The Woman in Black

De film The Woman in Black is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Susan Hill. Het verhaal gaat over de jonge advocaat Arthur Kipps (gespeeld door Daniel Radcliffe) die in het dorp Crythin de erfenis moet regelen van de overleden Alice Drablow. In het afgelegen landhuis van de overleden vrouw moet hij papieren doorspitten.

Regisseur James Watkins (bekend van Eden Lake) heeft, zonder te veel aan het originele verhaal te sleutelen, een ijzingwekkend verhaal neergezet. Op exact de juiste punten is hij in positieve zin afgeweken van het verhaal waardoor de film net wat extra's krijgt. Daarnaast heeft Watkins goed werk gedaan door heel weinig informatie te geven over het landhuis en diens oude bewoner, je hebt totaal geen idee wat zich daar heeft afgespeeld in het verleden en dit zorgt voor veel extra spanning.

Een ander sterk punt aan de film is het lichtgebruik. Er wordt goed met licht gespeeld en hierdoor lijkt het alsof je dingen ziet die er eigenlijk niet zijn of dingen die lijken weg te springen. Het mindere aan de film is dat het nooit echt eng wordt, er wordt veelvuldig gemaakt van gillende geesten en verdwaasde kinderen, maar deze film gaat je geen slapeloze nachten bezorgen.

Al met al is The Woman in Black een sterke film. Het verhaal is grotendeels intact gebleven en waar nodig aangescherpt, dit komt de film zeer ten goede. Echt heel eng wordt de film niet, maar er is een goede sfeer in de film gecreëerd en ook het feit dat er nagenoeg geen informatie over de plek des onheils wordt verschaft maakt de film toch spannend.