Dynamo Open Air 2004

Voedschel en bier

Van al dat geheadbang en gemosh word je toch hongerig en dorstig, en zoals het een door Mojo georganiseerd festival betaamt waren de etenstentjes duur, maar wel in grote getale aanwezig. Van broodje Shoarma tot broodje rookworst, van een bak Surinaamse nasi tot een patatje met mayo, variatie was er genoeg. Ik miste alleen de pannenkoeken, die ze vorig jaar op Fields Of Rock wel hadden. Alleen als ze op Lowlands dezelfde prijzen gaan hanteren als op Dynamo ga ik maar even uit voorzorg mijn geld alvast opzij zetten. Vijf euro voor een broodje shoarma, twee euro voor een biertje, de bedragen beginnen echt de pan uit te rijzen. Het was echter wel zo dat als je vier lege bekers inleverde je er een muntje voor terugkreeg, waardoor je eigenlijk 1,75 voor een drankje betaalde. Die actie zorgde er overigens wel voor dat het terrein relatief schoon bleef, daar veel mensen constant in de weer waren zoveel mogelijk bekertjes te verzamelen.

Bij een Metalfestival hoort uiteraard de Metal Market. Deze keer heb ik het echter aan mij voorbij laten schieten vanwege de toegangsprijs. Ze proberen alles wel uit te melken tegenwoordig, erg jammer, daar ik het altijd wel leuk vond om een beetje tussen de CD's te struinen. Twee euro voor iets uitgeven terwijl ik niet weet wat ik kan verwachten is me iets te gortig. Zonde.

Conclusie

Ondanks de klaagzang over de prijzen en het geluid heb ik me prettig vermaeckt in het Goffertpark. Het weer was heerlijk en wat is er nou lekkerder dan in het zonnetje luisteren naar een beetje Metal? Mijn persoonlijke hoogtepunten waren Life Of Agony en het voor mij zeer verrassende Agent Steel. Al met al een geslaagd dagje, alleen vind ik niet dat dit Dynamo mag heten. Iedereen associeert het toch met de beroemde festivals van de jaren '80 en '90 terwijl het daar allang niets meer mee van doen heeft. Natuurlijk is de naam commercieel aantrekkelijk, maar het bezoedelt de naam Dynamo. Ik denk ook niet dat Dynamo in zijn huidige vorm een lang leven beschoren is, gezien het feit dat het echt heel erg rustig was vorig weekend en de Nederlanders steeds meer de buitenlandse Metalfestivals aan het ontdekken zijn, zoals het Belgische Graspop en het Duitse Wacken. Dynamo mag eigenlijk alleen maar Dynamo heten als het weer zo'n legendarisch festival kan worden als vroeger. Wat ik vorige week gezien heb was gewoon een tweede Fields Of Rock.

Foto's: André (Dr.E)