DVD: Cyrus

Jonah Hill is sinds Superbad enorm populair geworden en je ziet hem in erg veel komediefilms (Get Him To The Greek, Forgetting Sarah Marshall en Knocked Up) terugkomen. In de film Cyrus speelt Jonah een nogal aparte zoon die nog steeds bij zijn moeder woont. Als zijn moeder verliefd wordt, is hij bang dat hij haar gaat verliezen. 

Het is alweer zeven jaar geleden dat John (John C. Reilly, Step Brothers) gedumpt werd door zijn toenmalige vrouw. Toch heeft hij nog steeds contact met haar, maar is hij nog steeds niet helemaal over haar heen. Als hij op een feestje Molly (Marisa Tomei, The Wrestler) ontmoet, is hij helemaal in de wolken. Zij is de vrouw van zijn dromen, maar als hij Cyrus ontmoet lijkt er iets vreemds aan de hand. Cyrus blijkt namelijk een heel 'interessant' persoon.

De mensen die een komedie verwachten door Jonah Hill en John C. Reilly komen bedrogen uit, want er komen helaas nauwelijks grappen in voor. Het is een soort drama waarin je meeleeft met Cyrus, die de relatie tussen hem en zijn moeder ziet verminderen door tussenkomst van John. Het personage van Cyrus is erg sterk neergezet door Jonah en komt erg realistisch over. Ook de andere personages zijn goed neergezet, maar het acteerwerk van Jonah steekt er bovenuit.

Het is dan ook niet verrassend dat het verhaal pas interessant begint te worden als Cyrus in beeld komt. Daarvoor is het een beetje slapjes en gaat het te snel. Het camerawerk is ook iets om aan te ergeren. Er wordt steeds zonder enig nut ingezoomd en het beeld schokt te vaak. De bedoeling daarachter is volledig onduidelijk. 

Cyrus is absoluut geen komedie geworden, al was dit achteraf misschien een veel beter idee geweest. Ondanks dat het verhaal interessant is en het acteerwerk van vooral Jonah goed is, geef de film je nergens echt het gevoel mee te leven. Ook het aparte camerawerk helpt daar een beetje aan mee. Het is geen vervelende film geworden, maar als je Cyrus overslaat mis je helemaal niks.