DVD: Total Fitness

Voor hem.
Er zitten in het mannenboekje vijf kaarten met verschillende trainingen van twaalf minuten. Elke kaart iets minder oefeningen dan bij de vrouwen, maar wel een stuk langer dan de kortere oefeningen van de vrouwen.

Bij het opstarten van de DVD kan je de keuzen maken van de kaart. Zodra je introductie kiest krijg je eerst te zien hoe je de oefeningen goed moet doen. Alles word uitgelegd door middel van iemand die de oefening voordoet en er wordt ondertussen door een vrouwenstem uitgelegd hoe je moet bewegen. Elke keer als je overstapt naar de volgende oefening krijg je eerst uitleg over een neutrale positie zodat blessures worden voorkomen. Zodra je de uitleg hebt doorlopen ga je door naar de oefeningen. Je kunt dan meteen het niveau kiezen wat je wilt gaan doen. Niveau één voor de beginner(s) en niveau twaalf voor de gevorderde(n).

Tijdens de oefeningen krijg je een beat te horen waarop je moet bewegen. Er wordt dus niet meegedaan met een voorbeeld persoon maar je moet luisteren naar de beat. Terwijl er wel heel rustige muziek onder zit. Onderin krijg je te zien bij welke oefening je moet zijn uit het boekje.
Voor haar.
Bij de vrouwen kun je ook weer eerst kiezen voor de uitleg per oefening. Houd er wel rekening mee dat er per kaart tien oefeningen zijn voor de vrouwen en de uitleg dus veel tijd in beslag neemt. Je bent dan dus niet klaar binnen twaalf minuten. In de uitleg wordt ook weer stap voor stap uitlegd hoe je het beste de oefening kan doen zonder een blessure te krijgen.

Nadat je de instructie hebt doorlopen kun je eindelijk aan de gang gaan. Net zoals bij de mannen is er helaas niet iemand die met je mee doet. Maar enkel een stilstaand plaatje dat laat zien welke oefening je moet doen. Ook hier wordt weer alleen maar een beat of ook wel genoemd een hartslag gemaakt op het moment dat je moet bewegen.
Conclusie.
Zelf was ik een fanatieke sporter tot ik vorig jaar zelf in het ziekenhuis terecht kwam. Het leek mij dus een goed idee eens te kijken of hij iets van mijn conditie terug kon krijgen doormiddel van deze DVD. Echt veel tijd heb ik niet dus die twaalf minuten per dag sprak mij heel erg aan, en niet alleen mij .Mensen in mijn omgeving gingen anderhalve week lang dagelijks met mij mee doen met de oefeningen.

Het is in het begin vooral lastig want ook al heb je de instructie gezien je moet toch elke keer weer kijken hoe de oefening gaat. Het komt er dus op neer dat je je boekje voor je neus moet hebben zodat je mee kan kijken. Daarom is het ook belangrijk dat je gewoon bij niveau één begint en niet denkt: "Ow maar ik kan niveau 12 wel meteen aan." Het zijn veel verschillende oefeningen van gewoon rekken tot aan conditietraining. Het programma wordt goed opgebouwd en zelf kom ik best veel oefeningen tegen die ik vroeger ook altijd kreeg.

Nadeel van deze DVD vind ik persoonlijk dat er geen goede muziek onder zit. Je wilt gemotiveerd worden om te trainen maar met deze achtergrondmuziek val je bijna in slaap en wordt het heel erg langdradig. Ze hadden de beat ook wel de hartslag niet hoeven laten horen als je er goede muziek met een duidelijke beat onder zet. Daardoor motiveer je ook mensen om eens lekker te gaan staan zweten. Of het programma echt werkt? Ik heb geen idee, heb het nu anderhalve week actief gedaan en mijn conditie is niet met sprongen vooruit gegaan, en mensen om mij heen zijn niet mega veel afgevallen. Maar goed wat is anderhalve week nou.