Film: Cellular

PhoneBooth meets Speed

De film is wat verhaal betreft niet origineel. Je kunt 'Cellular' het beste omschrijven als 'PhoneBooth' meets 'Speed'. Want Ryan mag anderhalf uur lang niet de verbinding verbreken, moet dwars door de stad racen en ook nog eens het complot ontrafelen.
Toch werkt de film. Er zit veel vaart in, de acteurs nemen het allemaal niet te serieus zodat het overkomt als een echte popcorn-achtbaanrit.

De acteurs zijn redelijk goed op dreef. Kim Bassinger is altijd een plezier om naar te kijken en de vrouwen zullen zich vermaken met Chris Evans. Minpuntje is de rol van William H. Macy, als de good-cop. Hij is een erg goede acteur, maar aan het eind moet hij dingen doen die niet echt bij hem passen. En de badguys, die zien er wel erg standaard uit als slechteriken.

Cellular
'Schat, het wordt wat later!'


Conclusie.

Cellular is een goede en onderhoudende film in dit genre. Je hebt het allemaal al eerder gezien, maar toch vermaak je je 90 minuten lang. Aan het eind ontspoort de film een beetje, dan wordt het allemaal weer iets over de top.
Natuurlijk, het verhaal is vergezocht. Bovendien zit het vol gaten. Met een kapotte telefoon een mobieltje bellen? Tuurlijk. Vijftien minuten lang zoeken naar een oplader voor je lege GSM en toch niet wegvallen? Uiteraard.
Ach, er kloppen zovaak dingen niet in een film. Maar als je je verstand op nul zet, dan heb je met Cellular een erg fijne avond. Vergeet alleen niet je telefoon uit te zetten voordat de film begint.

Cellular
'Bel jij de brandweer even, ik heb al iemand hangen.'



CijferZeven
GenreActie
Lengte90 minuten
Regie David R. Ellis
CastChris Evans, William H. Macey, Kim Bassinger e.v.a.
Releasedatum Cellular draait nu in de bioscoop
Officiële siteCellular
Kijkwijzer