CD Review: Paul van Dyk - Reflections

Reflections, heet het nieuwe album van Paul van Dyk. Zo ongeveer 3 weken geleden kreeg ik hem thuis om hem te beluisteren en reviewen. De hoes ziet er stijlvol en rustig uit. Geen heftige kleuren maar een mooie foto van Paul met een weerspiegeling in het water. De CD begint rustig maar daar komt al aardig verandering in na track 1. Het album is zeer gevarieerd en luistert heel lekker weg. Na de intro kom je bij het nummer "Time of our lives" die is samen met het Britse Vega 4 opgenomen en ligt zeer lekker in het gehoor, en is ook regelmatig te horen op de radio. Het nummer "Like a friend" komt je gelijk tegemoet met een mooi stel vocals die je helemaal laten wegvliegen. Het is alleen nog maar een kwestie van je ogen dichtdoen en luisteren. Het nummer "Buenaventura" heeft compleet mijn hart gestolen. Bij dat nummer denk ik aan in een vliegtuig zitten op weg naar een warm tropisch land, en zodra ik mijn ogen sluit zie ik het ook helemaal voor me. Stiekem weet ik niet of ik deze track moet laten vallen onder de categorie trance of lounge.

Opeens hoor ik een bekende stem in het nummer "Homage". Ja hoo, het is Jan Johnston. Ook staat "Connected" op de CD, dat is het nummer wat Motorola gebruikt in hun reclames. Het nummer "Knowledge" begint met een stevige beat en blijft lekker uptempo, het is haast moeilijk om stil te blijven zitten. Tot mijn grote verrassing hoor je Paul zelf zingen in "That's life"

Conclusie:
Het is duidelijk te merken dat Paul van Dyk een eigen stijl heeft en die wil blijven houden. En ik geef hem groot gelijk. De CD ligt lekker in het gehoor en het is gewoon jammer als hij afgelopen is, gelukkig bestaat er dan zoiets als repeat. Omdat er zoveel gevarieerd wordt in het album blijft hij ook lekker om naar te luisteren. Dus weer een prima album van de nummer 2 DJ in de wereld. Deze CD is een aanrader voor echte Paul van Dijk fans, en mensen die gewoon van trance houden. Reflections krijgt van mij een 8

Tracklist
Tracklist