DVD: Willard

Aangezien het 1 disc is, zitten er bijzonder veel extra's bij. Natuurlijk de trailer en de tv-spotjes. Deze doen je toch erg afvragen waarom de film niet meer bezoekers heeft getrokken, wat hij wel waard was. Voor zover deze extra echt belangrijk is, de spotjes zijn wel mooier dan gemiddeld. Niet dat je er iets mee doet, maar toch. Verder natuurlijk ook de deleted/alternate scenes, met of zonder commentaar, en ook de mogelijkheid om de gehele film met commentaar te zien. Zoals altijd wel redelijk monotoon verteld, maar wel leuk voor de echte fan, of bij de scènes die je niet helemaal begrijpt. De alternate scènes zijn er maar een paar en zijn niet heel boeiend, op diegene met het langere einde na. Je vraagt je af of de makers zo goed bezig waren, dat er niet meer geknipt is. Het commentaar bij deze film is het toch wel een aardige aanvulling met leuke weetjes. Gewoon als je de film nogmaals gaat kijken, geeft het commentaar toch wat extra genot. Prima in orde dus, net als een altijd verplichte Behind The Scenes met wat interviews en nog meer informatie.


Ho stop. Die Behind the Scenes is dus juist wel echt een aanrader. Gefilmd door een studente geeft het buiten de interviews echt wat meer inzicht in het maken van de film in al zijn aspecten. Zonder daarin te technisch te worden. het is zelfs grappig. Vergeleken hiermee valt de documentaire Rat People: Friends or Foes? een beetje tegen. Wat voor- en tegenstanders van ratten komen aan het woord, een enkeling doet een gewaagde uitspraak maar uiteindelijk zijn ze het er over eens dat ratten best slim zijn. Kijk deze docu wel pas na de film gezien te hebben, het is wel een soort van spoiler. Erg apart, lees lachwekkend, is wel de video van "Ben", het nummer bekend van Michael Jackson, maar nu gezongen door Willard. Een beetje raar is ie wel, en je hebt het commentaar echt wel nodig om het te begrijpen. Maar ach, het is vast heel kunstzinnig verantwoord...


De film zelf is natuurlijk in het Engels, met optionele Nederlandstalige ondertitels. Verder niets bijzonders, gewoon Dolby 5.1 of 2.0 en de bekende beeldformaten, maar meer is toch ook niet nodig. De animaties in de menu's zijn van dezelfde kwaliteit als de intro van de film, erg puik dus. Nee, de extra's zijn dus dik in orde, als DVD krijgt Willard dan ook een dikke 8.
Wederom wel met vermelding dat hij echt bedoeld is voor de liefhebber.