CD Review: Cradle Of Filth - Damnation And A Day

De doden staan op uit de dood, de zeeën zullen koken en de hemel zal naar beneden storten. Nu de wereld op de grond van de afgrond staat zullen de gedrochten, dwazen en monsters die ons regeren een echte les in het gebruik van macht krijgen, daar Cradle Of Filth het beste album uit hun carrière hebben gecreëerd. Damnation And A Day, het album ontstaan uit de duisternis die op het punt staat de samenleving zoals wij die kennen te verzwelgen.

De opnames, ontstaan uit de ledematen van vijf van de meeste controversiële Heersers van het Duister die ooit deze aarde hebben bewandeld groeiden tot volledige sterkte in Parkgate, een studio in Battle, Hastings. Geïnspireerd door de omgeving, voedden de vijf Ruiters van de Apocalyps zichzelf met het bloed van Doug Cook die tegen zijn wil in gedoemd was het album te produceren.

Maar het bloedvergieten stopte niet. Daniel Presly werd opgehangen nadat hij de muziek voor het orkest had weten te bemachtigen. Nadat het dodental was opgelopen tot 10 (dat is inclusief alle medewerkers van Parkgate), was Cradle nog steeds niet voldaan en reisde af naar Boedapest om de 40 man van het orkest en de 32 mensen van het koor af te slachten.

Dani Filth werd geholpen in het schrijfproces door Lucifer, zijn verhaal is te horen op Damnation And A Day, dus luister goed en offer je ziel aan Filth en je wordt gezuiverd; doe het niet en je vernietiging zal nabij zijn. De geluiden die de satanische teksten ondersteunen zijn nauwkeurig gevormd uit de geluiden die ontsnapten uit de dieptes van Hades door Heersers Dani, Paul, Martin, Adrian en Dave. De eindmix werd gedaan door volgelingen Rob Caggiano en Steve Regina, die hiertoe werden veroordeeld om de Heersers der Duisternis te helpen hun queeste te voltooien, geholpen door de gereanimeerde, gemartelde ziel van Doug Cook.

Als je eenmaal geluisterd hebt naar Damnation And A Day zul je je hoofd buigen voor een van de beste albums die Cradle ooit heeft voortgebracht.

Liberate tutemet ex inferis!

Kunnen de heren van Cradle behalve met een hoop bombarie een nieuw album aankondigen ook een goed album afleveren? Je leest het op de volgende pagina.