Evenement: Mysteryland 2006

De dag voor Mysteryland was er een heuse camping... op het water! De Bacardi Breezer Watercamp. En FOK! mocht drie FOK!kers (met 2 kaarten per persoon) gelukkig maken middels een prijsvraag. Van een van hen, Johnny_cool, kwam er een verslag van deze logeerparty:


Tsja waar zal ik eens beginnen.. Mysteryland, op dit festival valt zoveel te zien dat het moeilijk is om hier een gedetaileerd verslag van te schrijven. Om toch maar ergens te beginnen; vrijdagavond zes uur zat ik samen met Erik te wachten bij het Bastion hotel. Opeens ging de telefoon; Bacardi aan de lijn, men vroeg of we er al bijna waren. We bleken bij het verkeerde Bastion hotel te zitten wachten. Hoofddorp en schiphol zitten op vijf km afstand van elkaar, vandaar de verwarring.


Uiteindelijk zijn we dan toch aangekomen bij het goede hotel wat als centraal afspreekpunt diende. Er waren al andere medeprijswinnaars aanwezig. We bleken we niet de enigen te zijn geweest die deze domme fout gemaakt hadden met de Bastion Hotels. Nadat dan uiteindelijk iedereen compleet was, gingen we op het gemak met een speciaal geregelde touringcar richting het festivalterrein van Mysteryland.


Daar aangekomen werden we over het park richting het paviljoen begeleid waar onze pre-party zou plaatsvinden. Tussen de bomen door zagen we onze tentjes al waar we zouden overnachten. Geheel in de trend van Mysteryland (alles qua aankleding was in een sprookjessfeer) lagen onze tentjes te drijven op het water achter de mainstage. We dienden op het paviljoen een verklaring te ondertekenen dat we ons netjes zouden gedragen en dat we niet zouden gaan zwemmen in het water. Hierna werden we getrakteerd op 2 volle koelkasten (leef je maar uit jongens!) en een heerlijke BBQ!


Na de BBQ was het tijd voor de DJ workshop georganiseerd door de All Star DJ school. Iedereen was erg enthousiast over de skills die deze mannen in huis hadden. Na de demonstratie mochten wij zelf aan de slag. Er waren enkele mensen met ervaring aanwezig, waaronder ik zelf en mijn maatje Erik. Hier kregen we goed nieuws te horen; we mochten de dag erop draaien op het festival zelf in de Pirates of the Floridean area!!! De avond werd afgesloten met een bingo en moe maar voldaan ging iedereen langzaam richting de tentjes op het water. Voorzien van reddingsvest werden we met motorboot in onze tent gedropt. Echt veel werd er niet geslapen in deze tentjes. Er was amper genoeg plek voor een persoon en iedereen lag er met twee personen in. Dit mocht de pret niet drukken. Ergens was het ook wel leuk om zo vanuit het water recht op het festival terrein te kijken.

Zaterdagochtend waren de meeste mensen al heel erg vroeg wakker. Dit moest ook wel, want er was ruimte voor uitgebreid ontbijt! Na dit ontbijt kregen we de mogelijkheid om ons even op te frissen. Hierna was het dan eindelijk zover, we mochten gaan draaien in de Pirates of the Floridean area! Op de apparatuur was zeker niet bezuinigd, alles was heel erg goed verzorgd en het geluid knalde hard uit de boxen. Erik trapte af met enkele floorfillers en had er duidelijk heel veel zin in. Enthousiast stond hij met de faders te zwaaien! Hierna was het mijn beurt, het ging geweldig! Ik trapte af met Nick & Danny Chatelain – Is Killing Me en hierna knalde de ene na de andere plaat uit de speakers! Na mijn optreden mochten nog enkele van mijn collega winnaars ook nog draaien met hulp van enkele professionele dj's. Na ons optreden mochten we gaan en staan waar we wilden.


Wat mij vooral opviel, was dat de decoratie weer heel erg geslaagd eruit zag. Overal waren sprookjesachtige decortjes te zien. Om maar wat te noemen; levensgrote lappenpoppen waarmee mensen konden knuffelen, een biechthok waar je je zonden kon opbiechten, een heus postkantoor waar je gratis kaartjes kon versturen naar het thuisfront, een verkleed ruimte waar je jezelf lekker maf kon opdoffen, een boomhut in the middle of nowhere, vreemde langharige wezen die nog het meest op cousin It leken uit de Adams Family... Iedereen waande zich op Mysteryland eventjes in een andere wereld!

Tom de Neef draaide heerlijk in de Release Yourself area evenals Laidback Luke die hier op volgde. Alleen maar vrolijke gezichten waren hier binnen te vinden, heerlijk! Bij de Sneakerz area was het ook heel erg gezellig, toen Fedde Le Grand draaiden was het hier zo druk dat er veel mensen buiten moesten staan. Gelukkig nam de drukte wat af zodat iedereen toch binnen kon dansen. Eigenlijk vind ik het heel moeilijk om nu nog uitgebreid een verslag te doen van alle DJ’s. We hebben zoveel meegemaakt deze dag, zoveel gezien, zoveel genoten, zoveel lekkere muziek gehoord, het weer zat mee. Het kon gewoon niet beter!


Helaas heb ik het einde niet meer meegekregen, ruim voor het einde zat ik er compleet doorheen. Onder het genot van een lekker ijsje tegenover het theaterplein heb ik nog een poosje gelegen op een lekker groot kussen. Gewoon een beetje mensen liggen kijken, want er valt tenslotte genoeg te zien op zo’n dag. Pas buiten de poorten van Mysteryland kwam onze onaangename verrassing. Parkeerplaats Zuid was een complete modderpoel geworden, en erger nog. Er zat geen structuur in de manier van parkeren. Omdat we zo vroeg weg gingen was het een doolhof met maar 1 ingang/uitgang. Dus drie tegenliggers en een rally circuit later zaten we dan uiteindelijk weer op de weg naar huis. Einde van het sprookje, einde van een fantastisch weekend! Met als hoogtepunt; zelf draaien op Mysteryland!

FOK! Heel erg bedankt voor alles!