Boek: Fokke & Sukke Scheurkalender 2007

Hoe maak je een review van een kalender; en dan eentje die 365 dagen omvat en dus eigenlijk pas aan het eind van het jaar beoordeeld kan worden. Vooruitbladeren is de oplossing; geoorloofd stiekem alvast alle komende dagen bekijken, ondanks dat het jaar pas 2 weken oud is.
Elke dag weer een heerlijke strip van Fokke & Sukke - is er een betere manier om het jaar door te komen?

De kalender bevat vele strips van de alom bekende Fokke & Sukke - onder andere ook bekend uit NRC-Next. Wat opvalt als je de kalender doorbladert is de verscheidenheid en gevarieerdheid waarmee de tekenaars de kalender hebben gevuld. Elke dag weer iets anders bedenken, al dan niet passend bij een bepaalde feestdag, valt niet mee. De tekenaars slagen er goed in. De bekende feestdagen als Nieuwjaar, Valentijnsdag en Kerst zijn op passende wijze ingevuld met strips die bij het thema passen. Dit wordt dan verder afgewisseld met allerlei andere onderwerpen die de mens zoal in het dagelijks leven bezighouden.
Als reviewer lees ik NRC-Next en het is me (positief) opgevallen dat ik géén strips heb kunnen ontdekken die ik al eens in de krant had zien staan. Dit is heel prettig, want dat maakt de kalender in zijn geheel vernieuwend en geen heruitgave van wat al is verschenen.

De tekenaars, Reid, Geleijnse en Van Tol, kennen elkaar uit hun Amsterdamse studententijd en zijn begonnen met het schrijven van cabaretteksten. Fokke & Sukke zijn uiteindelijk 'geboren' voor het studentenblad. Later kwamen daar allerlei bundels en andere merchandise, zoals kalenders, bij. Fokke & Sukke zijn een hit. De kalender maakt dat het een vermakelijk jaar zal worden op menig toilet (want daar hangen toch de meeste scheurkalenders, niet?).


Uitgever: Uitgeverij De Harmonie ISBN: 9061697816 Pagina's: 365
Waardering:

Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!