CD Review: ID&T presents: The Darkraver

De CD

De intro, uit de mond van MC Ruffian, kondigt Darkraver in al zijn glorie aan. Het gaat natuurlijk weer over seks, kleding en gek zijn. Daarna trapt DJ Moka af met 'Start This Record'. Als daarna 'The Navigator' volgt is duidelijk dat het een CD wordt zoals Darkraver zijn sets draait. Geen kunstmatig in elkaar gezette mix, gewoon een set zoals Darkraver die op een feest zou draaien. Denk de fles Bacardi en het leipe hoofd erbij en de avond is compleet.

Het eerste deel van de CD bestaat voornamelijk uit oldschool tracks: klassiekers als 'Three O Three' van Public Energy, 'Stomp' en 'War' van Mark V & Poogie Bear en 'Claustrofobie' van Gizmo. De eerste helft van de CD vind ik niet geweldig, ik krijg er niet het feestgevoel van. Dat ligt voornamelijk aan de tracks en het tempo, de nummers zijn niet allemaal even sterk en het tempo mag van mij wat hoger.


De tweede helft van de CD is beter naar mijn mening. Het tempo gaat omhoog. 'Happy Together' van Poogie Bear, natuurlijk 'Thunderground' van de master himself, samen met DJ Vince, 'Dr. Macabre's Ghost Stories Chapter 1' van Dr. Macabre en natuurlijk ook 'Intelligent Hardcore' van Darkraver, wederom met DJ Vince. De mix wordt harder en harder, terwijl de klassiekers beter en beter worden. 'French Connection' van French Connection, 'Bad Dreams' van DJ Isaac, de mix trekt een eindsprint en uiteindelijk houdt het dan op met 'Voel Je Die Bass' van DJ J.D.A.

De DVD

Zoals steeds meer albums tegenwoordig, is ook deze vergezeld van een DVD. In dit geval krijg je het optreden van Darkraver op Sensation Black 2003 voor je kiezen. Hij was daar de laatste DJ en mocht dus afsluiten. Dat deed hij geheel in stijl, dus zie je hem met Bacardi en al rondrennen en springen over het podium. Ondertussen krijgt hij het voor elkaar een groot aantal klassiekers door de speakers te pompen, die hij niet altijd even netjes mixt: echt Darkraver dus.


De DVD ziet er geweldig uit, het beeld is haarscherp. Ook het geluid klinkt prima en is uitgevoerd in Dolby Digital 5.1. Het optreden, en daarmee de DVD, duurt dik 39 minuten.