Dragonball: Raging Blast

De graphics zijn met deze game ver vooruit gegaan. Goku en zijn vrienden zagen er nog nooit zo goed uit in een game. De game is Cell-Shaded en ziet er goed uit. De muziek van de game is ook weer goed en klinkt ook lekker op de achtergrond. Een minpunt is dat als de characters aan het praten zijn, ze alleen een vis-beweging maken met de mond. Dat ziet er erg stom uit en het klopt ook nooit met de tekst. Zo hoor je geschreeuw en gaat de mond open en dicht. Daarnaast krijg je tijdens de gevechten onnodig veel commentaar van andere characters. Zo krijg je honderd keer in een gevecht te horen dat je tegenstander heel snel is en dat als jij geraakt wordt dat het meteen fout gaat.

De game heeft ook nog online mogelijkheden. Hierin kan je tegen mensen over de hele wereld vechten. Je kan bijvoorbeeld een toernooi starten met een aantal mensen of je gaat gewoon 1 op 1 knokken met iemand. Voor het zoeken van verschillende games is er een vrij uitgebreide zoekfunctie beschikbaar. Hierin kan je kiezen of je tegen een landgenoot wilt spelen en of je alleen met standaard characters wilt spelen of met custom characters. Zo kan je zelf je criteria stellen voor een online game. Online loopt de game gewoon vloeiend en dat is natuurlijk erg fijn. Ik had echter wel moeite met het vinden van een online game. Je kan namelijk de zoekfunctie gebruiken maar ook gewoon een quick-battle doen. Als je een quick-battle doet ga je zoeken naar tegenstanders en als dat gelukt is krijg je een lijst waaruit je kan kiezen. Hierbij moet je wel snel zijn want die rooms zitten vol en daar krijg je geen feedback over. Als de game die je gekozen hebt vol zit mag je overnieuw zoeken en hopen dat het dan wel lukt. Dat is erg frustrerend en zonde van de tijd.

De game is vermakelijk maar omdat de game te weinig nieuwe dingen brengt is het toch niet de game waar we op gehoopt hadden. Dankzij de online modus en de vele collectibles is de levensduur van de game wel heel erg lang. Ook de camera is vreselijk irritant en dat zorgt soms voor een onspeelbare game. Daarnaast is de voice-acting van de game waardeloos doordat de characters alleen een vis-beweging met de mond kunnen maken. Echte Dragonball-fans zullen dit deel zeker tof vinden door de goede graphics en de vernietigbare omgevingen, maar uiteindelijk is Dragonball: Raging Blast een opgepoetste versie van de vorige games geworden.