Cabaret Review: Lebbis - Vuur

'Vuur' is een voor de hand liggende titel voor de solovoorstelling van Lebbis. Niet dat 'ie in razernij ontsteekt, want dat doet 'm tekort. Wel blaast hij soms stoom af door een stortvloed aan woorden, die desondanks toch de snelheid van zijn gedachten niet kunnen bijhouden. Mijn gedachten zijn ook niet geleend van Speedy Gonzales (Ariba, ariba!), zodat ik 'm soms ook even kwijt ben.

Niet dat dat een schande is hoor, want Lebbis denkt namelijk sneller dan Lucky Luke schiet. En net zo raak, want het is geen ijdel geblaat. Eigenlijk lijkt Lebbis wel heel boos, maar hij heeft veel te veel lol op het toneel, al dan niet stiekum.
Wat overblijft zijn de scherpe gedachten. Volgens mij heeft Lebbis na afloop koppijn, en anders ik wel. Hij beweert zelf na afloop nog even bij z'n ouders langs te gaan, ik vermoed inderdaad dat het een extreem beminnelijk jong is. Maar het kan haast niet anders dat er op zijn avond wat bloedvaatjes bij 'm knappen. Of zou Lebbis door oefening zijn tolerantiegrens verlegd hebben? Hoe dan ook, het is een wervelwindje.

Uit betrouwbare bron vernam ik dat Sibbel altijd al een druk baasje was. Maar wie door de medogenloze vloedgolf heen kan denken, is onder de indruk van zijn scherpte en logica in extremis. Luister eens achter de facade, en je gaat met hele frisse inzichten de zaal uit. En in ieder geval met plezier voor vier. Aanradertje!

Voor de speellijst en meer informatie: zie de webstek van Harry Kies Theaterproducties.