Evenement: Dance Valley Winter Edition

Dance Valley Winter Edition was het feest dat niemand echt kon plaatsen. Dance Valley stond toch bekend als outdoor zomerfeest? Hoe kon dan hetzelfde feest in de winter plaatsvinden? UDC, de organisator van het feest, koos de Brabanthallen als indoorplek, nadat ooit al eens een UDC outdoorfeest in de winter weinig succes opleverde. Omdat dit hét jaar van Dance Valley was, aangezien het feest tien jaar bestond, wilde de organisatie een extra feest ter ere van dit jubileum geven in de winter.

Eurogrooves


Ondanks dat het feest nog niet was uitverkocht hadden Maarten en ik goede hoop. Maarten, mijn Technopartner in crime, was op het laatste moment toegevoegd aan de partycrew wegens onmetelijk enthousiasme voor de optredende DJ's. Miss_Bleu had gesmst dat ze al in de hallen was en dat het wel erg rustig was. Maarten en ik togen vanaf station richting de Brabanthallen met de auto, terwijl we andere reizigers met de pendelbussen richting de locatie zagen vertrekken. Ik weet niet of het pendelvervoer en het openbaar vervoer te doen was, maar met de auto (bereikbaarheid en parkeren) was het prima te doen. Nadat we de auto een prima plekje hadden gegeven op het terrein, werd het tijd voor een feest om niet meer te vergeten. Toen we binnenkwamen, schrokken we alleen enorm van de leegte: alle zalen waren vrijwel leeg of werden alleen gebruikt door rondtrekkende mensen. Dit gaf ons de kans om ons te oriënteren en om de aankleding van de zaal te bekijken. Wederom had UDC zich uitgeleefd met ornamenten, alhoewel het dezelfde dingen waren als vorig jaar. De bekende smiley van de Eurogrooves Stage hing aan het plafond en de welbekende C van Concept dwarrelde weer boven het publiek. De Mainstage zag er geweldig uit met achter het podium de bekende trapvormen en aan het plafond ijskristallen.

Main Stage


Maarten, Miss_Bleu en ik gingen eerst naar DJ Jean omdat we wisten dat Sunchaser met Jean meeging voor FOK! TV. Ik vond Jean alleen wederom een beetje tegenvallen. (Op Innercity 2003 was dat ook het geval.) Na een kwartier vertraging begon hij met zijn set, die in het begin van de hak op de tak sprong. Daarom gingen we na een minuut of twintig richting Jochem Miller. Ondanks de lege zaal, wist Jochem de stijl van de zaal, A Decade Of Dance, prima in zijn set terug te laten horen. Ondanks dat het pitchen soms duidelijk mis ging, kreeg hij Miss_Bleu toch aan het dansen. Of zal dat gelegen hebben aan zijn knappe voorkomen? Maarten en ik vonden zijn keuze voor Tiësto’s Suburban Train iets minder geslaagd en gingen snel naar de Concept zaal. Daar hebben we met veel plezier geluisterd naar Darren Kaye en Marco Bailey, alleen viel bij eerstgenoemde de apparatuur uit. Nog een nadeel bij de Concept zaal was het slechte geluid in het begin van de avond en het feit dat de zaal tevens als doorloop van de Eurogrooves naar A Decade Of Dance diende.