Boek: Het South Beach Dieet Kookboek

Even in het kort voor de mensen die niet weten wat het is of hoe het werkt.

Met het South Beach Dieet mag vrijwel alles gegeten worden, dus ook de door andere diëten verfoeide koolhydraten, mits het de onbewerkte betreft. Vetten moeten en dienen bij voorkeur onverzadigd te zijn. De glycemische index is een onmisbaar instrument bij dit dieet. Daarvoor bestaan eenvoudig te raadplegen lijsten die aangeven of een voedingsmiddel wel of niet gegeten kan worden. Veel makkelijker dan punten tellen of ingewikkelde berekeningen uitvoeren!

Genoeg over het dieet, tijd om eens te gaan kijken hoe dit kookboek in elkaar zit en het belangrijkste van allemaal; zijn de gerechten makkelijk te maken en ziet het er lekker uit. Aangezien ik zelf maar 55 kilo weeg heb ik dit boek aan mijn moeder gegeven voor een beoordeling. Zij kende dit dieet al en had al eens een poging gewaagd om er mee te starten.

In het boek zelf staat voorin nog een beschrijving van hoe dit dieet in elkaar zit. Dus de uitleg van de fases, goede vetten en koolhydraten. Na deze belangrijke uitleg krijg je per fase te zien wat je wel of niet in huis mag halen. Zo mag je bijvoorbeeld in fase 1 geen bakkersproducten en bloem en meel. Stap voor stap worden alle groepen afgegaan of je deze wel of niet mag gebruiken in de fase van je dieet. Op die manier kan je dus redelijk makkelijk een boodschappenlijstje maken van de dingen die je in huis zou moeten hebben. Tuurlijk blijf je altijd nog met vragen zitten nadat je die stukken doorgelezen hebt. Daarvoor zit er in dit kookboek het hoofdstuk "Vraag het DR. Agatston". Daarin staan de meest voorkomende vragen met de antwoorden die je zoekt.

Genoeg zeg over dit dieet! Ik wil lekkere dingen zien. De recepten zijn per dagdeel ingedeeld. Zo begin je natuurlijk met het ontbijt. Aan de bovenkant van de pagina wordt door middel van een kleurtje aangegeven voor welke fase dit gerecht is. Erg jammer is wel dat alle fases door elkaar staan, het is dus goed oppassen dat je niet iets eet uit een verdere fase.
Wat ook opvalt bij het ontbijt is dat naar mijn mening hele zware dingen gegeten moeten worden. Zo zou je volgens mij nooit vrijwillig 's morgens een asperge-omelet met geitenkaas eten. Ook zit er in de meeste gerechten heel wat bereidtijd, dus dat wordt vroeger opstaan. Na het ontbijt zijn de voorgerechten en snacks te vinden. Daarbij kan je denken aan bijvoorbeeld Vrolijke hamrolletjes (fase 2) of Tomatensalsa met avocado en ui (fase 1). Naast verschillende soorten soepen, salades en voorgerechten kom je uit bij de hoofdgerechten. Deze zijn ook allemaal netjes opgedeeld in bijvoorbeeld: Vis en gevogelte, vlees en vegetarisch. En zelfs met dit dieet mag je gewoon een toetje. Je komt de meest lekkere dingen tegen zoals koude espressocustard (fase 1), aardbeien met fluwelen chocoladedip (fase 2) en walnotentaart met perzik (fase 3).

Je mag redelijk veel hebben met dit dieet zolang je je maar aan de fases houdt. En ik kan me zo voorstellen dat je een paar dagen dan niet meer weet wat je moet eten. Daarom is het erg leuk dat dit boek is uitgekomen, zo kan je elke dag wat anders op tafel zetten zonder dat het lijkt dat je op dieet bent. De meest verrassende gerechten staan er in, maar zoals ik eerder zei zit er behoorlijk wat bereidtijd in. Het is dus niet een, twee, drie klaar. Ook viel het me op dat als je redelijk zwaar werk doet; zoals de hele dag zwaar tillen, dat het redelijk moeilijk is om je aan dit dieet te houden. Want je maakt in je lunchpauze niet even snel een kippensoep met rode linzen of laagjessalade met limoendressing klaar. Ook is dat veel te weinig om verder de hele dag op te werken.

Er zijn users op FOK! die dit dieet ook gebruiken. Wil je mee praten over dit dieet dan kan dat in South Beach Dieet #2 .


Uitgever: Unieboek ISBN: 90-269-6616-4 Pagina's: 339
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!