Theater: De Zomerfestivals

Theaterfestival Boulevard
Theaterfestival Boulevard kiest voor een mix van opvallend talentvolle en eigenzinnige beginnende makers en al langer werkende, maar zich steeds weer onderscheidende makers met een stevige reputatie. Het festival vindt plaats in 's Hertogenbosch van 6 t/m 15 augustus. Tijdens het festival is er theater op locatie van Compagnie KAiET (Geert Hautekiet), De Onderneming, Lotte van den Berg en Guido Kleene (Cie Dakar), Laika en de Flat Earth Society, Hendrick-Jan de Stuntman en Dries Verhoeven. Boukje Schweigman maakt voor het festival op een geheime locatie een theatrale tocht. Stella Den Haag speelt op locatie de bijzondere koptelefoonproductie ‘Baby’s’. Hanneke Paauwe’s ‘(P)eepshow’ verrast met 4 kleine intieme voorstellingen. Het Volksoperahuis, Ghani Minne en Sven Ratzke spelen nieuwe (korte) voorstellingen op het festivalplein.
Wereldmuziek en jazz klinkt via concerten van Michiel Borstlap (solo en met band, met onder andere Edsilia Rombley), Ramon Valle (solo en met zijn trio), Jan Kuiper’s Jungle Warriors, ¡Wereldwijven! met Julia Lo’ko, Ricky Koole en vele anderen. Ook beeldende kunst en film maken deel uit van het programma.

Over het IJ Festival
Van 6 t/m 17 juli vindt voor de twaalfde keer het Over het IJ Festival plaats. De NSDM-werf in Amsterdam-Noord is het decor van dit festival waarin dans, theater, beeldende kunst en muziek de belangrijkste inhoud vormen. Vanaf het Centraal Station is de festivallocatie bereikbaar met een veerpont en op het terrein is er de mogelijkheid om iets te eten en te drinken. Iedere dag (uitgezonderd 12 juli) zijn er verschillende producties te bezoeken die in aanvangstijd variëren van 16:00u tot 22:30u. Dit jaar staat het festival voor het vierde en laatste jaar in het thema van helden, dit keer met als subthema 'een moment van eeuwigheid'. Naast de Over het IJ producties Noordland en Remake Heroes zijn er voorstellingen te zien van onder andere Het Volksoperahuis, Natasja Hollander, Polly Magoo en Drie naakte mannen. Er is ook een grootschalige openluchtbioscoop die gratis te bezoeken is. Iedere avond wordt er een andere film getoond, waaronder Phileine zegt sorry, Pirates of the Carribean, Finding Nemo en 8 mile.

Noorderzon
Stichting Noorderzon organiseert dit jaar de 14e editie van het Noorderzon Festival, van donderdag 19 tot en met zondag 29 augustus, in het Noorderplantsoen en DownTown in Groningen. Ooit begonnen met 2 tentjes in een park en een paar honderd bezoekers voor een muziekprogramma, is het festival anno 2004 uitgegroeid tot een internationale, elfdaagse kunstenmanifestatie met een slordige 120.000 bezoekers. Wat er concreet te zien is op de editie 2004 van Noorderzon, is op dit moment nog niet bekend.