nummer dat positief opviel was Nothing Else Matters, een cover van het welbekende nummer van Metallica.

Richting het einde van het concert volgen de hits die Shakira in de loop der jaren heeft uitgebracht elkaar in hoog tempo op. Dit alles wordt begeleid door een uitzinnig publiek en een staaltje danstechniek waar ze bij So You Think You Can Dance nog heel wat van kunnen leren. Shakira laat haar roots in dit concert duidelijk zien en dat draagt zeer zeker positief bij aan de show. Zo zijn er muzikanten meegereisd om de zangeres te begeleiden met de gitaar en zijn er ook traditionele drummers meegenomen die onder andere in Gypsy en Flamenco een flinke rol hebben.

Qua bewerking is er, gelukkig, niet zo heel veel gebeurd. De beelden an sich spreken al voor zichzelf, daar hoeft geen technicus aan te pas te komen om de beelden te romantiseren. Wat wel gebeurd is, is dat bij sommige momenten het beeld in slow-motion is gezet om zo het accent te leggen op deze momenten.

Al met al is het een dvd die zeer zeker het aankijken waard is. Shakira heeft haar achtergrond flink mee laten spelen in het concert en dat is zeker een pluspunt. Verder is het ook te waarderen dat het niet alleen een opeenstapeling van hits is, maar dat er ook wat onbekendere Spaanse nummers tijdens de show waren te horen. Qua extra's staat er ongeveer 20 minuten op de schijf, dit is vooral The making of en een impressie van wat activiteiten van Shaki om het concert heen.