CD: ID&T Classics - The Megamixes

Van de week kreeg ik deze CD via de post binnen. Het zwart met gele hoesje valt ook meteen op, het is een beetje ouderwets met een smiley erop. Beide CD's hebben een andere kleur, de ene is fel geel en de andere geheel zwart. Aan de binnenkant van de CD-hoes staan allemaal oude flyers afgebeeld, zo zie ik bijvoorbeeld een Thunderdome flyer. Maar genoeg over het uiterlijk van de CD, het gaat tenslotte om de muziek die op de zilveren schijfjes staat.

CD1
Aan de tracklist te zien lijkt het een hele lange CD, maar niets is minder waar. Het zijn stukjes van anderhalve minuut per artiest. Deze CD begint rustig met "The party" van Kraze die overloopt in "Big fun" van Innercity. Het rustige tempo blijft wel een tijdje aanhouden, zo rond "Put your hands up" van The Black & White brothers begint het tempo iets hoger te liggen. Ook kom ik "Dominator" tegen van Human Resource, aangzien ik nogal van hardstyle hou gaat er meteen een belletje bij mij rinkelen. Dat nummer wordt namelijk nogal vaak gebruikt. Mijn favorieten op deze CD zijn toch echt "Witch doctor" van Armand van Helden, "Rubb it in" van Fierce Ruling Diva en "Music is the answer" van Danny Tenaglia. Er zijn er nog veel meer hoor, maar ik ga ze hier niet allemaal opsommen want dan kan ik net zo goed de halve tracklist hier neerzetten.

CD2
CD2 begint eigenlijk waar CD1 opgehouden is, je moet het dan ook draaien als een lange mix. Zonde eigenlijk dat het niet op 1 CD paste. Hij begint met dat Mexicaanse deuntje met dat irritante stemmetje ook wel beter bekend als "Magic carpet ride". Vanuit dit nummer wordt "88 to the piano" er doorheen gemixt. Bij "Anasthasia" van T.99 wordt het tempo iets hoger, opeens spring ik op en kijk naar die megastapel met CD's van vroeger. Het was even zoeken maar tussen die stapel vind ik mijn "Move the house" CD uit 1992 terug. Terwijl ik naar die tracklist kijk zie ik veel nummers terugkomen die ook nu op deze CD terug te vinden zijn. Terug naar ID&T Classics The Megamixes. Ondertussen ben ik aangekomen bij track 17, en hoe kon het ook anders dat is een nummer van "The Prodigy". Als je het over classics hebt hoort die toch echt op de CD terecht. Verder kom ik nog nummers tegen van: "Tiesto", "B.B.E", "Cygnus_X" en "Underworld". CD2 wordt afgesloten met "The first rebirth" van Jones & Stephenson.

Conclusie
Het is heel lastig om goed inhoudelijk in te gaan op een CD die eigenlijk een lange mix is, en waarvan de tracks maar anderhalve minuut lang zijn. Zelf kan ik wel een megalang verhaal gaan ophangen over welke tracks elkaar overlappen, maar daar heb je vrij weinig aan. Beide CD's zijn zo gemixt dat je haast niet door hebt dat je alweer in track nummer 17 zit bijvoorbeeld. Er is dus zeker wel gekeken wat het beste bij elkaar past, de keuze aan classics lijkt me dan ook vrij groot. Zelf ben ik pas 21 jaar maar herken echt veel nummers die op deze CD's staan. Hoewel ik denk dat het iemand van 15 jaar allemaal vrij weinig zegt. Natuurlijk herkennen die wel een Tiesto en een Rank1, maar herkennen die ook een S.O. Project of een Spymaster? Voor de mensen die dus vroeger naar de clubs gingen, toen DJ's nog geen echte goden waren, toen het allemaal nog betaalbaar was voor iedereen, is dit een hele leuke CD. Je vindt veel terug van vroeger, je vindt vrij weinig materiaal terug dat na 2000 is uitgebracht. De muziekstijl op de CD is dan ook dance/club, verwacht geen hardere stijlen op deze CD. ID&T Classics The Megamixes krijgt van mij een 9. De CD is goed in elkaar gezet, en er is volgens mij ook echt goed gekeken naar de track-keuze voor deze CD. Deze CD mag zeker niet ontbreken bij mij in mijn rek, maar goed ik ben dan ook een dance-freak.



Op dit moment geeft FOK! 5 exemplaren van deze CD weg. Als jij hem wilt hebben kun je meedoen met deze Prijsvraag.