Game Review: Final Fantasy Tactics Advance

Het Verhaal
Zoals we gewend zijn van onze vrienden bij Square Soft, is er altijd een erg goed verhaal in hun spellen te vinden. Ook bij FFTA (Final Fantasy Tactics Advance) is dit weer prima in orde. Jij bent Marche Radieux, een jongen uit een gebroken gezin en een heel ziek broertje.
Hij is, met zijn moeder en broertje, verhuisd naar St. Ivalice. In St. Ivalice heeft Marche het niet erg makkelijk. Op school wordt hij gezien als een buitenbeentje, maar gelukkig staat hij er niet alleen voor. Hij ontmoet Mewt Randall op school. Een rustig jongetje dat, door het overlijden van zijn moeder, de hele dag met een teddybeer loopt. Door het lopen met die teddybeer, wordt hij ook flink gepest op school. Ook Ritz Malheur is niet al te geliefd in de klas. Dit komt omdat deze dame behoorlijk recht voor z´n raap is, en niet iedereen neemt haar dit in dank af. Op een dag, koopt Mewt Randall een tweedehands boek in de winkel. Diezelfde avond zitten de 3 vrienden bij Marche Radieux thuis om het boek te bekijken. Ze merken dat het boek vol staat met vreemde letters die zij niet begrijpen. Als ze de volgende dag wakker worden, merken ze dat er iets vreemds gaande is. Het stadje St. Ivalice is niet meer hetzelfde. Het zit vol vreemde wezens, en de drie buitenbeentjes van de klas zijn een stuk sterker. En tot hun verbazing zitten ze in de wereld van hun favoriete spel Final Fantasy.

Hoe gaat het in zijn werk?
Final Fantasy is een turn based strategy game. Dat houdt in, dat je om de beurt mag aanvallen. Je vecht in groepsverband tegen andere groepen. Het karakter met de grootste snelheid zal als eerste een zet mogen doen.
Ieder veld is opgedeeld als een soort schaakbord. Ieder stukje is dus een vierkant, waar jij je karakter heen kunt verplaatsen. Het is aan jou om je vechters zo op te stellen, dat je in staat bent om het gevecht te winnen.

Jobs
Ieder personage heeft een baan. Een baan houdt in welke kant van vechten jij kiest. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit sniper, archer, bishop, mage etc. Het verschilt ook erg wat voor personage jij hebt.
De één is een zeer goede vechter terwijl de ander meer de magische kant op gaat. In het begin ontmoet je een vreemd wezen die jou de fijne kneepjes leert van het vechten binnen deze game. Ook zorgt hij er voor dat jij lid wordt van zijn clan. Het voordeel van een clan is dat je nu in het spel andere clans kunt uitdagen om tegen te vechten. En dit levert weer geld en ervaring op.