Film Review: Jackass-The Movie

Het gebeurt nooit dat ik een film zie waarbij ik zelf kan voelen wat de hoofdpersoon door maakt. Bij Jackass-The Movie is dat de makers gelukt. Het betreft hier de scène waarbij een A4-tje met duivels genoegen tussen tenen en vingers wordt gehaald. En geloof me, dat doet pijn. Jackass-The Movie is dus ook voor de toeschouwer een grensverleggende ervaring.

Jackass-The Movie is ondubbelzinnig leuk. Er is geen groter vermaak dan leedvermaak, luidt het gezegde, en met Jackass-The Movie komen liefhebbers van "Leedvermaak" helemaal tot hun trekken. Stunts blijken nl. regelmatig pijnlijker te zijn dan ze op papier leken of hadden een totaal andere uitwerking op de interne organen dan de Jackasses hadden kunnen vermoeden. In totaal kende de film drie momenten waarbij ik toch maar even de ogen dichtkneep om verder lichamelijk ongemak bij mezelf te vermijden.

Jackass-The Movie is humor in het kwadraat. Niet voor tere zieltjes en ook niet aan te raden als je net flink getafeld hebt. Verwacht geen verhaal want dat is er gewoon niet. De rode draad in de film is pijn-pijnlijker en pijnlijkst. Na het zien van Jackass-The Movie kan je concluderen dat pijn ook ontzettend leuk kan zijn!

Deze film krijgt van mij een 8!!!