CD Review: Verlangen brandt

Ik was erg benieuwd naar de verschillende liedjes en sketches op deze CD. Kijkend op de achterkant van de CD viel me al wel op dat Hans Teeuwen wel erg vaak vertegenwoordigd was, maarja, hij schijnt dan ook wel erg grappig te zijn. Naja, de CD in de speler geschoven en we horen het wel...

De CD begint wat flauwtjes: de eerste vijf liedjes zijn leuk, maar ook niet meer dan dat. Vanaf het zesde nummer van Hans Dorrestijn wordt het allemaal wat interessanter, No problem is een liedje zoals alleen Dorrestijn het kan zingen. Mannetje van de maan van het drietal Rooyackers, Kamps en Kamps is ook geweldig. Een van de hoogtepunten van de CD is vervolgens Duits bier uit het programma Poelmo van Teeuwen, Bouwman en Gummbah.

Buster Fonteijn (een typetje van Paul Haenen) en Sanne Wallis de Vries leveren ook een leuke bijdrage, maar daarna zakt het niveau van de CD weer wat in. Het veertiende nummer van Teeuwen & Smeenk doet een poging de luisteraar weer wakker te schudden, maar dit lukt maar gedeeltelijk.

De CD kabbelt rustig verder en de uitsmijter Alleen op de Grebbeberg van De mannen van de radio (Teeuwen en Bouwman) is steengoed èn daarnaast mij onbekend, want dit nummer was nog niet eerder uitgebracht op CD.

Over niet-uitgebrachte nummers gesproken, er staan welgeteld twee nummers op de CD die nog niet eerder uitgebracht zijn: Telefoongesprek van Hans Teeuwen en laatstgenoemde Alleen op de Grebbeberg. Reken er dus bij het kopen van deze CD niet op dat je veel nieuwe en onbekende opnames te horen krijgt.

Conclusie
De overkill aan Hans Teeuwen op deze CD is het eerste dat opvalt, de meeste mensen kennen deze man en zijn programma's al en de nummers aanwezig op deze CD leveren bij mij vooral een "dit kennen we al"-gevoel op. Iets minder Hans Teeuwen had van mij best gemogen.

Het grootste gedeelte van de CD wordt ingenomen door luisterliedjes afgewisseld met een komische noot en af en toe wat diepgang. Wel grappig, maar verder niets speciaals.

De CD Verlangen brandt krijgt van mij daarom een 6,5.

Meer informatie? Kijk op de website van Hummelinck Stuurman.