Evenement: Dance Valley Winter Edition

Als afsluiter van dit feest wil ik zeggen dat deze party een goed begin was voor het begin van de feestmaand December. De aankleding van de zalen was in veel gevallen (Mainstage, HQ, Electronation, A Decade Of Dance) super en de ruimtes waren goed qua grootte. In tegenstelling tot I Love Techno twee weken geleden was er plek voor iedereen en waren de toiletten en barren prima bereikbaar. Een nadeel was het feit dat Concept een doorloopzaal was en ook geluidstechnisch soms niet echt geweldig was.
Nog een paar kleine minpuntjes aan het feest waren de toiletten (wel goed, alleen moest je toch 50 eurocent neertellen voor een plasbeurt), soms de leegte in de zalen (vooral in het begin van de avond en in zalen zoals Evlo en A Decade Of Dance) en het feit dat het niet de sfeer haalde die Dance Valley Zomer Editie uitstraalde.
Grote pluspunten waren de vele DJ's op het feest, de goede bereikbaarheid van de ruimtes, de eetvoorzieningen en de sfeer. Wederom bood UDC een grote keuze aan DJ's, waaronder grote namen als Yoji Biomehanika, Sven Väth, Ritchy Hawtin, Dave Clarke en Johan Gielen. Voedsel was zonder lang wachten te verkrijgen (in tegenstelling tot de wachttijden van sommige kraampjes op de zomereditie).
Voor Maarten en mij waren de hoogtepunten toch Ritchy Hawtin, Sander Kleinenberg en Sven Väth. Ze waren in feite voor ons de weerspiegeling van een grandioze avond met veel leuke muziek en een hoop lol.

Omdat ik niet de enige FOK!er op het feest was, staan hieronder nog een aantal reacties van FOK!ers die ook naar het feest zijn geweest. Foto's mede mogelijk door UDC en Rud-gr (www.fotograferen.net).

mr.marcus:
Brabanthallen waren wel mooi zeg, feest was echt super goed opgebouwd, mooie zalen die makkelijk te bereiken waren enzo. Daar kan innercity nog wat een van leren.
In sommige zalen was het wel een beetje rustig maar dat was eigenlijk wel fijn.
De sfeer vond ik een beetje tam, maar dat kan ook aan mij liggen. Ik heb me in ieder geval uitstekend vermaakt op Hawtin, Kleinenberg, Clarke en Väth en later nog Dano en Biomehanika.

Wat trouwens wel vreemd was, toen ik nog niet aan het werk was, schijnt er iemand van FOK! te zijn langsgekomen, ( Die flink van de kaart was ) die naar mij vroeg..... eigenaardig, helaas niet weer gezien. (wie voelt zich aangesproken door deze reactie!?)


rickus:

Pff, om 10 uur thuis gekomen (kut NS) en nu net wakker. Ik vond het wel een vet feestje maar dr waren ook wel een paar minpuntjes, zoals de leegte in sommige zalen?, en die sfeer af en toe.
Ging rond 5 uur naar de plee vlakbij de Concept zaal, beginnen opeens 20 man elkaar de hersens in te slaan en ik stond er tussen...

Maargoed, ik heb enorm genoten van Pascal Feos, Umek, Sven Vath en Richie Hawtin. Ligt het trouwens aan mij of draaide Dave Clarke nou echt een plaat met sinterklaas in de mainstage? Ik zweer je dat ik steeds 'sinterklaas.. sinterklaas.. sinterklaas' hoorde


armin van buuren


pAin:

- Bart Skils; Bart Skils zoals Bart Skils is . Lekker constant, lekkere platen; vooral die bass bij hem verbaasd me altijd maar weer, raar ritme, maar dan toch nog goed kunnen mixen
- Alexander Koning; kon me weinig bekoren, maar was wel ok
- Terry Toner vs Herr Arter; gewoon lekkere feest elektro, niet te moeilijk, gewoon lekker toegankelijk. Het grote pluspunt was van de Elektronation zaal dat iedereen het naar zn zin had zo bleek.
- Jochen Miller; ik ben normaal niet iemand die snel in een house zaal zou gaan staan, maar dit was wel erg lekker hoor! Lekker oude hits, leuk gemixed, top gedaan . En ik kwam Miss_Bleu er ook nog tegen !
- Ellen Alien; Minimal Elektro ! Herkenbare sound, Miss Kittin platen erdoor heen en gaan met die banaan. Ze is nog mooi ook !
- Ritchie Hawtin: !!!!!!!! Muzikaal oor-gasme, ik begon bijna te twijfelen; wat is beter: Ritchie Hawtin of sex?? het juiste antwoord; sex op Ritchie Hawtin Zette gewoon weer een zwaar lekkere set neer, hij bouwde ook echt super vet op, mooie climaxen erin. Voor mij DE set van het jaar, achter Ben Sims op Dance Valley .
- Valentino Kanzyani: Ook erg lekker, maar het kon me af en toe echt niet boeien, aangezien ik al wat last van mn voeten had. Umek zonder dat uberirritante gekloot met effecten (alleen met effecten inmixen enzo ), daar komt het eigenlijk op neer, gooide er zelfs nog een aantal zwaar lekkere tribal platen op !
- DJ Godfather: Wederom naar de Elektro zaal. Damn, deze kerel draait agressief ! Echt super rauwe Elektro, veel scratchen en ik had echt het idee dat ie er wel 70 platen in een uur doorheen gooit ! Grote tegenvaller; iedereen was al moe en zat maar een beetje te luisteren, terwijl ik me met deze muziek echt niet stil kan houden.

Nadelen van het feest:

- De concept zaal was een doorloop zaal. Mensen die niet uitkijken waar ze lopen of niet direct het open pad volgen, you know the drill.
- De WC's waren naar mate van tijd echt fokking goor .
- Er stonden echt TE veel mensen stil, beetje met hun hoofd te knikken, zelfs tijdens Hawtin . Ik had al tegen meer mensen gezegt; die kunnen beter naar de kroeg gaan en daar een stuk in de kraag drinken (voor 50 euro moet dat best lukken denk ik


Dave Clarke (DJ)

05 Dec 2004
End of Live Tour!

Many thanks to everyone that came to see me on my live tour, every gig (aside from I love Techno..see earlier news) was really special and the last two were very memorable. I'd like to thank Sven for his hospitality and warmth in Frankfurt, and everyone at UDC (inc Sander) for DanceValley. I would also like to thank Keith Tucker, Ellen, Antony, Brian and everyone in the Electronation room. Finally the tour wouldn't have been possible without the firm but fair hand of my road manager Chris and all his crew, we have the shit so tight now it's almost constipated. Finally a big thanks to Eva for being always behind the scenes, it's kind of sad putting it to bed, but I am sure we will all be together on the road again next year....and yes I have learnt not to eat curry the night before a long coach trip! x


Stinger___

Ondertussen ben ik nog steeds wakker.. al 38 uur ofzo kan gewoon niet slapen.
Maar wat een vet feest.
Ik was met een vriend van mij heen, tegen 22:30 waren we binnen.. meteen ff een kluisje geregeld! (ideaal !!) voor de jassen.

Onze Dj volgorde was iets in de richting van:
- Pascal FEOS
- Johan Gielen (die voor zijn doen een beste set neet zette! Ben minder van hem gewend)
- ARMIN !!!
- Marcel Woods
- Lisa Lashes
- Acid Junkies
- Flutlicht vs S.H.O.K.K.
En die gingen wat langer door dan op papier stond, maar dat was niet erg
Tussen door nog ff een keer gechilled en ff broodje gehaald.

Rond 6:45 jassen uit kluis gehaald (geen rijen!), met bus naar station, 30 min buiten op een bankje gezeten en toen gingen de trein deuren open
Was paar minuten voor 12 thuis.


HQ


Ruby

Klopt helemaal! Dus het kan haast niet missen. Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet meer weet op welk moment ik bij Concept heb gestaan.
Had ff wat gezegd! Maar goed, misschien kon je dat niet meer aan.

Ik vond Concept een beetje tegenvallen jammergenoeg en dat had inderdaad te maken met het feit dat het meer een doorloopzaal was en ik vond het geluid niet zo tot z'n recht komen. We hebben voornamelijk veel bij de Mainstage gehangen, Decade of Dance, paar keer bij HQ en voor de rest veel heen en weer gelopen.

Rond 19.00 zijn we naar de Brabanthallen gegaan want we wilden het feest maximaal meemaken. Uiteraard zijn we eerst de boel gaan verkennen. Daarna lekker los gegaan..
Zo rond een uur of 3 kreeg ik het even "zwaar". Ik ben ff een tijdje gaan hangen in the Chill Out room. Prima stekkie daar, alleen was het er erg warm wat niet altijd bevorderlijk was voor m'n gemoedstoestand. Ze hadden wel lekkere bankjes en de sfeer was er, zoals het hoort, erg relaxed. M'n vriendin had nergens last van dus die ging gezellig verder en zo nu en dan kwam ze even checken hoe het met me was.

Na deze rustpauze ben ik weer verder gegaan. M'n benen waren nog wel lam ja. We stonden tenslotte al 8 uur uit onze naad te gaan dus helemaal gek was het niet.
In ieder geval heb ik vanaf die tijd toch regelmatig gezeten en sterker nog, ik kon bijna wel slapen. Hoe hou je het voor mogelijk? Toch heb ik volgehouden tot 7 uur en ben ik met een zeer voldaan gevoel weggegaan. Ik was kapot..

We zijn wel vergeten om naar een aantal DJ's te gaan kijken maar ja, dat heb je wel 's he.
Wie we bewust wilden zien, waren o.a. Umek, Dave Clarke (zowel bij Electronation als op de Mainstage), Sven Väth, Tom Harding, Lisa Lashes, Armin van Buuren, Sister Bliss & Sudha, Remy, Kevin Saunderson, en Acid Junkies. Maar dat is dus niet helemaal gelukt. Wie we dus meegemaakt hebben (die ik me kan herinneren) zijn Randy Katana, Dave Clarke, Acid Junkies, Dano, Jean eventjes en Trevor Rockcliffe. En voor de rest weet ik het niet meer.. Vast nog een heleboel.
Ik vond de muziek in ieder geval erg goed deze nacht.

Wat ik trouwens wel een beetje ranzig vond, was die snackzaal tussendoor. Dat meurde best wel ja.

Verder heb ik nog het één en ander aan fotootjes geschoten. De digitale camera mee was absoluut geen probleem. Dan weet ik dat in ieder geval voor het volgende feest.

Om een uur of 10 's ochtends waren we thuis. We zijn rond een uur of 11 naar bed gegaan en hebben door geslapen tot 16.00 ongeveer.
's Avonds was ik nog steeds gaar en ben ik weer op de bank in slaap gevallen. Om een uur of 1 weer naar bed gegaan want ik ben toch vrij en heb uitgeslapen tot 10.00 uur. Nu voel ik me een stuk beter maar heb nog wel wat naweeën van het hele gebeuren.

God man, ik kijk nu al weer uit naar het volgende feest... wanneer is het weer zover?


Yogi Biomehanika


Opgetreden DJ's Per Stage

MAINSTAGE
19:00 - 20:30 Randy Katana
20:30 - 22:00 Matthew DeKay
22:00 - 23:30 Pascal FEOS
23:30 - 1:00 Umek
1:00 - 2:00 Dave Clarke LIVE
2:00 - 5:00 Sven Väth
5:00 - 7:00 Trevor Rockcliffe

MC Stretch


HQ
19:00 - 20:30 Rossi
20:30 - 21:30 Dave Randall
22:00 - 23:00 Anne Savage
23:00 - 0:00 Lab 4 Live
0:00 - 1:00 Tom Harding
1:00 - 2:00 Proteus
2:00 - 3:00 Scot Project
3:00 - 4:00 JP
4:00 - 5:00 Lisa Lashes
5:00 - 6:00 Yoji Biomehanika
6:00 - 7:00 Fausto

MC Da Silva


CONCEPT
19:00 - 20:00 Bart Skills
20:00 - 21:00 Alexander Koning
21:00 - 22:00 Preach
22:00 - 23:00 Marko Nastic
23:00 - 0:15 Valentino Kanzyani
0:15 - 0:45 Hertz LIVE
0:45 - 3:15 Richie Hawtin
3:15 - 4:45 Darren Kay
4:45 - 6:00 Marco Bailey
6:00 - 7:00 Montana

MC Paul T


EUROGROOVES
19:00 - 20:00 Tommy Pulse
20:00 - 21:00 Cor Fijneman
21:00 - 22:00 Marcos (Euphonic)
22:00 - 23:30 Jean
23:30 - 1:00 Johan Gielen
1:00 - 2:30 Armin Van Buuren
2:30 - 3:30 Marcel Woods
3:30 - 4:30 Judge Jules
4:30 - 6:00 Flutlicht vs S.H.O.K.K.

MC Spyder


EVLO
19:00 - 20:00 Sander E
20:00 - 21:00 Miss Nine
21:00 - 22:00 Nami Suker
22:00 - 23:30 Max Lanfranconi
23:30 - 1:00 Marcella
1:00 - 2:30 Sister Bliss (Faithless) & Sudha (Percussion)
2:30 - 4:00 Sander Kleinenberg
4:00 - 5:00 Jack de Marseille
5:00 - 6:00 Remy


A DECADE OF DANCE
19:00 - 20:00 Steve Carta
20:00 - 21:00 Erick Pike
21:00 - 22:30 Prinz
22:30 - 0:00 Jochen Miller
0:00 - 0:45 Phuture 303 LIVE
0:45 - 2:30 Kevin Saunderson
2:30 - 4:00 Dimitri
4:00 - 4:45 Acid Junkies LIVE
4:45 - 6:00 Dano


Electronation
Dave Clarke presents Electronation
21:00 - 23:00 Terry Toner vs Herr Arter
23:00 - 0:00 Keith Tucker aka DJ K1 LIVE
0:00 - 1:45 Ellen Alien
1:45 - 2:45 Anthony Rother LIVE
2:45 - 4:15 Dave Clarke
4:15 - 6:00 DJ Godfather


A COMMITMENT TO CHILL
22:00 - 6:00 DJ Hennie V
DJ Elke K
Dutch Ambient/Acid Federation feat: Mr Delete LIVE