Evenement: Dance Valley Winter Edition

Marco Bailey draaide heerlijke Techno. Toch was ik de hele tijd al benieuwd naar de Live set van Hertz. Hun track Recreate kan je dit jaar bestempelen als de Dance Valley Indoor Theme 2004. Ook al was de animo voor Hertz minder dan die voor Marco Bailey, het geknutsel met geluiden en de energieke beats en sounds die ze de zaal inpompten werden zeker gewaardeerd. Door middel van creatieve mixen mengden ze verschillende samples van hun tracks door elkaar. We vonden het erg jammer dat de set van Hertz maar een half uur duurde.
Nadat we wat te drinken hadden gehaald bij de bar, wat overigens altijd snel ging, waren we klaar voor Ritchy Hawtin. Maarten was helemaal gek van deze DJ en ook ik had veel zin om even flink uit mijn dak te gaan. Richy begon heel spannend, de bass bleef maar op zich wachten, maar na een opzweping van jewelste kon zijn heerlijke (minimal) Technoset van start! Zijn snelle vorm van mixen en zijn speelse draaistijl zweepten de zaal op en trokken de bezoekers aan. Toch had ik om kwart voor twee een "afspraakje" met Ellen Allien.

Smilie Eurogrooves


Om half twee was het tijd voor Electronation. Ellen Allien was rond die tijd klaar met haar set en aangezien ik een foto had van haar met mijn vriend, wilde ik haar wel eens verrassen. Na een kwartiertje wachten wenkten we haar en kwam ze van het podium naar ons. "Hello Ellen, I'm jerry and I've got a picture for you", zei ik wel wat verlegen, maar Ellen was de vriendelijkheid zelve. Toen ze de foto zag, begon ze te lachen en vroeg ze of ze de foto mocht houden. Jammer dat ik geen pen bij me had, want ik had graag een handtekening gehad van de leukste vrouwelijke Electro-DJ die ik ken. Na een knuffel en een zenuwachtige "You were great at Warp Vision" liepen we weer terug naar Ritchy Hawtin om zijn set af te luisteren.
Je kon aan Ritchy merken dat 2.5 uur draaien net iets teveel van het goede is: hij liet steken vallen en viel soms zelfs even stil. Het werd voor ons tijd om richting Sven Väth te gaan en eventjes te gaan eten. Rond half drie was het prima te doen bij de eettentjes en terwijl Maarten zijn hamburgers naar binnen schrokte, draaide Sven de supertrack Geht's Noch? van Roman Fluegel. Ook al was de Mainstage zaal niet helemaal gevuld, toch lukte het Sven om de aanwezige menigte flink aan het dansen te krijgen.

Concept



Ook Sander Kleinenberg ging flink uit zijn dak. Nadat Sister Bliss en haar percussionisten klaar waren met een zwevende set in de Evlo, was het de beurt aan de Progressive Techno-DJ om het publiek op de zwepen. En dat lukte hem! Ik heb enorm genoten van de sfeer en de muziek in de Evlo en ik vond het dan ook jammer dat om vier uur de set al klaar was. Omdat we rond vijf uur al weg moesten, besloten we nog snel te gaan plassen om daarna nog het einde van de set van Sven Väth mee te maken. Op de toilet kwam een dronken gozer naar me toe: "Wow man, vriend, zag je die ballen van da wijf man, jeeeeeumig. Daarvoor ben je toch man zeg, woehoe, wat vind jij nou?" Ik zei heel subtiel dat het me soms wat doet, maar had geen zin in verder gelul, dus we gingen snel naar Sven. Dankzij de ruimte konden we ons lekker uitleven op de magistrale tracks die Sven de zaal in wierp. Toch werd het voor ons tijd om op ons gemakje richting Hoofddorp te rijden, dus na een snel afscheid van de sfeer, de zaal en de muziek, gingen we op ons gemakje naar de auto. Ondanks de soms rustige avond, hadden we een supergoed gevoel overgehouden aan dit feest.

Mainstage