Boek: Mari Jungstedt - De goden verzoeken

SubheaderOp het eiland Gotland wordt het verminkte karkas van een pony ontdekt door twee meisjes. Het vreemdste aan deze zaak is dat het hoofd ontbreekt en dat men de verwachte hoeveelheid bloed niet aantreft. Maar bij deze vreemde gebeurtenis blijft het niet want even later verdwijnt een jonge Nederlandse archeologiestudente spoorloos. Het zijn zaken die zowel hoofdcommissaris Anders Knutas als journalist Johan Berg niet loslaten. Beiden werken op hun eigen manier aan deze zaak, die nog heel wat rare wendingen lijkt te nemen. Vooral als men een volgende gruwelijke vondst doen.

Routine
Mari Jungstedt heeft intussen al vier boeken geschreven die zich elk afspelen op het eiland Gotland. De goden verzoeken is pas haar derde boek dus dat houdt in dat we ook binnenkort haar vierde boek in een Nederlandse vertaling kunnen vinden. Daarnaast is het ook fijn dat de eerste boeken al verfilmd zijn door het Duitse ZDF. Naast schrijven houdt Mari Jungsted zich ook bezig met het presenteren van een talkshow op de Zweedse televisie. De keuze voor Gotland is voor Mari heel eenvoudig. Doordat de bewoners een gesloten gemeenschap vormen. Waar iedereen elkaar op de één of andere manier wel kent raakt het kwaad iedereen. Daarnaast vindt ze het uiterlijk van het eiland ideaal, de grote landvlakten, steile klippen en veel, heel veel historie.

Compleet
Het verhaal is helemaal compleet. Alles lijkt te kloppen, hoewel dat mogelijk pas te controleren zal zijn door een bezoek aan het eiland Gotland en het plaatsje Visby, waaromheen het verhaal zich afspeelt. Doordat de meeste spelers uiteraard eilandbewoners zijn, zijn hun levens op vele manieren met elkaar verbonden. Dit wordt door Mari zeer fijn beschreven in het verhaal zonder op een moment vervelend over te komen. Voeg daarbij de spanning toe die ze creëert en je hebt een thriller die je echt in één adem uit wilt lezen zonder daarbij gestoord te willen worden. En als je na afloop nog steeds durft, dan heb je meteen een nieuwe vakantiebestemming erbij voor volgend jaar.


Uitgever: Uitgeverij Signature ISBN: 9789056722395 Pagina's: 269
Waardering: